Ingezonden door: Yans
08-10-2012

Babbeltruc

Bron: Persberichten Politie district Utrecht stad

Man en vrouw dringen met smoes woning binnen

UTRECHT- Bij een 87-jarige bewoonster van de Catalonie werd zondag 7 oktober rond 19.00 uur aangebeld. Toen zij open deed stond er een man voor de deur die zei de bewoonster te kennen. De bewoonster kende de man niet en wilde hem niet binnen laten. Hierop duwde de man de vrouw aan de kant en begon de woning te doorzoeken. Hij wilde de bankpas van de vrouw zodat er geld op haar rekening gestort kon worden. De vrouw gaf de bankpas niet en wist de man de deur uit te krijgen. Even later werd er op het raam geklopt en stond er een vrouw voor de deur. Zij gaf aan van de Rabobank te zijn en vroeg binnen te komen. De bewoonster liet de vrouw binnen die aangaf de bankpas te willen. De bewoonster gaf dit niet waarna de vrouw het huis begon te doorzoeken. De vrouw gaat vervolgens weg. Er is uiteindelijk niets weggenomen.

Signalementen:

Man met een blanke huiskleur, ongeveer 1.90 meter lang en tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij had een smal postuur en kort geknipt licht haar.

Vrouw met een blanke huidskleur, ongeveer 1.60 meter en ongeveer 25 jaar oud. Ze droeg een spijkerbroek en had donkerblond half lang haar.

Beiden spraken Nederlands zonder accent.

De politie Utrecht is op zoek naar getuigen en/of mensen die meer informatie hebben over deze babbeltruc. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.Reageer op deze inzending
Op 08-10-2012 schreef robb:

ik vind het heel erg voor die mevrouw, maar waarom doet ze voor de 2de keer de deur open?
Op 09-10-2012 schreef daan:

In de week eraan voorafgaande zijn er mensen in de straat geweest die aanboden om de tuin te doen ('zieke' boom snoeien of weghalen, wat onkruid weghalen - de boom staat er schitterend bij en is echt niet ziek, en het onkruid is binnen een maand terug), 450 wit en 250 zwart. Ze hebben niet overal aangebeld, wel bij een bewoonsters op leeftijd.
Signalement: man plm. 1.80, blank en accentloos nederlands sprekend, gekleed in overall.
Mijn vraagteken is of dit verkenners geweest zijn voor bovenstaande insluiping.
Op 09-10-2012 schreef Buschauffeur:

Die laatste kan natuurlijk Tedje van Es geweest zijn.
Die maat van Jacobse....