Ingezonden door: Made Schagt
12-11-2013

Lunetten kijkt terug op een geslaagd Sint Maarten

Sint Maarten was er weer, 11 november op verschillende plekken in Lunetten. Diverse groepjes kinderen deden hun uiterste best zo mooi mogelijk te zingen, om daarna iets lekkers te ontvangen.

In wijkgebied De Wadden is dit jaar extra aandacht gegeven aan Stadspatroon Sint Maarten. Op de Engelsmanplaat waren feestelijk verlichte kraampjes ingericht, waar onder meer gratis chocolademelk, koffie en thee te verkrijgen was. Ook kon op een houtvuur marshmallows worden gebakken. Het vuur zorgde voor enige verwarming, het was het eerste koude weer dit jaar. Natuurlijk ontbrak het niet aan Sint Maartenmuziek.

“Net als vorige edities ontvingen alle bewoners van De Wadden een flyer, met een uitnodiging een kaarsje voor het raam te plaatsen”, zegt Henry van Houten, één van de initiatiefnemers. “Ook is ruchtbaarheid geven aan de ‘uitvalsbasis’ op de Engelsmanplaat. Omdat het de eerste keer was, zijn wij zeer verrast over de opkomst”.

Mare, Ella en Charlotte, klasgenootjes uit groep 8 van basisschool De Spits, hebben dan ook alle zeilen moeten bijzetten om de vele bezoekers van warme dranken te voorzien. “Wij hebben ongeveer 125 bekers chocolademelk uitgedeeld. En ook nog koffie en thee. Zo druk hadden wij het niet verwacht, maar het was erg gezellig. Het is best wel gaaf dat kinderen uit heel Lunetten bij ons kraampje zijn geweest”, zegt een onvermoeide Charlotte.

Om 19.45 zijn prijzen uitgereikt voor de mooiste zelfgemaakte lampions. Terra en Luna hebben de prijzen gewonnen, voor respectievelijk een “zeer lieve” spooklampion en een hartjeslampion. “Wij kijken terug op een zeer gezellig verlopen Sint Maartenactiviteit”, zegt Henry van Houten. “Wij gaan er vanuit dat dit initiatief volgend jaar opvolging krijgt. Een kleine moeite, een fijn gebaar”, zo sluit Henry van Houten af.


Reageer op deze inzending
Op 13-11-2013 schreef Lunettenaar:

Dit is toch datzelfde stukje Lunetten als waar die leuke kerstmarkt altijd georganiseerd werd? Wat goed dat er mensen zijn die de leefbaarheid van hun straat zo weten te stimuleren! Hulde voor deze actie!
Komt dit jaar de kerstmarkt bij de Engelsmanplaat weer? Wij (en velen met ons) hebben het vorig jaar écht gemist...

Willem
Op 15-11-2013 schreef Astrid van der Poel:

Ook in onze buurt Simplonbaan, Jura, Fillipijnen, Himalaya, etc... is weer gelopen met lampions. van te voren liedjes geoefend. Het was weer erg leuk. Deze keer was het nog specialer dan voorgaande jaren omdat we deze keer ook voor de voedselbank hebben gelopen. Dus naast het liedjes zingen en de snoepjes voor de kinderen zelf hebben de kinderen per groepje ook voedsel ingezameld voor de voedselbank hier in Lunetten. Ongelooflijk! Een aantal groepjes maar en zoveel tassen vol voedsel! We hopen dat volgend jaar meer kinderen mee gaan doen met deze Sint Maarten gedachte... samen delen. volgend jaar meer hoop ik, want toen ik met de kratten aankwam en hoorde dat dit verdeeld moest worden over 55 kratten... dan is dat nog maar een druppel op de gloeiende plaat.
Maar wat een leuk feest!
Astrid