Ingezonden door: Jacomine
21-05-2013

Rode fietspaden? Of professionals in de Musketon?

Het is prachtig, die rode fietspaden, maar was het ook echt nodig? Hoeveel lieve duiten heeft dat gekost? Ik had liever gezien dat de beroepskrachten in de Musketon gewoon aan het werk kunnen blijven. Daarvoor had ik graag over niet-rode fietspaden gereden die ook prima zijn. Het zal wel weer een kwestie van gescheiden potjes en geoormerkt geld zijn, vrees ik.

Reageer op deze inzending
Op 22-05-2013 schreef Andere Peter:

Volgens mij heeft Jacomine in haar reactie wel vaker blijk gegeven van het feit dat ze het fietsbeleid van de gemeente niet begrijpt.Of vergis ik mij en was het iemand anders die hier ooit klaagde over de omweg die de rondweg en ventweg maken? Niet beseffend dat voor verkeer in de wijk de fiets wordt gestimuleerd en de auto welbewust wordt geremd.

In elk geval moet je die bredere fietspaden integraal zien. Ze verbinden elkaar straks, die hoofdfietsroutes. En dat is een hele goede zaak voor leefbare wijken.
Op 22-05-2013 schreef Jacomine:

Ik heb nooit iets in die richting geschreven. Je verwart me met iemand anders. Ik gebruik alle bestaande fietspaden in Lunetten en ver daarbuiten al tientallen jaren probleemloos als doorgaande routes, daar heb ik geen kleur voor nodig.
Op 22-05-2013 schreef redactie:

@ Andere Peter:
Degene die je bedoelde was ene Ina Mijling.
Zie: http://www.lunetten.nl/pub/varia/view_varia.php?id=534
Voortaan eerst even checken wellicht.....?
Op 23-05-2013 schreef Andere Peter:

Excuus, Jacomine. Ik had je inderdaad verward met Ina Mijling en ik was te lui om dat op te zoeken. Dat had ik zo niet moeten doen.

Je mening over dat rood waardeer ik. Ik vind het zelf wel fraai en het helpt in de herkenbaarheid. De doorgang Furkaplateau - Hondsrug was bijvoorbeeld in het verleden zo smal, donker en moeilijk herkenbaar dat velen er de weg niet vonden. Die verbinding is nu veel helderder.

Op 23-05-2013 schreef Laurens:

Ik denk dat die duidelijke markering vooral handig is voor mensen die nog niet zo bekend zijn in Lunetten, omdat ze bijvoorbeeld net in de wijk wonen of vanuit andere wijken bij ons erdoor fietsen. Weet nog wel toen ik voor het eerst op de fiets in Lunetten kwam. Nu kun je gewoon één lang en breed fietspad volgen, in plaats van de hele tijd van fietspad naar straat te moeten gaan en maar een beetje op gevoel richting te vinden. Maakt het toch eenvoudiger.

En op het Oeral is het fietspad nu ook duidelijker, de auto is te gast, dat zorgt er ook voor dat auto’s niet al te zeer door fietsers verrast worden.