Ingezonden door: Claudia M.
28-03-2013

Lekkere binnenkomst

Sinds een week woon ik in het Utrechtse Lunetten en het begin is al niet om over naar huis te schrijven. Er zijn wat weinig parkeerplaatsen en zodoende had ik mijn auto even direct voor mijn huis geparkeerd; ook vanwege de zware wekelijkse boodschappen en mijn brakke rug. Niemand die daar last van heeft, maar…

Ineens zie ik mensen met jasjes parkeerbeheer rond lopen en op de vraag wat er aan hand is, kreeg ik een uitermate chagrijnig antwoord dat ik niet in een parkeervak stond en daarmee toch die bekeuring kreeg. Ik tracht nog uit te leggen dat ik hier net woon en dit niet wist, maar dat was geheel tegen dovemansoren.

De toelichting op dit brakke briefje is compleet onleesbaar en ik heb dus geen idee hoe ik hier tegen in verweer kan komen.

Deze bekeuring bedraagt maar liefst 90,- euro!!! Fijne eerste binnenkomst hier in het Utrechtse! U wordt bedankt en ik durf dat zelfs ook namens de rest van de buren te doen, waarvan een fors aantal op eenzelfde bekeuring getrakteerd zijn!

Ik weet niet wat het is, maar zo rond mijn verjaardag ben ik op een of andere manier altijd de klos! Geen gebak zaterdag jongens, ik mag weer eens een hele vette bekeuring betalen.


Reageer op deze inzending
Op 28-03-2013 schreef waddenbuurtbewoner:

Ik weet niet waar u woont, maar ik ben in ieder geval blij dat het foutparkeren in Lunetten eindelijk aangepakt gaat worden.
Een stoep is voor wandelaars en niet voor auto's en (brom)fietsers. Als wandelaar vind ik het niet fijn om steeds op straat te moeten lopen vanwege auto's die op de stoep staan.
Op 28-03-2013 schreef Cor van der Laak (krities AVRO-lid):

Van harte welkom in Lunetten Claudia, en wel hierom: Je zult je gauw gaan thuisvoelen tussen de andere klaag- pieten en pieternellen op dit forum.. Van die dingen ja, van die dingen.
Op 28-03-2013 schreef Claudia M.:

Ik woon in de vulkanenbuurt en geachte Waddenbewoner, ik raad u niet aan de stoep voor mijn huis te gebruiken, u zou onzacht de nek wel eens kunnen breken over een aantal losliggende stoeptegels en/of ontbrekende banden. Daarnaast zoals ik al schreef; ‘ik had even mijn auto, zware boodschappentassen, beetje brakke rug…’

Verder hebt u volkomen gelijk, maar mensen moeten op bepaald moment toch ook ergens de auto kwijt, bij voorkeur op een plek waar deze niet gesloopt wordt en daar heb je de meeste kans voor als ie voor de deur staat. Niet iedereen kan alles op de fiets doen of met de benenwagen en parkeren wordt bijna zo goed als onmogelijk gemaakt.

Hoe men ook wendt of keert, tenzij er minder mensen komen, is de auto niet meer uit te bannen. Sterker nog het worden er steeds meer, met het groeiend aantal bewoners van Nederland en daar zal heel Nederland en daarmee ook Utrecht rekening mee moeten houden.

Ik lever daarom graag mijn eigen voortuin voor eigen parkeerplaats in en dan mag de buur er ook naast komen staan. Stoep vrij, iedereen blij.


Geachte heer Van der Laak,
AVRO? Bestaat dat nog dan? Verder och…, wij Nederlanders moeten onze naam toch hoog houden; “een dag niet geklaagd, is een dag niet geleefd”.

Wat een pokkeweer trouwens….
Op 28-03-2013 schreef Cor van der Laak:

Chapeau Claudia
met humor van repliek gediend!
Op 28-03-2013 schreef Hans G.:

Parkeerbeheer? Lunetten????????

ALSJEBLIEFT laat ze dan eens de hele wijk controleren?? Want dat doen ze 100% zeker weten niet. Flink wat aso's hier die auto's op de stoep parkeren (Dolomieten, Vogezen)) waardoor je er met kinderwagen (roelstoel) er niet meer langs kan.

En parkeerplekken te weinig? Rij een rondje (of twee) en je hebt een plek.

Ik ben het overigens wel met Claudia eens, het moet soms wel even kunnen, maar niet permanent (Dolomoeten, Vogezen).

Binnenkort betaald parkeren? Dan is zijn de parkeerwachters erbij.
Op 29-03-2013 schreef Bernadet:

Ach jee, wat een onverdraaglijk verdriet vanwege een parkeerplaats, gebak en een terechte boete. En dat al na 1 hele week! Maar wat nou zo fijn is aan hier wonen: het winkelcentrum is dichtbij! Kun je lekker op de fiets of lopend naar de super en heeft die brakke rug ook niet zoveel te lijden. En dan ben je ook gelijk van die boetes af. En anders kun je ook nog verhuizen. Er staat een aantal huizen te koop met een eigen parkeerplaats. Pffff...
Op 29-03-2013 schreef j.a. de jong:

hoi Claudia

je verzuchting is overgenomen door dichtbij.nl, http://www.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/regionaal-nieuws/artikel/2700559/lekkere-binnenkomst-bekeuring-in-lunetten.aspx
hier staan nog geen reacties onder.
maar de 'relevante advertenties' zijn wel boeiend:
- reclame van bezorgservice de malle jan
- reclame van ton van den Ijssel tweewielers
- en veel reclame voor vloer/tapijttegels maar ik weet niet wat daar relevant aan is
Op 30-03-2013 schreef Robb:

