Ingezonden door: JK
09-03-2012

Ontevreden studenten

Op de website van de Universiteit stond een artikel met studenten die niet zo tevreden zijn over Lunetten.

Meer info >>

Op 11-03-2012 schreef Michel:

Nou, als ik dat zo lees zijn de 'heren' zelf niet echt een waardevolle toevoeging aan Lunetten...
Op 12-03-2012 schreef bunnie:

Moeten wij er blij mee zijn?
Ze zetten de fietsen daar neer zoals zij dat willen.
Bewoners moeten maar zien of ze ergens naar binnen of buiten kunnen komen.
Studenten zie ik als aso.
Met peuter gedrag.
Op 12-03-2012 schreef Robb:

Je zal toch onder 4 van zulke studenten wonen.
Op 13-03-2012 schreef Hugo:

Ze zullen het wel een beetje aandikken om stoer te doen maar:

"Studentenhuis of niet, wilde feesten geven zit er voor de heren niet meer in. Het goede nieuws? De aanhouder wint. Inmiddels staat het huis van de onderbuurvrouw te koop. “Die zullen we in ieder geval niet missen"

Doet mij de haren te berge rijzen
Op 14-03-2012 schreef een ouder:

Wat doen deze studenten dan nog in Lunetten, als ze deze wijk maar niets vinden?
Ik denk dat ze in Leiden heel blij zijn dat zij daar niet meer wonen.

Het is niet zo moeilijk hun adres te achterhalen: zoek het balkon met opgestapelde bierkratten boven een te koop staande flat.
Op 14-03-2012 schreef Buschauffeur:

En dan??
Op 15-03-2012 schreef Laura Palmer:

Pfff wat een opwinding om niets. Het stukje is overduidelijk ironisch geschreven. Gewoon wat adolescent gebral uit een subcultuurtje. Schrijver zet studenten te kijk conform de opzet van de rubriek en studenten zetten zichzelf ook bewust een beetje te kijk, vanaf het begijn.
Op 20-03-2012 schreef Jan van der Hoeven:

Deze studenten heb ik vorige week gesproken en het komen gewoon als aardige,sociale jongens die bewust zijn dat ze in een woonwijk wonen. In ieder geval niet ik-heb-overal--beep--aan cultuur. Er valt prima met hen te praten.
Op 20-03-2012 schreef Geert Glas:

Voor klachten verwijs ik jullie door naar Joep Titulaer
Op 20-03-2012 schreef Jan van der Hoeven:

Ik sprak toevallig deze jongens afgelopen week en het kwamen gewoon over als aardige sociale jongens die bewust waren dat ze in een woonwijk wonen. In ieder geval niet deik-heb-overal--beep- aan types.
Ik zou zeggen ga eens langs, er valt prima met hen te praten
Op 20-03-2012 schreef Bram Verhoeven:

De voornamelijk negatieve reacties op dit stuk zullen het negatieve gevoel over de buurt alleen versterken... Blijkbaar is half Lunetten nooit jong geweest, of is dit inmiddels vergeten, wat natuurlijk helemaal sneu is. De buurt is letterlijk te klein op het moment dat deze zelfgenoemde levensgenieters, drie in mijn ogen gezellige en sociale jongens, hun fietsen niet op de gewenste plek zetten, of een grapje maken over hun buurvrouw. Lopend door deze buurt zie ik honden-beep- op de stoep en rommel op straat, maar o wee als er bierkratten op een balkon staan. Hypocrieten voelt u aangesproken!
Op 22-03-2012 schreef medebewoner1:

Dooddoeners als "zelf zeker nooit jong geweest" zijn zo zinloos. Je kan het domweg niet beoordelen op afstand: negatief óf positief.

Ik woon bij deze "gezellige sociale jongens" in het gebouw. Toen ze hier net kwamen wonen, was het 2 á 3 werkdagen(!!) per week:
* mannetje of 8 uitnodigen om in te drinken
* met fijne muziek erbij
* rond middernacht met z'n allen schreeuwend en stampend de (stalen) trap afdonderen
* nog een kwartiertje of wat in de portiek omhoog en omlaag schreeuwen naar elkaar, voordat ze op-beep-den naar de stad
* pissen in de struiken
* flessen op straat achterlaten, al dan niet kapot (nooit opruimen, ook niet achteraf)
* in de loop van de nacht stuk voor stuk met vergelijkbaar lawaai weer thuiskomen
* de deur ongeveer uit z'n sponning dichtslaan
* op dinsdagnacht nog even met de vuilniszakken op en neer hollen van de trap
* volgende dag stonden er een stuk of 15 fietswrakken in het trappenhuis de boel te blokkeren. Er zijn meerdere studentenhuizen in dit gebouw. Ze zijn er meermaals op gewezen dat ze kostenloos een fietsenrek bij de gemeente kunnen aanvragen, o.a. via een brief van de VVE. Wat doen ze? Fietsen om de hoek over het trottoir heenzetten.

Ik dank god dat ik niet de benedenbuurvrouw ben.

Gewoon fijne sociale jongens! Nee, gewoon nog een stel pubers. Veel te jong "zelfstandig". De ouders trappen ze de deur uit en de buurt mag het opvoeden afmaken. Dit soort gasten horen in een SSH flat, met strengere huisregels en waar ze bewoners met een normaal leefritme niet lastig vallen.

