Ingezonden door: Astrid
28-04-2012

Kindervrijmarkt 2012

Kan iemand mij vertellen wanneer de kindervrijmarkt is dit jaar? Ik kan nergens informatie vinden hierover. Is het volgende week zaterdag of de week voor moederdag?
Groet, Astrid

Reageer op deze inzending
Op 28-04-2012 schreef webmaster:

Zie: http://www.lunetten.nl/pub/varia/view_varia.php?id=580
Op 30-04-2012 schreef Cris:

Waarom niet op 30 april?
Op 30-04-2012 schreef Simone:

Op 30 april zou ik zelf toch wel jammer vinden, vanwege teveel leuke kindervrijmarkten. Die in Bunnik beslist de moeite van een fietstochtje waard. Lepelenburg, groot en heel gezellig. Voor het eerst vrijmarktje in speeltuin Nieuw-Rotsoord (Hoograven) bezocht. Knus en gezellig. Doe de kindervrijmarkt in Lunetten maar lekker over een paar weken.
Op 01-05-2012 schreef Henk:

Ons gezin - en dit geldt eveneens voor meerdere buurtbewoners - vinden het erg jammer dat Lunetten niet zijn eigen (kinder)vrijmarkt heeft gehad.

De grote vrijmarkt in de binnenstad (ook de kindervrijmarkt) vinden wij dan nogal druk en voelt voor ons als ouders met (kleine) kinderen soms écht als een overlevingstocht. Erg druk en een overkill aan zuipende bezoekers. Zónder moeite zijn wij vorig jaar, op de dag, drie keer tegen een opstootje aangelopen.

Dezelfde ervaring ook gehad op de vrijmarkt van het Julianapark. Een jungle van troep, chagrijn en gescheld. Er zijn veel zenuwachtige Stadswachten voor nodig om die vrijmarkt in het gareel te houden. Vrijmarkt in het Julianapark? Utrecht op zijn lellijkst!

Kleinschalige wijkmarktjes voelen voor ons dan toch wat fijner aan, omdat zo'n marktje dan ook écht van een wijk is, En dan is het wat minder druk; alle eerder genoemde ervaringen ruilen wij graag daar voor in! Volgend jaar weer in Lunetten?
Op 01-05-2012 schreef Buschauffeur:

Probeer het eens in Vreeswijk. Gezellig en geen opstootjes. Wel druk.
Op 02-05-2012 schreef Lisa:

Ik deel de negatieve ervaringen van Henk en zijn buurtgenoten helemaal niet. Wij gaan elk jaar met onze kinderen met veel plezier naar de kindervrijmark in de Twijnstraatt. Dit jaar voor het eerst naar de Lepelenburg en ook daar was een prima sfeer. Wel druk, maar gezellig druk. Te vergelijken met de sfeer in Lunetten!
Misschien wel het belangrijkste: onze kinderen vinden alle vrijmarktjes leuk en vinden het wel zo fijn als ze niet allemaal op dezelfde dag zijn!
Op 03-05-2012 schreef Redactie:

Inmiddels is de datum van de kindervrijmarkt bekend: 12 mei.

Hier de tekst die ook in de agenda staat:
===================================
Elke zaterdag voor Moederdag wordt er door vrijwilligers van Portes Muskieto een kindervrijmarkt in Lunetten georganiseerd. Dit jaar weer, op zaterdag 12 mei van 09.30 - 13.00 uur.
Kinderen van 6 t/m 15 jaar mogen vanaf 09.30uur een plekje in de voorgetekende vakjes nemen om hun spulletjes te verkopen. Je betaalt voor dit plekje 1 euro en krijgt een consumptiebon voor gratis ranja bij de ingang van Muskieto.
Er is geen voorinschrijving!
De plekjes worden getekend rondom Muskieto/Musketon en deel van het winkelcentrum.

Let op!! Alleen voor kinderen uit Lunetten en Hoograven. Volwassenen worden verzocht te vertrekken en het plekje vrij te maken.
Op 04-05-2012 schreef Henk:

@ Lisa,

Het klopt. De vrijmarkt aan De Twijnstraat is wat dat betreft voor Utrechtse begrippen een pareltje. Een goede optie voor wie in zijn eigen 'statsie', met kinderen, Koninginnedag wilt vieren.

De (commerciële) kerstmarkt op de Twijnstraat is ook altijd erg leuk; echter de Lunettense kinderkerstmarkt (die op De Wadden) ook. Vandaar.....

Onze ervaringen richten zich m.n. op het 'Konininginnendaggeweld' in het Centrum en het Julianapark. Om ons pleidooi voor een Lunettense versie kracht bij te zetten.

Wie weet, volgende jaar?!?

Op 04-05-2012 schreef Robb:

Aansttande zondag is er ook streekmarkt in de twijnstraat. Ook een aanrader!
Op 04-05-2012 schreef Simoe:

Ik kan de vrijmakt in Lombok morgen (ieder jaar op 5 mei) ook zeer aanraden. Gezellige sfeer en leuke spullen in de kraampjes.
Op 07-05-2012 schreef Muskieto:

Tot nu toe is elk jaar (elke zaterdag voor Moederdag) de kindervrijmarkt in Lunetten georganiseerd door Portes Muskieto. Twee jaren geleden is deze kinderactiviteit wegbezuinigd en hebben enkele vrijwilligers/buurtbewoners de organisatie ervan overgenomen met mij (Portes Sociaal Makelaar Jeugd Zuid) als ondersteunde beroepskracht.
We streven er ook naar elk jaar dit leuke kindervrijmarktje door te laten gaan, mits buurtbewoners zich aanmelden om een steentje bij te dragen door bijvoorbeeld de vakken te tekenen, bar te draaien, kinderen in te schrijven en toezicht te houden dat alles weer netjes achterblijft.
Mocht je nog vragen hebben hierover, dan kun je me mailen: muskieto@portes.nl t.a.v. N. Dahmane