Ingezonden door: Jos van Sambeek (dnu.nu.nl)
08-02-2012

Maximum snelheid rond Utrecht niet omhoog

Bron: DNU.nu

Maximumsnelheid rond Utrecht niet omhoog
Door Jos van Sambeek op wo, 08/02/2012 - 16:38
De maximumsnelheid op de snelwegen A2, A12 en A27 in de regio Utrecht gaat niet omhoog. Dat heeft verkeersminister Schultz van Haegen de Tweede Kamer laten weten. De Kamer wilde niet dat er moest worden ge´nvesteerd in maatregelen om een hogere snelheid mogelijk te maken.

Eerder was de minister van plan om de snelheidslimiet te verhogen op de A2 (Vinkeveen - Leidsche Rijn), A2 (Oudenrijn - Nieuwegein), A12 (Woerden - Oudenrijn), A12 (Oudenrijn - Bunnik) en A27 (Lunetten - Houten).Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 09-02-2012 schreef far2be:

geweldig nieuws toch? No geluidsoverlast, no stinkers, no xtra fosiele misbruiken. 50km zou nog mooier zijn, want dan stappen die autogeilers eindelijk over op OVEEEEEEE!
Op 09-02-2012 schreef j.a. de jong:

far2be
heb je de laatse 3 jaar wel eens een trein aan de binnenkant gezien ? weet je wel waar je het over hebt ?
Op 09-02-2012 schreef Cris:

Jammer, maar oke dan is deze discussie ook weer gesloten.
Ik stapnnog steeds niet uit mijn auto. Het OV. Is nog steeds een zooitje in Nederland. Zal ook wel nooit beter worden
Op 10-02-2012 schreef L. Jongkind:

Ik ben een echte ov-fan en heb veel treinen van binnen gezien. Prima comfort, lekker lezen of ontspannen naar buiten kijken. Auto's zijn voor invaliden, 65+ en anderen die echt niet zonder kunnen. Gezonde mensen kunnen gewoon de trein, bus of de fiets nemen. Goed voor de natuur, je portemonnee, de luchtkwaliteit, de kinderen die veilig buiten willen spelen, minder lawaai, dus lekker slapen. Wie wordt er eigenlijk vrolijk van een snelweg? Of van al dat asfalt waar veel dieren (en mensen) de dood vinden?

L. Jongkind
Op 10-02-2012 schreef j.a. de jong:

we hebben het duidelijk niet over dezelfde dingen. ik heb het over treinen. die dingen waar ik dagelijks mee naar mijn werk moet, en terug. gewoon in de spits,
150 minuten per dag (met de auto zou het 90 minuten per dag zijn). geen comfort, hufterige medereizigers.
dagelijks hoor ik meerdere malen 'wij bieden u onze excuses aan'. afgezien van dat ze dat helemaal niet menen is dat een bewijs dat het OV een waardeloos alternatief is (beperkt mij tot treinen, ik ben geen ervaringsdeskundige met bussen)
Op 10-02-2012 schreef l.Jongkind:


Tja, jezelf verplaatsen is natuurlijk het prettigste als je wandelt, fietst, schaatst, zon op je bol, niet te veel mensen om je heen maar wel veel natuur.
Ik vermaak me toch altijd wel in die treinen, ook in de spits. Voor te luidruchtige mensen heb ik oordoppen in. In de autofile staan is geen pretje, het is nu glad en met die lage zon gevaarlijk. Op de weg zitten niet alleen charmante mensen(!) Een sprintje trekken om de bus of trein te halen houdt me gezond en ontspannen. Ik houd er een goed humeur bij.

L. Jongkind
Op 10-02-2012 schreef far2be:

beste j.a. de jong
wat een gezeur toch. Ik zie die treinen ook dagelijks van binnen en maak er echt geen punt van gezellig druk naast elkaar. staan/zitten En dan rijdt mijn trein langs de A12/A2 en zie die files. Met mijn koptelefoon op geniet ik WEL bewegend langs ons mooie landschap totdat de bewoonde wereld natuurlijk weer in zicht komt.
Sweet dreams j.a. de jong
Op 10-02-2012 schreef far2be:

Crisje toch!

het ov is geweldig. Asfalt is verschrikkelijk. Met mijn auto dagelijks 1 1/2 u extra op de A2 of A12 heb ik gehad. Dan nog liever jouw zootje van OV. Alleen die platzak is geen goed idee. Maar ja in de auto moet je ook en dan?