Ingezonden door: theatergroep de Lunetics
17-05-2012

Musketon door of voor Lunetten?

De agenda van Theater de Musketon vermeldt doorgaans alleen professionele voorstellingen die door een theatercomissie van buurtbewoners wordt geprogrammeerd. Als amateurtheatergroep uit de wijk spelen wij bewust in dit wijktheater, maar zouden het graag zien dat onze en andere voorstellingen door amateurs niet doodgezwegen worden in de externe uitingen van het Musketontheater. Maar misschien staan we daarin alleen. Vandaar een kleine poll via facebook om te kijken hoe andere Lunettenaren hier over denken...
Vul hier je voorkeur in op en deel de vragenlijst met anderen. Reacties op dit forum zijn natuurlijk ook van harte welkom. Alvast bedankt!

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 18-05-2012 schreef j.a. de jong:

er is helemaal geen agenda van het theater de musketon, althans ik kan die niet vinden.
op http://www.theaterdemusketon.nl/ is als enige pagina een cabaretagenda te vinden.
dit is het resultaat van de inzet van de cabaretwerkgroep, zie http://www.lunetten.nl/pub/index.php?id=2926
ik neem aan dat je niet tussen de cabaretagenda kunt staan.
ik vind de woorden 'doodgezwegen' en de gepresenteerde tegenstelling 'professioneel-amateurs' samen met de vraag 'voor of door lunetten' een beetje overdreven.
het is een technisch probleem dat er geen agenda is, slechts een cabaretagenda.
heb je al contact met de werkgroep gehad ?
in de poll kan ik geen keuze maken.
Op 18-05-2012 schreef Maurice:

Tja, ik wil best mijn steun betuigen, maar ik ben bewust geen lid van Facebook dus je maakt het mij onmogelijk...
Op 21-05-2012 schreef K. Peter:

Jammer,
Facebook is failliet aan het gaan, dus als ik al zou 'liken' is dat er straks toch weer af.

Ik kom binnenkort wel even langs, live kijken. Wanneer spelen jullie trouwens? Ik vind nergens een overzicht van speeldagen en -tijden of zo. :-(
Op 22-05-2012 schreef Nico Groenenberg:

Namens de Lunetics een reactie. Misschien is 'doodgezwegen' niet de best denkbare term, ook omdat dit een actief weglaten van informatie suggereert. Wel is het zo dat er in het verleden meermaals verzoeken zijn uitgezet om opgenomen te worden in de agenda van het theater (want het containerbegrip 'theater' in de naamgeving van theater en naam website) waar geen respons op is gegeven. Om die reden heb ik de bij de aankondiging van een nieuwe website de open vraag gesteld of de samenstelling van de agenda zou verbreden.

De achterliggende reden voor mijn herhaalde vraag over de vermelding op de website van Theater de Musketon zijn de misverstanden die met name ons publiek van buiten de stad soms op het verkeerde been zet. De gekleurde reactie op die vraag doet vermoeden dat dit niet het geval zal zijn, vandaar de enquête om te onderzoeken wat andere buurtbewoners denken over deze kwestie.

Het is mijn persoonlijke mening dat een buurttheater dat grotendeels gefinancierd wordt uit publieke middelen (budget sociale zaken) een belangrijke rol heeft als podium en platform voor activiteiten die in de buurt geïnitieerd en/of daarmee verbonden zijn.

Overigens staan alle voorstellingen van theatergroep De Lunetics op de website vermeld onder 'wedstrijden' (zie http://www.lunetics.nl/wedstrijden/eventlist ) met een backlink naar Theater de Musketon.
Op 27-05-2012 schreef maria:

Ik ben het volledig met je eens, dat zou de Musketon zeker sieren; ik wist niet eens dat er nog andere openbare voorstellingen waren dan het cabaret. Dus heel graag!