Ingezonden door: Hubert van de Vecht
01-05-2013

WijkInformatie over World Of Pleasure festival

Op zaterdag 11 mei 2013 vindt voor de eerste keer het festival “World of Pleasure” (afgekort WOP) plaats op recreatiegebied Laagraven (Noordplas). Het festival zal plaatsvinden van 12:00 tot 23:00 uur. Tijdens het festival zullen er 3 podia zijn, waarop verschillende stromingen van elektronische dansmuziek ten gehore worden gebracht. WOP zal hierbij het enige muziekfestival per jaar zijn aan de Laagravense plassen. Als organisatie begrijpen wij goed dat u als buren geïnformeerd wilt zijn. Wij zullen er alles aan doen om u tijdens deze dag van directe overlast te ontzien.

Geluid: Het is eventueel mogelijk dat u geluid van het festival kunt horen. Als organisatie zorgen we er voor dat deze overlast tot een minimum beperkt wordt. Dit door de juiste afstelling van geluid en posities van de podia. Tussen 12.00 en 23.00 wordt op continue basis het aantal toegestane dB gecontroleerd op vaste meetpunten.

Verkeer:
De fietsbrug over de A12 vanuit Lunetten zal op zaterdag 11 mei afgesloten worden. Het is deze dag helaas niet mogelijk om middels deze brug over te steken. Verder zijn er geen verkeersmaatregelen voor de wijk Lunetten.

Strandbad
Het strandbad van Laagraven (zuidplas) is op zaterdag 11 mei gesloten. Zondag 12 mei bent u uiteraard van harte welkom.

Namens de organisatie danken wij u voor het vertrouwen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Hubert van de Vecht via hubert@x-sense.nl
Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 01-05-2013 schreef K. Peter:

Leuk!!!
IK heb er nu al zin in. Ik kom zeker luisteren en meefeesten en hoop op nog veel meer leuke evenementen om de boel een beetje op te vrolijken! Tot dan!
Op 01-05-2013 schreef een ouder:

Met het festival kan ik wel leven, maar niet met het feit dat de fietsbrug wordt afgesloten en ik kilometers om mag fietsen om naar een bouwmarkt te kunnen.
Op 02-05-2013 schreef Maurice:

Tja, dat is grappig, 'een ouder'. Bij een voorgaande gelegenheid werd er door iemand in Lunetten de angst uitgesproken dat er overlast zou kunnen ontstaan door bezoekers die in Lunetten zouden parkeren, en dan 's avonds laat luidruchtig naar hun auto's terug zouden lopen. Juist om deze overlast te voorkomen wordt de brug afgesloten (vermoed ik). Eigenlijk moet er bij de brug een mannetje staan die de bewoners van Lunetten wel door laat, maar de bezoekers van het festival niet!
Op 02-05-2013 schreef Buschauffeur:

@ een ouder:
Nou, nou, kilometers ver omfietsen.....
Ten eerste kun je nu je weet dat de afsluiting er komt, de boodschap een dagje eerder of later doen.
Ten tweede is er ook nog een onderdoorgang onder de A12 ter hoogte van het merwedekanaal en dat is maar een heel klein eindje om.
Je wilde zeker ook op 30 april gaan rolschaatsen op de Dam in Amsterdam. Vervelend nou dat dat net even niet kon.......
Op 03-05-2013 schreef Cristien. :

Veel plezier allemaal!!!!
Op 05-05-2013 schreef rene:

Vertrouwen?? vertrouwen heb ik niet
Het was netjes geweest als Lunetten al vanaf de vergunningenverlening betrokken was geweest. Nu kunnen we niets meer doen.
Waardeloos
Op 06-05-2013 schreef luuk:

@Rene neem anders nog een slokje azijn.

Veel plezier met dit festival, leuk zon feestje bij de plassen.
Op 07-05-2013 schreef Martijn:

Rene; Als je dat zo graag had willen doen had je ook zelf de site van de gemeente Houten in de gaten kunnen houden, daar stond alles over de vergunningaanvraag e.d. Maar misschien is verhuizen naar het platte land een stuk beter voor je
Op 07-05-2013 schreef Hugo:

Ik ben dol op een feestje, maar waarom dit georganiseerd word in de vogelplas midden in mei is me echt een raadsel.
doodzonde
Op 10-05-2013 schreef jeroen van alfen:

Ik woon 100m vd brug en ben bezoeker van het festival, ik ben er dus alles behalve blij mee dat de brug dicht is, zo word 5 min lopen een aardig stukje om! Slaat helemaal nergens op, alleen bewoners en bezoekers uit lunetten en hoograven worden gedupeerd hiermee, niet over nagedacht!! Slechte zaak!
Op 11-05-2013 schreef Robb:

