Ingezonden door: waddenbuurtbewoner
13-09-2012

Beatrixpark evenemententerrein

De gemeente Utrecht heeft bij wijze van proef het Beatrixpark als evenemententerrein aangewezen.
A.s. zaterdag 15 september gaat het 1e evenement van start.
Hiervoor zou de vergunning in de zomervakantie zijn aangevraagd.

Helaas heeft de gemeente niet echt goed nagedacht bij het aanwijzen van het Beatrixpark als evenemententerrein. Het terrein is slechts via het fietspad door het Beatrixpad te bereiken.
Gevolg: auto's op een fietspad dat druk gebruikt wordt door fietsers.
Daarnaast is de timing van dit 1e evenement niet zo goed. Op dezelfde dag zijn diverse activiteiten georganiseerd op de 4 Lunetten.

Reageer op deze inzending
Op 13-09-2012 schreef Maurice:

Ik vind het ook een vreemde zaak dat dit festival hier gehouden wordt. Er is een flink gebied afgezet, maar het lijkt niet erg efficient als pop platform, het publiek kan nauwelijks voor het podium zitten, maar wordt naar opzij gedrongen. Uit hun huisregels: 'Op het evenemententerrein zal harde muziek worden geproduceerd.' (van 10.00 uur tot 23.00 uur). Leuk voor de waddenbewoners! Verder gaan ze ook nog met kleurpoeder gooien.

Maar zoals de waddenbewoner al zei, het Beatrixpark (en ook park de Koppel) zijn aangewezen als plekken waar evenementen gehouden kunnen worden, zou dat zijn voor het geld voor de gemeente? Voor de bewoners is het niet aangenaam...

http://www.kleurenblindfestival.nl/
http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=317391

Op 14-09-2012 schreef Zorro:

Hoezo niet aangenaam?
Mijn kinderen zijn blij met ieder feestje en gelijk hebben ze.
Je hebt maar n leven om alles te vieren en daarna een eeuwigheid stilte.......
Op 14-09-2012 schreef wil:

??? heeft iemand er ooit een vooraankondiging van gezien dat de parken in Lunetten als evenemententerrein zouden worden aangewezen?
geen Noordplas, maar dan maar nog dichter bij de Lunettenaren???
80 db, dat is snoeihard.
Op 14-09-2012 schreef Ruud:

Als goede direicte buur (Vlieland) vind ik een feest voor de deur heel erg leuk. Wel is de het de vraag of iets dergelijks in een park in Lunetten gehouden moet worden. Aan de andere kant zijn er ook eens per jaar activiteiten in park de Koppel en waarschijnlijk ook in 2013 tijdens het fortenfeest. Mag dat dan ook niet?
Op 14-09-2012 schreef MeneerKlapkaak:

Volgens mij is de gemeente soms echt de weg kwijt, eerst het bruggetje dat opeens word afgesloten tussen de Apennijnen en de Zevenwouden zonder aankondiging, nu dit weer.
Ik heb al genoeg overlast door het kabaal van de bouwvakkers hier in de buurt. Krijgen we dit weer!!
Op 14-09-2012 schreef maria:

Er zijn in de stad voldoende evenemententerreinen aangewezen zoals Park Transwijk en Down Under. Daar hebben we al genoeg geluidsoverlast van! en bovendien is het voor mensen uit Lunetten die wel willen gaan goed te bereiken met de fiets.
In Lunetten hebben we een groenplan een wijkgroencommissie en wordt er hard gewerkt om soorten te beschermen en erfgoed te conserveren. Ook de gemeente draagt daar in bij en stimuleert dit zelfs.
Lunetten wordt door de meesten gewaardeerd omdat het rustig wonen is dichtbij de stad.En nee daar horen dus geen tractoren, bussen, podia, parkeeroverlast, geluidsoverlast bij!
Op 15-09-2012 schreef elsje :

Net of de wijk dag ook geruisloos verloopt. terwijl het ook voor vele beren gezellig is, zijn er ook uitslaapers die last kunnen hebben van het geluid wat op de wijkdag geproduceerd wordt.
Dus wat er ook georganiseerd word in de wijk, enige overlast mag en kan men verwachten, en 80 Db tot een aanvaardbaar tijdstip moet denk ik geen probleem zijn. van de wijkdag genieten er vele, en dus ook van een feest in het park. Wijkdagen en park feesten worden niet elke week gehouden, dus laat andere mensen er lekker van genieten... het is maar 1 keer in de zoveel tijd.
Op 16-09-2012 schreef Salie:

Hadden jullie ook overlast van dit evenement? Vooral de bas-tonen kwamen zo ons huis binnenwaaien ( ondanks dubbelglas) en trillen.