Er zitten maar liefst VIJF studentenhuizen in het gebouw, dus waar ze ook vandaan halen dat er zo weinig andere studenten zijn snap ik niet. Ze veroorzaken lang niet allemaal overlast. Maar deze jongens ben ik liever kwijt dan rijk.

De laatste maanden zijn ze rustiger, maar of dat aan de vele klachten ligt of dat ze inmiddels zelf tot inzicht zijn gekomen...ik weet het niet.
Op 23-03-2012 schreef exstudent:

@medebewoner 1: Ik ben het helemaal met U eens. Ik was recentelijk nog student , maar dit soort idioot gedrag heb ik nooit vertoond. Mijns inziens mogen al die studenten op elkaar gaan wonen op de uithof waar de normale werkende mens er geen last van heeft.
Zo nu en dan een feestje ok: maar het gaat ook bij ons in het complex meermalen per week tot diep in de nacht door:er iets van zeggen heeft geen zin, rustig overleg ook niet. DIt soort pubers zijn niet welkom en verzieken de woonomgeving.
Op 23-03-2012 schreef Bram Verhoeven:

medebewoner1, hoezo durft u slechts anoniem te communiceren over het onderwerp dat u aangaat? Ik woon op het Reiderland, maar ken 2 van die jongens toevallig persoonlijk. Zij hebben de klachten van de buurt ter harte genomen en zijn nu nog gemiddeld een keer per maand op dinsdag met een groep in huis, let wel nooit tot later dan half twaalf! Dus de vlieger van 2 a 3 werkdagen gaat niet op. Ik zou u aanraden zelf een langs te gaan bij het betreffende pand in plaats van anoniem uw gal te spuwen op dit forum.
Op 24-03-2012 schreef medebewoner1:

@Bram Verhoeven
Ik gaf in m'n vorige post al aan dat ze dit gedrag vooral hadden toen ze hier "net" woonden (zeg het eerste jaar!) en dat het inmiddels rustiger is. Die vlieger ging toen weldegelijk op. Ik woon in hetzelfde gebouw en heb ze dronken meegemaakt, u woont aan de andere kant van de straat en hebt ze in nuchtere toestand gesproken. Wie zou er objectiever kunnen oordelen over de hoeveelheid overlast?

Waarom anoniem? Nadat studenten met vergelijkbare overlast in het verleden door bewoners werden aangesproken, was het eerst ja en amen...daarna volgde jarenlang anoniem getreiter. Ik zeg niet dat ze ook zo zijn, maar dan ben je gewoon niet meer zo happig. Plus ik reageer hier inhoudelijk op het artikel en de baggetaliserende reacties.

Maar nog veel belangrijker: praat me geen schuldgevoel aan door te doen alsof het initiatief bij mij ligt! Ook ik studeerde, net zoals "exstudent", niet zo lang geleden nog en gedroeg me niet dermate idioot. Het had niets meer te maken met even vragen of de muziek zachter kon. Dit was gewoon over de hele linie puberaal en respectloos. Waar begin je dan?

Zie de lijst uit m'n vorige post en het artikel(!) waarin ze aangeven hoe ze de klachten zelf ervaren en pochen over hun "overwinning" op de benedenbuurvrouw. Ironisch of niet, zo praat je toch niet over iemand die onder je woont en slechts rust in haar huis wil? Ja, ze hebben zich wat aangepast, maar wie toont er hier nou gebrek aan toenadering? Bij wie ligt de bal nou? Het is niet mijn taak hen op te voeden. Zij moeten nu bewijzen zich normaal te kunnen (blijven) gedragen.
Op 24-03-2012 schreef Bram Verhoeven:

@ medebewoner1

Nee natuurlijk is dat niet uw taak, maar u heeft er zo te zien nogal moeilijk mee, dus zou ik u aanraden zelf eens langs te gaan in plaats van zieltjes proberen te winnen op een oubollig wijkforum.

En er is ook wel ernstig iets mis met uw inlevingsvermogen als u de ironie in het artikel niet herkent. Dit stuk stond in de universiteitskrant, waardoor de schrijver er een leuk stuk van probeerde te maken door hun een beetje te kijk te zetten. Lijkt me niet dat die jongens letterlijk hebben gezegd 'de aanhouder wint', denkt u wel?
Bovendien heb ik moeite met uw generalisering van 'studenten' als asocialen. Ik erken dat het erg lastig is om zulke verschillen in leefpatroon in overeemstemming te brengen. Studenten leven inderdaad vooral 's nachts in plaats van 9 tot 5. U komt echter over alsof u deze heren hun studentenleven misgunt. Jammer dat het klagen zo diep ingeworteld is in de Nederlandse volksaard.
Op 24-03-2012 schreef Jeroen :

Ik kom regelmatig bij deze heren in huis en kan u zeggen dat deze studenten tegenwoordig hun uiterste best doen om geen overlast te veroorzaken. Als plotseling de politie aan de deur staat omdat deze Ajax fans fanatiek een wedstrijd volgen, snap ik ontzettend goed waar de frustratie vandaan komt. Ik was hier zelf bij en dit viel alleszins mee, ik zou dit niet echt als overlast kunnen zien. De politie was het daar overigens ook mee eens. Dit lijkt meer op zoeken naar problemen, moet men soms op tenen gaan lopen en fluisteren tijdens het eten?
Op 24-03-2012 schreef redactie:

Reactiemogelijkheid gesloten.
Reden is dat wij vermoeden dat een deel van de reacties verzonnen zijn.