Ingezonden door: Cris
04-01-2013

Het nieuwe inzamelen

Ik ben benieuwd hoe het nieuwe inzamelen jullie bevalt?
Er staan klachten op de site van de gemeente over ondergrondse container die niet open gaan.


Reageer op deze inzending
Op 04-01-2013 schreef rene sl:

het bevalt ons niet erg goed,
eigen kliko's met plastic zijn al binnen 2 weken vol, maar worden na 3 weken pas geleegd. Het legen wordt vaak slecht gedaan, en er blijft plastic achter. Als ze het al legen, want mocht er 1 papiertje tussen zitten, dan hangt er kaartje aan je bak, dat ze hem helemaal niet legen, want 'vervuild'...

De ondergrondse containers zijn regelmatig kapot, waardoor het afval naast de bak zich ophoopt.

Stel je voor dat je een vieze kattenbak hebt, een -beep- luier of een kapot glas dan moet je dat allemaal in je keuken kwijt in je kleine afvalbakje, want in de grijze kliko mag het niet meer. Of je loopt voor elk wissewasje naar de ondergrondse container toe.
Veel gehoord hier in de buurt dat mensen geen zwerfafval van de straat meer oprapen, want waar moet je het laten? in je eigen bakje in de keuken?

Die container werkt met een pasje, en als je die kwijt bent moet je 20 euro betalen.

Ik doe graag mee aan gescheiden inzamelen, deed ik altijd al; maar op deze manier is het wel heel ontmoedigend.
Op 04-01-2013 schreef Hankiepankie:

Gaat prima, nog nooit een volle container gehad. Ook geen zooi ernaast. Ik vind het echt een verbetering.
Op 05-01-2013 schreef Marni:

Van mijn aanvankelijke enthousiasme voor dit experiment is weinig over. Ook ik merk dat de plastic-container sneller vol is dan hij wordt afgehaald (en ik leef bewust en produceer weinig afval!), hetzelfde geldt voor onze restafval-container.
Het vervelendste vind ik dat de gemeente ons niet serieus neemt. Er wordt zelfs niet meer gereageerd op de posts op het gemeenteforum.
Domme zet. Voor afvalscheiding is medewerking van de burger nodig, Door niet te luisteren en de suggesties voor verbetering niet op te volgen ondermijnt de gemeente het draagvlak voor gescheiden afval inzamelen.
Het toppunt was voor mij toen ik de gemeente belde omdat er 23 (!) vuilniszakken naast de volle ondergrondse container stonden, en ík een preek kreeg van de telefoniste "want dat niet mag". Hoe dom kun je zijn? Het experiment is wat mij betreft mislukt door slechte afhandeling bij de gemeente. Hoewel ik een gescheiden inzamelaar van het eerste uur ben, ben ik hier helemaal klaar mee en denk ik er serieus over om voortaan alles bij elkaar te kieperen.
Op 06-01-2013 schreef Cris:

Ik zag zojuist veel vuil naast de containers staan op de Simplonbaan. Is dat dan de toekomst!?


Op 06-01-2013 schreef Angela:

Dit is handig: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=374369
Ik hoop dat veel ervaringsdeskundigen benaderd zullen worden en willen meehelpen, want dat helpt dan weer de rest van Lunetten!
Groet,
Angela
Op 14-01-2013 schreef Sjaak B.:

In ons gedeelte vd wijk, Karawanken/Oeral is het nog niet door gevoerd maar we merken het wel. Sinds dat het bij de Simplonbaan actief is worden regelmatig de vuilniszakken niet opgehaald of de GFT bak niet leeg gemaakt. Ook de plasticcontainer bij het winkelcentrum is regelmatig vol met als gevolg enorm veel zwerfafval in de straten.

Als je belt krijg je op boze toon te horen dat je je vuilnis naar binnen moet halen en anders een boete krijgt (Uhm, wat?) en bij een melding via de website krijg je netjes een zaaknummer terug (drie meldingen gedaan) maar geen reactie. Erg kwalijk dat er zo wordt omgegaan met bewoners die hun wijk graag netjes houden maar daar hoort een goed werkend afvalproces van de gemeente wel bij.