Mijn logica snapt niet waarom je een evenement met zulke harde muziek, middenin een woonwijk neerzet. Misschien denkt de gemeente dat het park ver genoeg van de woningen afstaat, maar dat is niet het geval.

Evenementen in Lunetten zijn wat mij betreft prima en leuk Maar zet er dan evenementen neer die niet zorgen voor overlast, vooral niet 's avonds en 's nachts.
Op 16-09-2012 schreef Matthijs:

Ik heb meer last gehad van het buurtfeest van de betuwebuurt dan dit feest
Op 16-09-2012 schreef MeneerKlapkaak:

Ik vind een feestje best oke, ook al hadden we wat last van het feestgangers door de straten hier. Maar het ging meer om de gemeente die opeens dingen goedgekeurd zonder overleg van de bewoners of andere instanties. Het mag van mij nog wel een keer komen, maar wel op een andere plek, bij Down Under in de buurt ofzo :) of bij de Koppel in de buurt.
Op 16-09-2012 schreef Anne-Marie:

De bassen waren te horen tot bij ons op de St.Gotthard. Ik heb er niet echt last van gehad, maar voor de bewoners van Vlieland lijkt het me geen pretje te zijn geweest. Ook al omdat het niet om 23 uur afgelopen was (zoals op de website van het festival stond) maar tot na 24 uur doorging. Je zult toch maar de volgende ochtend vroeg op moeten voor je werk...
Op 16-09-2012 schreef Buschauffeur:

@Anne-Marie
Het was wl netjes om 23 uur afgelopen.
Er was echter ergens ng een feestje aan de gang en dt ging met de nodige decibellen inderdaad tot na twaalven door.
Op 16-09-2012 schreef Hippo:

Wat ik vreemd vind, is dat er een feest voor 1000 mensen georganiseerd wordt IN een ecologische zone.
Ik weet niet hoeveel mensen je kwijt kunt in en rond De Kuil (in De Koppel), maar die locatie is ervoor bestemd. (Nee, geen eigenbelang, ik woon dichterbij De Koppel, en Kleurenblind kon ik zelfs horen).
Ik begreep dat mensen aan de noordkant van Lunetten na 23 uur nog het geluid konden horen van een feest bij het IBB.
Op 16-09-2012 schreef Ruud:

Het was inderdaad heel goed op tijd afgelopen. Ik heb als Vlieland bewoner geen enkele overlast ervaren. Zeker ook geen overlast van parkerende auto's. Die waren er nauwelijks.Vond het juist heel erg gezellig, zeker ook al die gekleurde mensen bij ons door de straat.
Op 19-09-2012 schreef waddenbuurtbewoner:

Achteraf weinig geluidsoverlast gehad van het festival. Waarschijnlijk stond de wind gunstig, want elders hoorde ik wel de muziek uit het Beatrixpark.

Wel overlast van (vracht)auto's op het fietspad door het Beatrixpark bij op- en afbouwen.

Helaas heeft het festival de vegitatie geen goed gedaan. Wat dat betreft is het echt onlogisch om het Beatrixpark, wat ecologisch is, als evenemententerrein aan te wijzen.
Op 26-09-2012 schreef Rob:

ik heb helemaal nergens geen last van gehad al was ik niet op de hoogte van dat feestje want ik heb het van RTV Utrecht moeten horen... ben er wezen kijken en zag er gezellig uit:) er mag wel wat meer gebeuren in lunetten bijvoorbeeld is een kermis of een circus zou ook leuk zijn voor de kinderen in deze wijk