Ingezonden door: Bezorgde ouder
30-09-2013

Pesten

Lunetten is een prachtige wijk, ons gezin geniet van het wonen hier. Toch hebben we al meerdere keren te maken gehad met vervelende pesterijtjes door rondhangende kinderen/jongeren van rond de 10-12 jaar. Slachtoffer daarvan is onze dochter die meerdere keren zowel door groepjes meisjes als jongens is klemgezet en uitgescholden, onder andere om haar uiterlijk, zelfs is
geschopt en geslagen.
Die groepjes bestaan uit enkele bekende probleemjongeren met meelopers die zich uitleven ten koste van anderen. Ook andere kinderen zijn daar de dupe van.
Ik vind dit gedrag veel te ver gaan en roep andere ouders op eigen en andermans kinderen in de gaten te houden en desnoods aan te spreken op hun gedrag. Laten we het samen leefbaar en prettig houden voor onze kinderen.
Laat je kind geen meeloper worden!

Reageer op deze inzending
Op 30-09-2013 schreef Cris:

Goed stuk en ik zal zeker opletten (deed ik al)
Sterkte voor jullie dochter! Ben je al met de pest-ouders wezen praten?
Op 30-09-2013 schreef Cris:

Heb je al een Trainingen voor een blij kind, thuis en op school gedacht. Het kan je dochter helpen om die pestkoppen te weerstaan.
Op 30-09-2013 schreef moeder:

Wat een vervelende situatie. Pesten is verschrikkelijk en het is helemaal stom om iemand om zijn uiterlijk te pesten. Ik weet dat ze bij De Spits een digitaal pest-meld-programma hebben. Mocht het om kinderen van De Spits gaan, zou je het daar kunnen melden.