Ingezonden door: Organisatie
17-10-2013

Kerstmarkt 2013 De Koppelsteede

Kerstmarkt De Koppelsteede

Koppeldijk 115 (Lunetten)

zondag 15 december 2013 van 13.00 tot 17.00 u.
De Kerstmarkt op de Koppelsteede viert dit jaar haar tweede lustrum, met andere woorden: sedert 2003, 10 jaar dus, bestaat de Kerstmarkt op de Koppelsteede al. We kunnen dus écht zeggen dat de Kerstmarkt een jaarlijks terugkerend evenement is voor álle bewoners van de wijken Lunetten en Hoograven. Iedereen is welkom: jong of oud, fysiek en / of verstandelijk beperkt, auto- of allochtoon. De opzet is om iedereen het "kerstgevoel" mee te geven. Daarom houden we de drempel laag.Voor deelnemers of vrijwilliger maar ook voor de bezoekers. Zo zijn er ook dit jaar heel veel betaalbare mooie en leuke (Kerst-) cadeautjes te koop, worden kinderactiviteiten georganiseerd en kan er genoten worden van mooie muziek van koren en cd's, lekkere versnaperingen en Glühwein en uiteraard, ook van de dieren en omgeving van de stadsboerderij.
Activiteiten:
ongeveer 30 kraampjes met originele, (handgemaakte) en betaalbare (Kerst) cadeautjes, muziek over het terrein en een partytent met feestverlichting,
de Hinnikwagen (die kinderen en volwassenen een rondje door de wijk laat rijden)
"Kinder-Kerst-Straat" Kinderen worden in de gelegenheid gesteld hun speelgoed te ruilen of te verkopen, kunstjes uit te voeren of wat ze ook maar willen (géén voedsel of drank)
koek en kaarsen versieren
vuurkorven voor het aardappels poffen
een levende "kijkdoos"
orgelman Budding met zijn Pierementje
de "Kerstwensboom"
koor A-Do-Re
verhalenvertelster Saskia
en uiteraard
Glühwein, pannenkoeken, wafeltjes, warme chocolademelk en erwtensoep en nog meer lekkers!

De Kerstmarkt wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en ondersteund door het Bewoners Overleg Lunetten (BOL).
Vragen aan de organisatie of aanmelden voor een (kinder-) activiteit ?
Bel of mail 06 26 70 44 82 / boszandleven94@telfort.nl


Reageer op deze inzending
Op 21-10-2013 schreef Andere kant:

Daar is tie weer, de jaarlijkse soap tussen de twee kerstmarkten!

Het wordt voor de één vanzelf wel een lustrum, als de andere markt stelselmatig niet door mag gaan....

Blijkbaar vooral een kwestie van zoveel mogelijk doelgroepen benoemen.......... Berichtje komt wat hijgerig over.....

Ik meng mij verder niet in de discussie, maar het opschalen naar een kinderstraat, vind ik niet zo sportief van de boerderij.

Tegenvoorstel: maak een kerstkribbe op de andere markt (i.q. verhuis een schaao) en doe het nu weer eens op de andere locatie (wadden).
Op 22-10-2013 schreef Joyce:

@Andere kant: ik lees hier echt maar over één kerstmarkt 2013. Niks soap. Of is het jouw bedoeling om juist bepaalde gemoederen aan te wakkeren? Doe maar niet.
Op 27-10-2013 schreef Andere Kant:

@ Joyce,

Ik doe met dit item wat ik wil! Vooral omdat ik veel moeite heb met een door de gemeente gearrangeerde wijkgezelligheid. Om de Koppelstede dan nog iets van een geforceerde functie in de wijk te geven. Vorige marktedities werd op de wadden echt in deze functie voorzien, letterlijk een activiteit in de straat.

Een gelijkwaardig en zeer geslaagd bewonersinitiatief (met veel potentie) wordt stelselmatig door de gemeente onthouden. Op welke gronden?

Dan ook nog eens insteken onder de noemer van BOL. Elke gelijkwaardig bewonersinitiatief verdient (en krijgt!) de steun van BOL. Dus laten we BOL nu niet opvoeren als een soort van Lunettens ECO-keurmerk.

Het wordt vanzelf een isseu!