Ingezonden door: wilv3524
27-01-2013

Filmpje wit Beatrixpark op YuTube: nog even nagenieten

Het begon met vrieskou, daarna kwam de sneeuw. Een reiger die chagrijnig is, een aalscholver die je een kacheltje zou willen toeschuiven, een kramsvogel die nog wat besjes vindt, puttertjes die in de struiken scharrelen, een nijlgans die zijn vrouw beschermt, en koolmezen die al een voorjaarslokroep laten horen. Geniet van de prachtige winterbeelden in het Beatrixpark.
Tip: plaats bij het afspelen de video in HD1080p-kwaliteit mbv het 'tandwieltje' onder de video. Of, als u internet op uw HD-televisie hebt, speel de film daarop af.

Ik heb nog andere filmpjes over Groen Lunetten op de plank liggen; mocht je op de hoogte gehouden willen worden als er een nieuwe upload is, abonneer je dan op mijn YouTube kanaal:
http://www.youtube.com/user/wilv3524
of volg me op Twitter:
https://twitter.com/wilv3524

Ideeen over mooie filmlokaties binnen Lunetten zijn welkom!

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 28-01-2013 schreef Inge Puyman:

Wat wonen we toch in een mooie wijk!! Wat zijn dat voor eenden? en waar spot je de puttertjes?
Ik heb ook een kramsvogel in de tuin. Die jaagt heel fanatiek alle merels weg.
Kortom erg leuk Wim!
Op 29-01-2013 schreef wilv3524:

De eenden die je bedoelt zijn denk ik de nijlganzen (bijna aan het eind van de film).
De putters heb ik gezien tussen Lunet 4 en fort Luna, maar je kunt ze overal in de wijk treffen. Overigens zitten er ook vaak sijsjes tussen; bij het eerste shotje (op 6:30) van de putters zie je er ook n.

Hier nog even duidelijker de link naar de film:
http://youtu.be/LCaKLhkEeaM
Op 29-01-2013 schreef Luc:

Leuk, altijd goed om te zien dat iemand oprecht interesse in het groen in de wijk toont! Er is erg veel te zien voor diegene die het wil zien.

Een goedbedoelde tip: hou je filmpjes korter, dan zijn ze voor de objectieve kijker een stuk aantrekkelijker. Ik denk dat je achtergrond fotografie is (ik zie veel "bewegende foto's"), en de overstap van fotografie naar film is best lastig. Dat vergt oefening. Een valkuil is t lange filmpjes, waardoor de gemiddelde kijker zijn/haar interesse snel verliest (ik weet waar ik het over heb: het is mijn vak). Een ideale lengte is ongeveer 45 seconden tot 1,5 minuut: als je je boodschap binnen dat tijdsbestek kunt overbrengen (in dit geval: verwondering over de mooie natuur in onze wijk), dan voorspel ik grotere aantallen kijkers. Ik hoop nog vaker wat van je werk te zien!

groet,
Luc
Op 30-01-2013 schreef wilv3524:

@Luc dank voor je tip, ik zal daar zeker rekening mee houden, al is het moeilijk om te 'snoeien' in al het moois....
Op 30-01-2013 schreef Bernadet:

Prachtige verstilde films wilv. En laat @luc maar kletsen. Ik heb nog nooit een film van hem gezien.
Ieder z'n vrijheid.

Op 30-01-2013 schreef Laurens:

Mooi filmpje!
Op 31-01-2013 schreef Luc:

Jeetje Bernadet, wat een verzuurde reactie. Gelukkig kan de maker van de filmpjes, wilv, m'n opbouwende kritiek wl waarderen. Ik weet namelijk waar ik het over heb (en ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat je waarschijnlijk wl clips gezien hebt die onder mijn verantwoording tot stand zijn gekomen, zonder dat je weet wie erachter zit ;-) )

WilV, ga zo door! De natuur van Lunetten verdient aandacht, het is voor Utrechtse begrippen een zeer natuurrijke wijk.

groet,
Luc
Op 04-02-2013 schreef Bernadet:

Welnee @Luc, ben niet zuur. Ben echter wel allergisch voor ongevraagd advies en voor regels die de creativiteit beperken. Jouw -ongetwijfeld goed bedoelde- advies, komt op mij nogal pedant over. Er is toch niet slechts 1 waarheid? Kan me niet voorstellen dat jij daar anders over denkt.
Op 05-02-2013 schreef wilv3524:

@luc @bernadette: ik ben toch te eigenwijs en ga daarom gewoon door zoals mij goeddunkt. Wat niet wil zeggen dat ik Luc's advies niet in m'n achterhoofd hou, mochten er situaties zich voordoen waarin eea van toepassing zou kunnen zijn, m.n. commerciele clipjes - wat bij de serie 'groen lunetten' niet het geval is. Het is met deze serie vooral preken voor eigen parochie, ofwel de doelgroep is (kandidaat-)Lunettenaren, en ik ga ervan uit dat hier bij voorbaat al de wil aanwezig is om filmpjes langer dan 1,5 minuut te bekijken.
Wat uiteraard niet uitsluit dat er ook wel es een filmpje van die lengte zal komen....
Dusse, noem elkaar svp niet zuur ofzo, het sop is de kool niet waard (of andersom, hoe was t ook alweer).
Op 15-02-2013 schreef Ruud van der Meulen:

Het is weer een mooie film geworden met een hoge goedgevoelsfactor. En dan te bedenken dat we in een grote stad wonen en dit allemaal in onze achtertuin hebben... Daar word je echt lunettofiel van!
Op 07-03-2013 schreef Egelantier:

Mooie shots, lekker genieten van al het moois wat we in Lunetten kunnen aanschouwen als je je ervoor openstelt. Ik moet Luc echter gelijk geven. De shots zijn mooi, maar missen wat vaart. Nu hoeft het echt geen flitsende show worden, want dan zie je nog niets. Is een voice over ook een idee? Niet doorlopend natuurlijk,, anders mis je de vogelgeluiden en dat is nou ook zonde.
Ga door, maar hou inderdaad de positieve aanmerkingen in het achterhoofd!