Alsjeblieft geen gezeur meer. Als de gemeente het gaat lezen dan gaan ze ook betaald parkeren in lunetten invoeren. Alsjeblieft niet zeg.
Gratis parkeren is ook een van de vele voordelen van wonen in de groenste wijk van utrecht.
Op 31-03-2013 schreef Andere Peter:

Wat een zeldzame navelstaarderij om de start van een levensfase (want dat is een verhuizing) te zien in het licht van een incidentele tegenvaller die je overkomt, die ok nog eens gerechtvaardigd is.
Op 31-03-2013 schreef vdLuna:

Ik ben soms niet te spreken over die zogenaamde BOA's. Je kan niet eens een aardig antwoord van ze terug verwachten. En bekeuren doen ze toch niet, hier op de Apennijnen denken sommige aso's dat ze het recht alleen hebben op een parkeerplaats, Soms staan ze 2 breed. Heb er al een paar keer een opmerking over gemaakt naar de betreffende bestuurders want de gemeente doet er niets tegen.
Op 02-04-2013 schreef Laurens:

Parkeercontroleur is volgens mij ook niet het leukste beroep, dus kan me wel voorstellen dat die mensen er ook niet vrolijker en vriendelijker van worden ;p. Iets waar je mee moet leven, denk ik, want die controle heeft toch ook weer zijn positieve kanten. En hopen dat ze als je volgende keer even kort onhandig moet parkeren niet toevallig in de buurt zijn.

Dat het in je eerste week in de wijk gebeurt is denk ik dikke pech, maar niet per se representatief voor de wijk. Daarnaast, de regels zijn natuurlijk ook gewoon de regels.
Op 02-04-2013 schreef Claudia M.:

Vriendelijk dank voor al uw reacties. Ze zijn allen leerzaam.

p.s. de spreeuwen (zie onderstaand topic) zaten gisteren inderdaad in de bomen bij de Oude Liesbosweg. Vanaf deze afstand was het een kakofonie aan geluiden en ik heb daarom geruime tijd staan te luisteren. Prachtig!

In mijn achtertuin heb ik inmiddels een koolmees en merel weten te lokken en zodra het een beetje mooi weer is, gaan de vogelhuisjes tegen de muur en hoop ik dat er nog veel meer vogeltjes komen, al is het maar een 'slapertje'.

In mijn vorige tuin had ik: mussen, merels, koolmezen, pimpelmezen, vinken, boomklevers, duiven (hout, tortel en af en toe een verdwaalde sier of post), grote en kleine bonte specht, staartmezen, groenling en soms een rover, die zijn/haar maal rustig op de schutting verorberde. Een anatomische les, die ik liever gemist had, maar ja de natuur is hard.

Het ga u allen goed, ik ga Lunetten ontdekken en buiten de bekeuring om, die 90,- euro had ik toch liever in het huis gespendeerd, heb ik het vooralsnog prima naar mijn zin.

Met buitengewoon vriendelijke groet, Claudia
Op 03-04-2013 schreef Robb:

Claudia. Welkom in lunetten! Ik geniet nu al van je!
Op 05-04-2013 schreef Cris:

Claudia. Welkom in lunetten! Parkeerbonnetjes schrijven is niet een van de leukste beroepen (lijkt mij) Maar inderdaad het zijn meestal van die hangoren die ze uitdelen. :)

In mijn buurt is parkeerruimte zat maar hier hebben wij weer een heel ander probleem.
Het is zo donker op de parkeerplaats dat de heren/dames te lui om te werken je auto nogal eens openbreken. Ook niet leuk. Dan liever een bon voor ongehoorzaam gedrag ļ
Op 05-04-2013 schreef Laurens:

Ja, ik zette mijn auto ook altijd buiten, lekker makkelijk, maar sinds iemand het een goed idee vond om met een priem een gat in de deurbeplating te maken om de radio te stelen zet ik hem toch maar in de parkeergarage. Vervelend dat er dat soort sujetten zijn in deze samenleving.
Op 11-04-2013 schreef Hippo:

Welkom in Lunetten Claudia!
Pech van die bon, maar ja, dat risico heb je willens en wetens genomen. Schrale troost: volgens mij is Parkeerbeheer niet zo actief in de wijk. Op sommige plekken is genoeg parkeergelegenheid, en ja, op andere plekken is er niet veel plaats.
Volgens mij kun je bij de gemeente navragen hoe je in beroep zou kunnen gaan, maar als je fout geparkeerd stond, heeft dat weinig zin, denk ik.

Geniet intussen van de natuur die Lunetten biedt en van de goede dingen die de wijk te bieden heeft ;-)
Op 17-05-2013 schreef Andere kant:

Welkom in Lunetten!

Ik heb voor parkeerbeheer nog wel een andere plek waar zij stoer kunnen doen. Bij de kampwoningen aan de Engelsmanplaat (juist, die van die invalsoap). Zij hebben parkeerplekken toegeëigend door er een hek omheen te plaatsen. Je ziet de P-tegels (van parkeren) nog liggen!!!).

Tegelijkertijd wordt er door hen uitsluitend op de stoep geparkeerd, ondanks herhaalde klachten uit de buurt. Na de inval is er dus geen zak veranderd.

Belofte aan parkeerbeheer of het wijkbureau: als jullie deze kwestie nu ook eens oppakken en oplossen, breng ik persoonlijk gebak voor de hele klup! Ik val namelijk op stoere rechthandhavers!