Ingezonden door: case
27-01-2012

veiligheid tussen de rails

vanwege werkzaamheden ivm de spoorverbreding was het nodig de fietsroute onder het station door en over 'tussen de rails' aan te passen. Daarmee is er een stukje van deze route onbereikbaar geworden voor bijvoobeeld ambulances. Deze noodroute voor de wijk is onbruikbaar geworden bij calamiteiten door alle betonblokken op de brug over de A27. Aan de ene kant het spoor, de andere kant bergen betonblokken, en langs de zijkanten een sloot en een moeras. Als je hier niet goed wordt loopt het slecht met je af. Ben ik de enige die dit zorgwekkend vindt?

Reageer op deze inzending
Op 28-01-2012 schreef Leeuw47:

Onlangs zag ik een ambulance staan op “Tussen de rails”. De ambulancemedewerkers moesten een stukje lopen met het ambulancebed op wieltjes naar iemand waarmee iets aan de hand was. Was voor de hulpverlening zo te zien geen probleem.
Op 28-01-2012 schreef case:

Tja, als er geen haast is dan is het geen probleem als er een wandellingetje nodig is. Maar als je een hartstilstand hebt of ligt dood te bloeden....

Het blussen van brand is ook niet mogelijk.

Het stukje fietspad over de snelweg is een gevaar op zich zelf: een flinke zet van bijvoorbeeld een tegenligger op dit zeer krappe fietspad is voldoende om je over het hekje van krap een meter hoog op de snelweg te doen belanden. Op andere bruggen worden metershoge hekken geplaatst zodat er niets naar beneden gegooid kan worden. Hier kan opeens weer alles...
Op 29-01-2012 schreef Albert van O:

Inderdaad, hier kan alles. Eitje bakken op een gascomfoor, grasmaaien met een heggeschaar ofspandoeken ophangen om de Luchtvervuiling in Lunnetten en Nederland een halt toe te roepen! Laat ons allen protesteren en weer boomhutten bouwen!
Op 30-01-2012 schreef M. Cat:

Ik snap niet waar je druk om maakt. In veel straten in Lunetten staan de auto's zo (fout) geparkeerd, dat daar in geval van nood een ambulance of brandweerwagen met moeite langs kan.
Op 30-01-2012 schreef case:

@M. Cat: Verschil is dat het hier gaat over een drukke fiets/wandelroute van een paar honderd meter lang. Bovendien is het een evacuatieroute van de wijk.

Je kan natuurlijk wachten tot het spreekwoordelijke kalf verdronken is voor je dit signaleert. Ik maak me liever vooraf druk.

Over het foutparkeren: spreek de betreffende eigenaar hier op aan. Mogelijk is deze zich hier helemaal niet van bewust.