Ingezonden door: Sint Maarten De Wadden
02-11-2013

Lunetten viert ook Sint Maartenfeest

Op 11 november viert Utrecht het feest van haar Stadspatroon Sint Maarten met diverse activiteiten voor jong en oud. Sinds 2001 is in Utrecht het Sint Maartenberaad actief. Wijkactiviteiten rondom Sint Maarten worden gestimuleerd.

Ook in Lunetten wordt Sint Maarten jaarlijks gevierd. Meest in het oog springend is de jaarlijkse lampiontocht door onze wijk van groepjes kinderen. Deze kinderen doen hun uiterste best om zo mooi mogelijk Sint Maartenliedjes te zingen. Om daarna iets lekkers uit de mand te mogen pakken bij het huis waar is gezongen. Bewoners die aan hun deur kinderen willen ontvangen, maken dat kenbaar door een kaars voor het raam, een fakkel of pompoen in de tuin, of spannende versiering aan de gevel.

In de WADDENBUURT vindt de jaarlijkse lampiontocht plaats tussen 18.30 uur en 19.30 uur. Vanaf 18.00 uur t/m 20.00 uur is op de doodlopende zijstraat van Engelsmanplaat (plek van de kinderkerstmarkt) een kraampje ingericht. Gezellig verlicht, een knisperende vuurkorf en Sint Maartenmuziek.

Voor kinderen is er warme chocolademelk, voor ouders eventueel koffie of thee. Een leuke plek dus om te starten, om even langs te lopen of om af te sluiten.
De mooiste zelfgemaakte lampion wordt om 19.45 uur beloond met een prijs!

Voor meer info: lampiontocht Waddenbuurt: 030 – 2871208 / kraampje: 06 – 20540553.

Weet u andere georganiseerde lampiontochten in Lunetten? Maak SVP kenbaar via ‘reactie op dit artikel’!

Foto: Peter Wijn.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 10-11-2013 schreef mascha:

Volgens mij word in heel lunetten gelopen, en kan overal aangebeld worden zolang er een kaars voor het raam brandt. Maar wel erg leuk dit initiatief!
Op 10-11-2013 schreef Sint Maarten De Wadden:

Dank je wel, Mascha, voor deze opsteker!

In sommige wijkdelen in Utrecht wordt bijvoorbeeld gestart met het vooraf georganiseerd oefenen van liedjes, met het maken van lampionnen, of vanuit een school of vereniging.

Dit is onze voorzichtige aanzet voor een georganiseerde wijkactiviteit rondom Sint Maarten in Lunetten. Wij borduren voort op het initiatief van Ellen.

Wij hopen dat de lampiontocht daardoor extra gezellig wordt, dat veel kaarsjes voor de ramen worden geplaatst en vooral dat veel kinderen, Sint Maarten bij onze 'warme-chocolade-kraam' komen afsluiten!
Op 11-11-2013 schreef zwartewouder:

Op het zwarte woud was het ook erg gezellig druk