Ingezonden door: een teleurgestelde fietsloze moeder
12-02-2012

Geachte fietsendief

geachte fietsendief

Het volgende wil ik u graag meegeven.
U steelt op vrijdagmiddag mijn fiets. Mijn fiets waar ik heel hard voor heb gespaard. U neemt mijn fiets mee en bedenkt waarschijnlijk niet dat ik daardoor mijn zoontje niet op tijd op kan halen van zijn naschoolse opvang. Huilend kind plus voor mij een boete. Fijn begin van het weekend beste boef. Dat ik nu alles lopend moet doen omdat ook ik ( beste boef ) niet gelijk het geld heb voor een nieuwe fiets of buskaart daar ligt u waarschijnlijk niet wakker van. Ik werk gewoon voor mijn geld en daar ga ik op mijn fiets naar toe, althans dat deed ik.
U neemt ook het kinderzitje mee. zo'n ding hebben ouders meestal niet voor niets. Daar zit een kindje in. Een kindje dat niet kan fietsen. Dus die moet nu ook alles lopen.
Al met al bezorgt u een ander bijzonder veel ongemak, ik hoop dat u dat beseft.
Ik zal sparen voor een andere fiets omdat ik wel respect heb voor een ander zijn spullen en het niet steel.

Met vriendelijke groet
een teleurgestelde fietsloze moeder.

Reageer op deze inzending
Op 13-02-2012 schreef L.Jongkind:


Wat een laffe daad. Inderdaad, laat die boef zelf het geld verdienen voor een fiets. Sterkte ermee.
Op 15-02-2012 schreef Zoetemelk:

Wij hebben zo'n zelfde ervaring! 2 fietsen, helemaal ingesteld op vervoer van onze kids!

Wij hebben helaas geen fiets over (te leen of 'te geef').

Echter, graag voeg ik deze dimensie toe aan dit berichtje:

wie heeft voor dit gezin een damesfiets te leen of 'te geef'?

Groet,

Joop.
Op 18-02-2012 schreef Elly Langewis:

Dit is mij ook enkele mslen overkomen, inclusief 2 zitjes en fietstassen. Je gaat boodschappen doen en tegen de tijd dat je alle kinderen en lege flessen van de fiets hebt gehaald ben je vergeten dat je hem ook op slot moet zetten.
Dat is alwwer meer dan 10 jsar geleden, maar ik heb begrepen dat toedertijd jeugd uit Hoograven de wijk inkwam om dit soort fietsen te roven en dan alle extra dingen (zitjes, fietstassen) onderweg ergens dumpte. Later zagen we ook vaak fietstassen in de bosjes liggen Tussen de balkan en de karawanken.

Wij hebben bog wel een herenfiets, maar heel oud met slechte remmen, dus niet zo geschikt om kinderen opmee te nemen.
Email e.a.langewis@gmail.com als je belangstelling hebt.
Op 19-02-2012 schreef teleurgestelde fietsloze moeder:

Dag allemaal,

Bedankt voor jullie lieve reacties en medeleven. Doet een mens toch goed.
Inmiddels heb ik van iemand een fiets te leen gekregen dus daar ben ik heel blij mee.

Bedankt ook voor het meedenken
Op 20-02-2012 schreef Marni:


Mocht je nog geen nieuw kinderzitje hebben, dan is het misschien een idee om naar de volgende kinderkledingbeurs in Ravelijn te gaan op donderdagavond of vrijdagmorgen 9/10 maart.
Daar is er altijd wel éen te koop voor weinig geld.
Sterkte, en succes ermee.
Op 26-02-2012 schreef leonie:

Je mag mijn oude fiets komen ophalen, er moet alleen een zadel op. Tis wel een oudje.....
Op 26-02-2012 schreef leonie:

als je belangstelling voor de fiets hebt:
aldecoole@hotmail.com
Op 26-02-2012 schreef l.Jongkind:

fietsdiefstalregister op internet

Op internet is er een fietsdiefstalregister. Je kunt daar het nummer van je gestolen fiets opzetten. Een handelaar kan kijken of de fiets die aangeboden wordt op dit register staat en haar daarom weigeren. Bij mij achter woont een actieve fietsendief. Soms staan er per week wel 5 -volgens mij gestolen fietsen- geparkeerd (opengebroken slot heren, dames, kinderfietsen door elkaar). Ik kijk regelmatig op de nummers die op het frame staan maar ze staan niet als vermist opgegeven op het fietsdiefstalregister. Hierdoor kunnen ik en de politie niets doen. Laatst had hij vergeten er 3 op een slot te zetten en toen kon de politie ze wel meenemen. Ik heb de nummers van onze fietsen opgeschreven voor het geval dat. Als iedereen dat doet en op internet registreert maken we het de fietsendieven weer wat moeilijker. Vervelend dat het nodig is, maar het is een kleine moeite.
Op 29-02-2012 schreef teleurgestelde fietsloze moeder:

Wanneer ik in het fietsdiefstalregister mijn fiets op zoek, dan herkent het programma het frame of chipnummer niet. Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Zoals ik het begrijp plaatst de politie de fiets dan op de site. Zelf kun je dat niet doen.

nogmaals bedankt voor jullie reacties en het aanbieden van de fiets. Ik heb inmiddels een fiets dus het is niet nodig.

bedankt.
Op 11-03-2012 schreef Bart:

Utrecht is een echte fietsstad. Maar de politie bekommert zich helemaal niet om fietsendiefstal. Dat hoort er nu eenmaal bij.

En mocht je een keer gepakt worden, dan krijg je hoog uit een lichte boete. Inmiddels moet je sloten kopen die duurder zijn dan je hele fiets.

Veel mensen in de stad hebben last van fietsendiefstal. Wat mij betreft zou dit een van de hoogste prioriteiten moeten zijn. Een eenvoudige actie zou bijvoorbeeld zijn om camera's bij de stations te hangen.
Op 12-03-2012 schreef Micha:

Wij hebben wel een fiets te leen, zo'n omafiets en er zelfs een kinderzitje voor aan het stuur bij. Misschien wat laat maar mogelijk heb je er nog wat aan.

Mailtje naar fiets apenstaartje sjaak punt be. :)