Ingezonden door: C.J.M. Schuurmans
07-06-2013

Normen en waarden

Ik woon al geruime tijd in de gemeente Utrecht in het bijzonder in de wijk Lunetten.
Deze wijk heeft in feite alles wat ik mij en mijn gezin toewens om in een fijne, veilige en prettige omgeving te wonen.
Natuurlijk gebeuren er wel zaken welke echt niet door de beugel kunnen, zijn er omstandigheden welke in mijn belevenis best verbetering kunnen hebben, maar over het algemeen gemiddelde genomen is het gewoon een hele fijne wijk om in te vertoeven.

Wij hebben ook gemeend ons steentje daarin te moeten bijdragen, we tolereren binnen een bepaalde bandbreedte de in onze ogen tekort komingen van sociaal gedrag door mede bewoners in onze wijk of van passanten in onze wijk
In en rond om onze woning proberen wij het toch keurig netjes op orde te houden om normen en waarden een positieve buust te geven.
Zo heb ik net veel geld en vooral veel tijd besteed door het metormofosen van de voortuintjes.

Deze morgenvroeg ontdekte ik dat er mensen zijn geweest te moeten menen dat ons voortuintje een soort van tuincentrum is geweest waar je gratis planten kunt halen ??
Uit een aantal bloembakken zijn gewoon planten uit getrokken . Ik vermoed dat deze planten elders hun leven zullen voort zetten.
Ik geloof niet dat dit gebeuren baldadigheid is geweest van bepaalde doelgroepen, maar een bewuste keuze is geweest van personen die daar op uit waren.

Wat ik probeer te vertellen dat door deze gebeurtenis mijn vertrouwen in onze samenleving ( zonder te veroordelen ) weer een stukje gedaald is.
Bij ons valt dit onder ZERO TOLERANCE.

Ik verwacht niet dat bovenvermeld schrijven, gelezen zal worden door de overtreders van deze attitude. Mocht dat wel het geval zijn, verras ons en zorg dat deze planten weer op hun eigen plaats worden terug gezet. ( mag geheel anoniem )
Verder doe ik een oproep aan alle mensen welke een beetje onze mening delen, om toch vooral mede bewoners c.q. passanten in onze mooie wijk op dit soort gedrag aan te spreken.

Een verontruste en teleurgestelde bewoner van de wijk Lunetten te Utrecht.


Reageer op deze inzending
Op 07-06-2013 schreef Maurice:

Ik neem aan dat je 'echte' bloemen en planten in de tuin had staan, die je netjes bij een tuincentrum had gekocht. Want wee je gebeente als je tuin vol staat met wilde planten en bloemen, die worden onverbiddelijk geclassificeerd als onkruid, en meedogenloos vernietigd door de voortuinpolitie van Mitros, jou met een kale voortuin achterlatend. Dit is mij meermalen overkomen.
Op 07-06-2013 schreef Luc:

Het komt vaker voor. Vorig jaar werden tot onze stomme verbazing onze reeds uitgebloeide kaardebollen uit de tuin gejat (wie doet dat nou?), en we hebben twee jaar geleden een paar kindertjes van het kampje uit de tuinen moeten sturen omdat ze elke tulp die ze maar konden vinden eruit trokken. Dat laatste is categorie kattekwaad,
Op 07-06-2013 schreef Boelie:

Ik hoop dat de plantjes van de Fam Schuurmans dan mooi in onze bloenpot staan.

Onze bloempot die naast de voordeur staat is namelijk afgelopen week bij ons op ""duistere wijze" verdwenen. :-(

De plant die in deze bak stond vond men schijnbaar niet de moeite waard, want die lag op straat !

greetz Boelie
Op 07-06-2013 schreef Teleurgestelde bewoners:

Ja, gewoon uit de eigen voortuin. Bij ons is een maand geleden hetzelfde gebeurd. Wij wonen in de buurt van het winkelcentrum.

Paar tulpen stonden in onze voortuin. Nét allemaal in bloei. De volgende dag waren alle koppen er afgehaald en een paar met bol en al uit de grond getrokken en meegenomen.

Het is de zoveelste in een lange rij teleurstellingen. De enorme toename van hangjongeren, vandalisme, de verloedering van openbaar groen door gemeente (maar ook door afvaldumpen van bewoners), het ongeremd ombouwen van woningen tot "studenten"woningen.

Heel lang hier gewoond, maar voor ons is het inmiddels klaar. Gewoon jammer. Als er iets leuks in de provincie vrijkomt op Woningnet zijn we weg.
Op 08-06-2013 schreef Cris:

Zucht, wat een zielige mensen bestaan er toch op de wereld.. Gewoon te gek van woorden.
Op 08-06-2013 schreef Cor van der Laak:

Ik vermoed dat Jacobse en van Es alvast bezig zijn de tuinen winterklaar te maken. Van die dingen he,.... van die dingen
Op 09-06-2013 schreef Jan de Griek:

Ja sorry, crsis en de prijzen bij de intratuin reizen de pan uit. 5 euro voor een potplantje is niks meer.

We zullen goed voor je planten zorgen; regelmatig water en liefde zullen ze zeker krijgen! Alleen waren het geen intratuin plantjes; maar ach.

Maar even serieus.

Shit happens! Het kan veel erger, en het is gewoon baldadigheid geweest.
Op 10-06-2013 schreef Robb:

Ik vermoed dat het loslopende katten zijn!! Kunnen we daar niet even een nieuw topic over beginnen? ;-)
Op 26-06-2013 schreef Buschauffeur:

Waar heeft deze man in hemelsnaam nederlands geleerd?
Het komt in de buurt van het "en wel hierom" van Van der Laak (krities AVRO-lid)..... : - (
Op 27-06-2013 schreef wil:

@Buschauffeur misschien kun je met steekhoudende argumenten komen ipv iemand op zijn taalgebruik aan te vallen terwijl hij overduidelijk zijn best heeft gedaan het allemaal zo goed mogelijk te verwoorden.

Ik vind de titel die de inleider heeft gegeven, Normen en waarden, helemaal terecht.
We zijn niet voor andermans portemonnee aan t tuinieren.
Bij ons is tijdens een weekendje weg ook even leuk geshopt. Laat ze t niet wagen om dat te doen als we thuis zijn....
Je jat gewoon niet van een ander, klaar.
Op 27-06-2013 schreef Buschauffeur:

@Wil
Ooit eerder gehoord van het werkwoord metormofosen? Of van een buust?
Wat valt hier trouwens te argumenteren?