Ingezonden door: Angela
05-05-2012

Gezocht: ouders die verbetering van de POVO-procedure willen

Beste ouders van Lunettense basisschoolkinderen,

We zijn met een aantal ouders bezig ons te verenigen om de Utrechtse plaatsingsprocedure voor de middelbare scholen eerlijker en beter te laten verlopen. Ook willen we - analoog aan de stichting Vrije Schoolkeuze Amsterdam - in Utrecht gaan pleiten en strijden voor een reële vrije schoolkeuze voor alle Utrechtse kinderen.

Vind jij ook dat de procedure zoals deze nu is geen recht doet aan de belangen van leerlingen en ouders en wil je je samen met ons op diverse vlakken inzetten, mail ons dan op povo.utrecht.moet.beter@gmail.com.

We hebben al contact met een aantal basisscholen in Utrecht en ook daar leeft de wens om de procedure kritisch tegen het licht te houden en veranderingen te bewerkstellingen.

Om onze zaak handen en voeten te geven zijn we bezig met een website, het schrijven van teksten, juridisch onderzoek en een uitgebreide stakeholderanalyse. Je inbreng op deze en andere vlakken is meer dan welkom want vele handen maken licht werk. Ook is samen discussieren over deze complexe materie zinnig om onze doelen en acties zo effectief mogelijk te laten zijn.

We horen graag van je!

Groet,
Petra en Angela

Reageer op deze inzending
Op 07-05-2012 schreef aabeecee:

Angela, je schrijft op een algemeen toegankelijke website. Enige toelichting op het onderwerp is wel gewenst. Wat is de Utrechtse povo-procedure, en wat vind jij dat er aan schort?
Op 07-05-2012 schreef Angela:

Beste Abc,
we zoeken op dit moment vooral ouders die weten wat het betekent en ook al hun neus gestoten hebben of weten wat ze ervan vinden in grote lijnen. Daarna kunnen we de stap zetten om ouders die nog niet weten hoe bizar het geregeld is, te gaan informeren. We hebben nog weinig mankracht en tijd, dus daarom deze eerste oproep.
Met vriendelijke groet,
Angela
Op 08-05-2012 schreef maria:

wat een geweldig goed initiatief! mijn kind is nog niet zover, en ik weet er nu dus te weinig van af. ik wens jullie wel veel succes. ik zal er hopelijk de vruchten van plukken! Dus: met dank
Op 08-05-2012 schreef aabeecee:

Tja, het blijft vreemd dat ik als algemeen geïnteresseerd burger niet in enkele zinnen de essentie van POVO en het gesignaleerde probleem tot mij kan nemen. Zal ik mij nu onwetend zorgen gaan maken voor mijn kinderen, die nog enkele jaren te gaan hebben voor ze hun weg in het middelbaar onderwijs moeten vinden?
Op 09-05-2012 schreef Buschauffeur:

@alfabet
Dit wordt een beetje drammerig.
Wanneer je de vaardigheid hebt om via een computer thuis of elders hier een reactie te plaatsen, kun je ook via één of andere zoekmachine de gewenste info verkrijgen.
Slechts één zoekopdrachtje met "POVO" bij Google leverde mij in ieder geval een uitstekende uitleg op: http://20.1swvvo.nl/doc/povo%20procedure.pdf
Op 10-05-2012 schreef Robb:

Snap er niet veel van maar het is toch plaatsing op basisvan de citotoets? Wat is daar mis mee? En wat zijn jullie grootstebezwaren?