Ingezonden door: Maaike
21-09-2012

Overvallen in Lunetten

Op de website van RTV Utrecht lees ik dat er (alweer) een woning in Lunetten is overvallen. Dit keer aan de Pyreneeën. Een aantal maanden geleden was het ook al raak op de Simplonbaan. Op de Dolomieten heeft een arrestatieteam recent een inval gedaan en op de Simplonbaan worden mensen met bolletjes coke aangehouden. Begin deze week werden er rond Lunetten weer vrouwen van hun tas beroofd. Ik begin me zo langzamerhand een beetje onveilig te voelen in Lunetten. Ben ik de enige?

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 21-09-2012 schreef zorro:

Ja.
Op 22-09-2012 schreef Robb:

Ja dat heet tunnelvisie. Er zijn meer inbraken en ioervallen in hooggraven dan in lunetten. Alleen lunetten onthou je.
Op 22-09-2012 schreef maria:

Zeker niet, ik voel me ook niet prettig.
Combineer daar nog bij de aanranding in het Beatrixpark, gebeurtenissen op Engelsmanplaat....... dan is het niet fijn!
Heel jammer
Op 22-09-2012 schreef Cris:

Nee!
Op 22-09-2012 schreef Hippo:

Lunetten raakt het dorpse sfeertje een beetje kwijt. Overal is criminaliteit, in Lunetten ook. Drugs zijn overal, ook in Lunetten.
Van sommige criminaliteit, zoals berovingen, ben ik overtuigd dat het hier nu vaker gebeurt omdat er in Hoograven meer aandacht is - dáár meer politie, geeft door het waterbedeffect een verschuiving in de locatie van de criminaliteit.
Daarnaast valt er voor criminelen zat te halen in Lunetten, het is geen arme wijk. En voor criminelen met een scooter of brommer of iets dergelijks, is zo'n bloemkoolwijk als deze een paradijs als het op ontsnappen aankomt: met de scooter kun je overal achterlangs en over kleine paden, waar een politieauto niet kan komen.
Ook: zulke incidenten (want dat zijn het gelukkig nog steeds) komen in de publiciteit, juist omdat het incidenten zijn.
Desondanks: ogen open houden, deuren dicht, politie bellen als je iets ziet of vermoedt.
En het zou geen slecht idee zijn als de politie toch eens vaker een rondje rijdt (of simpelweg wat zichtbaarder is) en wat meer voelsprieten in de wijk zou hebben.
Op 24-09-2012 schreef Andere Peter:

Er is niet meer criminaliteit. Het is alleen zichtbaarder.
Op 25-09-2012 schreef salie:

Ik heb in buurten van Utrecht gewoond waar echt niet zoveel criminaliteit was als hier in Lunetten. In Hoog raven gebeurt vast ook veel, maar Utrecht heeft nog meer wijken waar je Lunetten mee kan vergelijken.

Ik voel me hier ook niet altijd veilig. Vooral als ik weer eens mensen op straat zie dealen, ze drugs voor mijn neus zie gebruiken terwijl ik met mijn kind in een speeltuintje ben, of hoor over invallen waarbij o.a. wapens worden aangetroffen.
Op 25-09-2012 schreef Robb:

Het is niet meer dan in andere wijken. Kijk maar op www.stopdecrimininaliteit.nl.
Op 27-09-2012 schreef Aanslagschrobber:

Ik voel me meer overvallen door onze minister van infrastructuur, Ze schijnt ook wat voor haar (eigen) milieu te doen.