Ingezonden door: Biks
09-02-2012

Peutergym?

Op zoek naar een leuke wekelijkse peuteractiviteit vind ik in het Portes-aanbod alleen gym en muziek uit 2006. Weet iemand of ik misschien iets actuelers over het hoofd heb gezien?

En als het er niet (meer) is in Zuid, kan ik dan lobbyen in de hoop dat Portes weer iets gaat inplannen (bij voorkeur peutergym)? Of is een eigen initiatief dan handiger? Zijn er überhaupt ouders én peuters die dit ook leuk zouden vinden?

Reageer op deze inzending
Op 10-02-2012 schreef Simone:

Door alle bezuinigingen organiseert Portes zelf niet zoveel meer. Ze kunnen wel helpen door het beschikbaar stellen van een ruimte voor activiteiten of vergaderingen als je het zélf wilt organiseren. Ik ben niet van Portes, maar heb ze ook wel eens gevraagd of ze iets iets wilden organiseren voor moeders of vaders van baby's of peuters. In het centrum heb je op ma-wo-vrij-ochtend de peuterknutselclub bij speeltuin de kleine dom, voor 1 euro per keer. Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden als we bij de bouwspeeltuin ook een peuterknutselclub zouden hebben. Overigens wordt de vakkracht van De Kleine Dom wel wegbezuinigd, zonde. Het zou dus allemaal op vrijwilliger.

Zelf hou ik er echter niet van om de hele organisatie op me te nemen en met vier dagen werken per week heb ik er ook echt niet de tijd voor.

Je zou ook nog De Zwangere Zaak kunnen proberen, maar dan betaal je wel meer. En volgens mij hadden ze niets op momenten dat ik kon.
Op 14-02-2012 schreef Anna:

Het lijkt mij hartstikke leuk als er wat meer/iets is voor dreumessen en peuters in Lunetten. Er zijn er hier genoeg! Kunnen we niet zelf wat organiseren?
Op 20-02-2012 schreef Gemma (aka Biks):

@ Simone: dank voor al deze info! Het aanbod van de zz ken ik, maar past helaas ook niet bij mijn vrije dagen. De Kleine Dom klinkt ook leuk! Maar dan blijft staan dat het ook lekker is om zoiets in de buurt te hebben wat mij betreft. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar de vrijdag of zaterdag.

Ik wil best proberen wat tijd vrij te maken om zoiets van de grond te krijgen. Lijkt me wel goed dat we dan eerst zeker weten dat er echt een clubje peuters (stuk of 8 a 10?) bij elkaar te brengen is. Ik zie dat Anna ook enthousiast is, dat zijn er dan al 3?

Bij deze meteen aan eenieder het verzoek je te melden als je ook interesse hebt in leuks voor je peuter en/of dreumes! Ik zal ook een oproepje op de advertentiepagina doen.
Op 04-06-2012 schreef mascha:

goed idee!
Op 25-10-2013 schreef Anna:

Is er uiteindelijk nog iets georganiseerd? Ik weey niet hoie ik direct aan de vragenstelster kan mailen, dus vraag ik het maar zo.