Ingezonden door: Furkabaan
25-07-2013

Hond mishandeld in winkelcentrum 25 juli rond 13.30

Zojuist was ik getuige van een man die zijn hond (rotweiler) zeer ernstig mishandelde (schreeuwde, schopte en volle kracht meerdere malen sloedg met leren riem) op het plein schuin voor de hoogvliet en de Brain Wash. Meerdere mensen waren hier getuige van. Later is hij ook de AH binnen gegaan, de hond zat toen buiten. Het betreft vermoedelijk een junk en/of dakloze man. Ik wist op dat moment zelf niet wat ik moest doen. Ik heb het thuis opgezocht en alsnog 144 gebeld om melding te maken.

Graag wil ik dit hier aangeven voor anderen die ook niet wisten/weten wat ze moeten doen als ze dit zien. Als iemand het nogmaals ziet gebeuren: direct 144 bellen en dan sturen ze iemand. Mishandeling van dieren is strafbaar.

Reageer op deze inzending
Op 25-07-2013 schreef lunetten-bezoeker:

Ik weet dat er in Lunetten een man woont met een rotweiler, die vaker loopt te schreeuwen en te tieren maar dat was tot nu toe vooral in zichzelf. hij ziet er wat onverzorgd uit (zwerverachtig) en draagt meestal een soort hoed en heeft wat langer haar. als dat hem is weet ik ook waar hij woont.
Op 26-07-2013 schreef Furkabaan:

Dat is hem zo te horen inderdaad. Het bleef dit keer helaas niet bij schreeuwen Er zijn velen getuigen die het gezien hebben (wellicht melden zich een aantal nog hier).. Ze vroegen mij of ik wist waar hij woonde. Mocht u dit door willen geven dan kan dit op 144.
Op 10-08-2013 schreef waddenbewoner:

ik weet waar deze man woont.... maar denk niet dat ik de man zn adres hier mag plaatsen... die man doet altijd onaardig tegen zn honden hij had er eerst 2
Op 10-08-2013 schreef Buschauffeur:

Wat deze man doet is zeer zeker afkeurenswaardig. Zeker als hij dat midden in een winkelcentrum doet.

Rotweilers zijn evenwel aparte honden.
Ik heb ook ooit een reu gehad en zo'n 3 keer per jaar moest hij op niet mis te verstane wijze z'n plaats worden gewezen.
Deed ik dat niet dan kon ik op gegeven moment niet meer op m'n eigen bank plaats nemen wanneer meneer dat niet aanstond.
Martine Bijl heeft ooit nog een prachtige conference gehouden over haar hond (in dit geval een doberman) die bepaalde wie er wel en niet binnen mochten komen.
Een correctie moet uiteraard wel exact worden getimed op het moment dat de hond dwars gaat liggen. Helaas kan dat wel eens in een winkelcentrum zijn en zien de omstanders alleen maar de climax van een aantal weken irritatie door de toenemende dwarsheid van de hond.
Nogmaals: ik praat het niet goed, maar ik kan het, door ervaring wijs geworden, soms wel begrijpen.
Op 13-08-2013 schreef Laurens:

@waddenbewoner: Je moet zijn adres ook zeker niet hier plaatsen, maar je kan het wel doorgeven aan de dierenpolitie (op het hierboven genoemde telefoonnummer 144).
Op 14-08-2013 schreef waddenbewoner:

@buschauffeur... ik heb zelf 10jr lang een Rottweiler gehad die ik helaas heb moeten inslapen omdat ze erg ziek werdt (-beep-)... ze heeft nog nooit iemand kwaad gedaan of haar baasjes dwarsgezeten.... wat hij deed was gewoon mishandelling want hij doet het namelijk vaker als ik langs zn huis loopt en hij roept zn hond terug en als ie niet terug komt krijgt ie pakslaag met een stok.....
Op 28-08-2013 schreef Geertrui:

Ik lees dit berichtje nu pas, maar waarom heeft niemand deze persoon aangesproken ??