Ingezonden door: Menno
01-10-2013

fietsonveilige fietsstraat

De recent heringerichte fietsstraat Hondsrug tussen winkelcentrum Lunetten en Furkaplateau is voor veel fietsers een vervelende en soms gevaarlijke weg. Tweerichtings autoverkeer en geparkeerde auto's bepalen het straatbeeld, ipv ruimte voor de fietser. Vind jij ook dat dit beter kan, stem dan op de volgende melding:
fietsonveilige fietsstraat Hondsrug


Reageer op deze inzending
Op 02-10-2013 schreef John:

Ik vind het eerlijk gezegd een puinhoop op de Hondsrug. De gemeente heeft een mooie fietsstraat aangelegd maar er vervolgens niet meer naar omgekeken. Er is grote onduidelijkheid omtrent parkeren buiten de vakken en het eenrichtingdeel (aan de kant van het Furkaplateau) wordt niet gerespecteerd. De stoep wordt deels als parkeerplaats en als rijweg gebruikt.Ik heb al een aanrijding gezien waarbij gelukkig alleen sprake was van autoschade.
Op 02-10-2013 schreef Robb:

Ik vind het er juist netjes uitzien. Ik rij er zowel als fietser of als automobilist maar ik heb nergens problemen mee.
Op 02-10-2013 schreef Menno:

Ik vind dat de gemeente Utrecht zeker haar best doet om in en rond Lunetten de fietsvoorzieningen te verbeteren. En de fietsroute vanaf het Goyplein tot aan het Furkaplateau ziet er inderdaad mooi uit. Op zich is dit een pluim waard.
Maar juist op één van de drukste stukken, met fietsers naar het winkelcentrum en het station, staat het regelmatig vol met geparkeerde auto’s. Niet op een parkeerplaats, maar gewoon op der stoep en op het fietspad. Erg raar voor een fietsstraat waar de auto te gast is. En gezien de beperkte ruimte op de weg ook erg hinderlijk.
Het is echt jammer van de investering in al het mooie asfalt als de gemeente dit parkeergedrag aan het einde van de Hondsrug niet beter reguleert.
Op 03-10-2013 schreef maria:

Helemaal met je eens! Ik zie ook regelmatig autos op de fietspaden rijden. Duidelijk ook in de war over verkeerssituatie.
Op 06-10-2013 schreef Freek:

Ik fiets er bijna elke dag en het grote probleem zijn de auto's die op de stoep staan geparkeerd.

Verkeer vanuit de westelijke richting moet steeds wachten op (auto) verkeer uit oostelijke richting. Dat gaat vaak maar net goed.

Sowieso vaag dat dat parkeren zo maar mag?

Het parkeerbeleid in Lunetten is sowieso brak.

Maar blijven klagen en fout parkeren mensen, betaald parkeren komt zo vanzelf.
Op 12-10-2013 schreef Andere Peter:

Echt onveilig is het niet, volgens mij rijdt iedereen daar rustig. Maar het is ook niet hufterproof op dat eerste stuk (vanaf het station gezien). Dat komt doordat de auto's chaotisch geparkeerd worden. Vervolgens zie je andere automobilisten weer rare oplossingen bedenken, Zoals 60 meter met één wiel op de stoep rijden en met één wiel op de fietsstraat, als het ware om de geparkeerde auto's heen. Vooral voor dat eerste stuk moet worden duidelijk gemaakt aan welke zijde niet mag worden geparkeerd en dat moet dan worden gehandhaafd.
Op 16-10-2013 schreef een ouder:

Regels zijn duidelijk: je mag niet stilstaan op fietspad en fietsstrook langs rijweg, dus ook niet parkeren.

Er moet gewoon gehandhaafd worden.

Vanmiddag werd overigens fietsstraat de Hondsrug geblokkeerd door auto die zijn aanhanger er aan vast wilde maken naast op het fietspad geparkeerde auto's