De hele dag zeikregen. Zal wel geen succes worden.
Op 11-05-2013 schreef Arie de Jong:

Hele dag en vooral avond: Bonk bonk bonk bonk. Terwijl ik een flink stuk van de snelweg af woon. Dochter wordt uit de slaap gehouden. Misschien leuk voor de feestgangers, maar niet voor anderen.
Op 12-05-2013 schreef Bewoner lunetten:

Sorry dat ik het zeg, maar wat een pokke herrie...
Wij hebben de hele dag last gehad van de muziek, ik geloof echt helemaal niks van dat ze metingen hebben gedaan, want het was echt echt hard.
Ik baal(de) hier goed van, en mg hopen dat dit festival volgend jaar verplaatst wordt, naar weet ik veel waar, maar niet zo dicht bij een woonwijk, er zat dan wel een snelweg tussen, maar dat heeft weinig uitgemaakt...
Op 12-05-2013 schreef Martijn:

Wat een aanstellers toch weer. De snelweg maakte net zo veel herrie en was na 11 uur niet stil, en dan zullen we het nog maar niet over de regen op het dak hebben, of de vele klussers die ieder weekend weer druk bezig zijn. Als je niet tegen een jaarlijks festival kan dan verhuis je toch lekker naar een hutje op de hei ofzo
Op 12-05-2013 schreef Luc:

Bewoner Lunetten/A. de Jong

We hebben het dus over de overlast van één dagje feest bij Down Under. Eén dagje van de 365 dagen die een jaar heeft. De snelweg, die in ieder geval vlakbij Bewoner Lunetten ligt, is blijkbaar veel minder hinderlijk?

Persoonlijk had ik meer last van de regen, hoewel, last: de natuur heeft er baat bij en het scheelt mij weer sproeien in de tuin. Het is maar hoe belangrijk je de dingen (en jezelf) vindt.

Ik hoop dat de festivalgangers ondanks de regen toch een leuke dag gehad hebben!

groet,
Luc
Op 13-05-2013 schreef Bewoner lunetten:

schijnbaar wonen jullie niet zo dichtbij. Het was echt hard, en vooral in de avond ontzettend irritant. Zeker als je al de hele dag in die tering herrie zit.

De snelweg maakt 10.000x minder herrie,die hoor je niet als je binnen zit..

lekker voor ze, die regen.
Op 13-05-2013 schreef Cris:

@Bewoner lunetten: Zelf niet jong geweest?

Het viel allemaal reuze mee.
Ik hoop, dat het gezellig was.
En ja ook ik woon dichtbij dus het was goed hoorbaar, maar pffff 1 dag in het jaar moet dat kunnen.

Ik heb veel meer last van de Musketon.
De gasten gooien overal hun vuil op straat en vinden het nodig om midden in de nacht flink te schreeuwen zodat iedereen mee kan genieten. En dat is niet één keer per jaar maar bijna ieder weekend. Dat is pas irritant
Op 13-05-2013 schreef Feestganger:

Beste bewoner lunetten,
Dat jij nou een rot avond hebt beleefd, betekent niet dat je het ONS, de feestgangers hetzelfde toewenst.
Vind het een beetje kinderachtig wat er hier allemaal gezegd word door jullie zeikerds.
Niet iedereen, maar toch.
De rede dat de brug werd afgesloten is omdat er anders veel overlast zou zijn in de wijk, als jullie niet gingen klagen was hij gewoon open gebleven.

Neem nog een glaasje Citron prèssé en geniet ervan.
Tsjuss
Op 15-05-2013 schreef Hippo:

Ik zag tegen deze zaterdag op, omdat ik dit genre muziek vreselijk vind en de wind ook nog eens zuidwestelijk was, zodat de muziek precies hierheen zou 'waaien'.
En ja, ik hoorde het wel, maar op de achtergrond, en het was geen aanhoudende dreun maar afwisselende beats. Twee keer werd het even iets harder, maar dat duurde beide keren niet lang.
Om pakweg 23:10 was het stil, dus ik vond dit goed uit te houden.
De bedoeling is dat dit festival nu de Laagravense Plas als vaste locatie heeft, en ach, als dit eens per jaar is vind ik het best.
Op 16-05-2013 schreef Luuk:

Wat een intolerante zure mensen wonen er in Lunetten zeg.
Vooral de mensen die wel lol hebben toewensen dat ze een nare dag hebben is behoorlijk sneu. Het was keurig om 11 uur stil en van mij had het allemaal best nog wat harder gemogen. Nu moest ik naar buiten om een beetje mee te genieten.
En als je er binnen zon last van hebt zet je toch lekker classic fm aan?
Op 09-06-2013 schreef Hugo:

Nou? Wat vonden we er van ?
Voor herhaling vatbaar of moeten we in de actie om toekomstige feesten te verhinderen ?