Ingezonden door: Jan de Griek
22-08-2013

Bomenkap station & afvalscheidingsstation

Ik zag van de week dat de (jonge) bomen langs het fietspad naar het station (kruispunt zwarte woud) allemaal gekapt zijn. Het enige wat ze daar aan het doen zijn is bestraten. Die kap leek mij niet echt nodig?

Daarnaast is ook alles wat groen en groeide achter/naast het afvalscheidingsstation is platgewalst. De uitbreiding van de A27 is reeds begonnen?Reageer op deze inzending
Op 22-08-2013 schreef Maurice:

Het afvalscheidingsstation wordt verplaatst, maar ik heb geen idee of deze kap ermee samenhangt. Ik dacht eerlijk gezegd dat de plannen nog in een vroeg stadium verkeerden. Met de uitbreiding van de A27 heeft het in ieder geval niets van doen.
Op 23-08-2013 schreef HH:

Het stationsplein gaat aangepast wordt met betere fietspaden e.d. Maar waar kan ik meer info vinden over de verhuizing van het afvalscheidingsstation? Gr HH
Op 24-08-2013 schreef Hans G.:

Nou er zijn wel wat meer bomen gekapt. Vanaf het Furkaplateau t/m Brennerbaan. Ik gok zo'n 30-40 bomen. Is dit aangekondigd? Of doet de gemeente zomaar wat, zoals gewoonlijk?

En het afvalscheidingsstation? Dat komt in plaats van Brouwers mode?
Op 24-08-2013 schreef HH:

Vorig najaar hebben wij een uitgebreid plan in bus gehad en langs de ' banen' komt aan de kant van de aristo een fiets pad en wordt de fiets situatie op texel verbeterd. Volgens mij is hier zelfs een inspraakavond geweest.
HH
Op 24-08-2013 schreef waddenbuurtbewoner:

Bomenkap langs Brennerbaan is ivm nieuw aan te leggen fietspad.

Op 24-09-2013 schreef Hans G.:

Inmiddels zijn ze een aardig stukje op weg, en nog steeds ligt de grond ( waar de bomen stonden) braak.

Waarom was die bomenkap nou nodig?