Ingezonden door: Liesbeth
14-06-2013

Lawaai helicopters

Vannacht om 12 uur een helicopter boven de wijk. en vanmorgen om 5.30 uur een vliegtuig. Dat moet allemaal maar kunnen! Ik heb slecht geslapen.. Dit is niet de eerste keer. Met periodes ook om 2100 uur 's avonds steeds een helicopter. Mijn kinderen wakker. Ik weet niet waar ik een klacht in kan dienen. wie wel?

Reageer op deze inzending
Op 14-06-2013 schreef Cor van der Laak (krities AVRO-lid):

@ Liesbeth

Dag Liesbeth,

Misschien kun je je klacht indienen bij het dievengilde. Die zullen je vast wel steunen en er achter staan als ze weten dat ze voortaan zonder achtervolging hun slag kunnen slaan.
Op 14-06-2013 schreef Buurtvrouw:

Ik hoor het wel, maar heb er totaal geen last van. Mijn huisgenoten ook niet. Zo'n heli is (meestal) zo weer weg. En vliegtuiglawaai heb je hier maar zelden.
Op 14-06-2013 schreef Maurice:

Helaas zullen we moeten leren leven met de helikopters (met een k), soms om dieven te vangen, soms om ons leven te redden (traumaheli), soms om ons domweg in de gaten te houden. Vliegtuiglawaai is gelukkig zeldzaam; dat was wel anders toen ik hier in 1986 kwam wonen, toen de straaljagers van Soesterberg zich orienteerden op knooppunt Ouderijn, en regelmatig over Lunetten scheerden. Een van de voordelen van het einde van de koude oorlog.
Op 14-06-2013 schreef Marni:

@ Liesbeth,

dit onderwerp is al eerder aan de orde geweest. Als je even het archief doorzoekt, daar staat ook een link naar waar je een klacht kunt doorgeven.
Op 14-06-2013 schreef Martijn:

Kijk anders een keer de serie Unit Luchtvaartpolitie van RTL, dan weet je gelijk waar je nou eigenlijk over aan het zeuren bent
Op 14-06-2013 schreef redactie:

De link is nu:
http://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren/formulieren/milieuklacht/
Op 14-06-2013 schreef Hippo:

Wat je vannacht hoorde, vanaf half vier, was een politieheli die vrij laag steeds ruime bochten vloog.
Het duurde vrij lang, dus dan weet je al dat ze op dat moment iets/iemand zoeken. Ze vliegen niet voor hun lol zo laag en zo vaak over.
Hier vind je uitleg over de politieheli: http://www.politie.nl/onderwerpen/helikopter-boven-mijn-huis.html
Ze hebben ook een Twitteraccount, maar als je al iets leest over een inzet is dat meestal achteraf, of een melding van een algemene surveillance.
Zo'n actie als vannacht houdt in dat er bijvoorbeeld ergens een overval is gepleegd of een ontvoering aan de gang is.
Ja, het geeft wat hinder. Maar als je zelf het slachtoffer bent, zou je ook willen dat alle zinvolle middelen worden ingezet denk ik...
Hier kun je nakijken of het bijvoorbeeld een traumaheli is (die zijn geel, en blijven niet rondcirkelen maar landen ergens).
Info over de traumaheli op zichzelf vind je hier: https://www.anwb-maa.nl/
Op 14-06-2013 schreef Cris:

Ik ben het met je eens dat zo' heli boven de wijk niet altijd prettig is......maar ik vind in dit geval onze veiligheid toch belangrijker .
Ze gaan echt alleen de lucht in als er geen andere oplossing is..


Op 14-06-2013 schreef Jan de Griek:

De politie was op zoek naar plantendieven uit Lunetten!
Op 15-06-2013 schreef Robb:

Het is meestal voor inbraken in de pauperwijk Hoograven.
Op 17-06-2013 schreef Hippo:

@Robb: ik heb de indruk dat sinds in Hoograven meer politie is (of effectiever wordt ingezet) komen veel types met duistere bedoelingen een wijk verder kijken. Ik heb tenminste het idee dat er meer gebeurt in de wijk de laatste tijd.
Die politieheli komt hier ook over als er in Houten iets aan de hand is of in Tolsteeg of in de stadionbuurt.
En soms heeft een gebeurtenis daar effect hier, denk aan de ontvoering en tijdje terug in Houten, waarna de auto die erbij betrokken was, hier in de wijk uitbrandde.
Op 24-06-2013 schreef Marjolijn:

@Robb; beetje denigrerend om Hoograven pauperwijk te noemen. Ik ben er geboren en getogen, mijn ouders wonen er nog steeds. Ik zou mezelf en mijn ouders geen paupers willen noemen. Meer dan de helft van de wijk bestaat uit koopwoningen.
Bovendien is Lunetten ook al lang niet meer wat het geweest is.
Op 24-06-2013 schreef Claudia M.:

Geachte Liesbeth,

Tja, die helikopters zijn inderdaad niet altijd even fijn, zeker niet als ze strak over je huis vliegen, maar ik woon hier nu 4 maanden en vind Lunetten een oase van rust en ik kom n.b. uit een dorp! Daar was het helikoptervliegen toch ook al uitgevonden en net zo frequent als hier. Bovendien kwam er van alles en nog wat (de ramen trilden in de sponning), van en naar Schiphol over, ook midden in de nacht en vanaf vliegveld Hilversum kwam er ook nog wel eens zo’n knetterbak overvliegen.

Ook vind ik de mensen hier veel aardiger… Hier zeggen ze je tenminste vriendelijk goedemorgen en werk ze!
Op 17-07-2013 schreef De nachtwandelaar:

Overdag vliegen er politie, defensie en rondvluchten over de wijk, vaak als er iets op de snelweg is de politie. De laatste paar maanden valt het mij op dat er grote toestellen van defensie over de stad vlieg maar die zitten relatief hoog, Die van de politie, als ze op zoek zijn dan vliegen ze lager en de rondvluchten nog wat lager.

bij de onderstaande link zie je foto van de rondvlucht toestellen die regelmatig laag over de wijk/snelwegzone vliegen.

weblocatie