Ingezonden door: D.E. Joling
01-05-2013

Slecht asfalt

Ben ik de enige die het nieuwe asfalt op de Hondsrug, Oeral en Vaalserberg van slechte kwaliteit vindt?De putten midden in de weg zijn niet in het asfalt opgenomen maar steken er een centimeter of drie boven, erg onprettig voor fietsers. De klinkers waarvan de parkeerplaatsen gemaakt zijn liggen hoger dan het asfalt, waardoor regenwater niet weg kan lopen en er dus een laag water op blijft staan. Ook liggen er rond de putten losse stenen en is er ter hoogte van Mister Shi alweer een enorme krater in het asfalt ontstaan, funest voor auto- en fietsbanden. Hebben we hier nou de afgelopen periode al die overlast voor moeten doorstaan?

Reageer op deze inzending
Op 01-05-2013 schreef Maurice:

Er komt op al deze plaatsen nog een extra laag rood asfalt, maar daarvoor moest het wat warmer zijn. Nu dat het geval is wordt deze laag binnenkort gelegd.
Op 01-05-2013 schreef een ouder:

En zo zijn ze dus half jaar bezig met een stukje fietspad.
Niet handig om daarmee in de winter te beginnen als je weet dat asfalt bij bepaalde temperaturen gelegd moet worden
Op 01-05-2013 schreef Maurice:

Het is het bekende verhaal, alles 'net op tijd' gepland, en dan is er onverwacht een paar dagen uitstel, of het wordt net te vroeg koud, en dan zitten we een hele winter met een half wegdek, zonder nieuwe brug over het inundatiekanaal, of zonder brug in het houtense pad zoals een paar jaar geleden.
Op 02-05-2013 schreef Robb:

In april vroor het nog flink dus ik begrijp dat ze uitlopen op het schema.
Volgens mij als het rode asfalt wordt gestort ziet het er erg mooiuit. Ik vind het zeker een grote kwaliteitsverbetering.
Op 02-05-2013 schreef Martijn:

Het probleem is niet zo zeer de kou van afgelopen tijd, maar dat ze het hele stuk in 1x willen asfalteren, dan moet wel het hele stuk af zijn. De kou was wel het probleem bij het stuk bij de Opaalweg, dat ligt al een stuk langer zonder de toplaag
Op 03-05-2013 schreef Laurens:

@Maurice: Interessant om te weten!
Op 04-05-2013 schreef wimvd:

Het rode asfalt ligt er sinds vanmorgen op. De fietsbaan ligt er werkelijk prachtig bij nu! En denk eens aan de mogelijkheid van skaten...
Op 06-05-2013 schreef Rossum:

De weg ziet er nu goed uit, vind het echt een verbetering
Op 06-05-2013 schreef een ouder:

Vooral de automobilist zal blij zijn dat hij nu zo via het nieuwe fietspad naar het winkelcentrum kan rijden. Geen paal die hem nog tegen houdt.
Op 06-05-2013 schreef jm:

dat laatste valt mij ook op: autos rijden allemaal over het fietspad omdat er nergens meer paaltjes staan. De verkeerssituatie is er veel verwarrender op geworden en dus gevaarlijker. wie mag nou waar rijden en wie heeft er voorrang? voor automobilisten is het ook onduidelijker geworden. Met name het stuk vanuit Jolie richting gezondheidscentrum en vv.
Voorlopig vind ik het geen verbetering en gevaarlijk.
Op 06-05-2013 schreef Martijn:

Ik neem aan dat de paaltjes nog geplaatst moeten worden, de strepen op de weg wijzen er wel op. En anders moet de politie een paar dagen flink gaan handhaven, leren ze het vanzelf wel af
Op 13-05-2013 schreef Laurens:

Het ligt nu alweer open :). Zonde van dat strakke asfalt!
Op 13-05-2013 schreef een ouder:

Het stuk waar men vandaag bezig was, was niet geasfalteerd. Misschien waren deze werkzaamheden ervoor om dat ook nog te gaan doen.
Wel vervelend dat je er pas achter komt als je bij de opbreking staat dat je daar echt niet langs kon, ook niet lopend. Dat werd weer terug lopen en een stuk omlopen :(
Op 21-05-2013 schreef Wimvd:

Ik neem aan dat er geen paaltjes komen. Uit onderzoek blijkt immers dat veel enkelzijdige fietsongelukken (dus waar geen andere bestuurders bij betrokken waren) veroorzaakt worden door "losse" paaltjes midden op een fietspad geplaatst.
Ik denk dat we die paar auto's als gasten op het fietspad zullen blijven zien.
Op 20-06-2013 schreef een ouder:

Er zijn afbeeldingen van een fiets op delen van de fietsstraat geplaatst met name op de stukken die officieel fietspad zijn/waren.
De fiets zou betekenen dat auto's zich niet op die fietsstroken mogen bevinden. Maar zonder handhaving werkt dat natuurlijk niet. Ben al verschillende auto's tegengekomen die op zo'n strook geparkeerd stonden. Ook heeft men dit niet consequent doorgevoerd: op sommige fietsstroken ontbreekt de fietser (maar staat wel het fietspadbord).