Ingezonden door: U-OVerstapper
28-11-2013

Lijn 8 (straks) weer terug in Lunetten

Eerder is hier al gemeld dat NS medio december de dienstregeling vanaf station Lunetten naar Utrecht Centraal beperkt tot een half uursdienst. De nieuwe busvervoerder Q-buzz die (onder de naam U-OV) per 8 december het stadsvervoer gaat uitvoeren, doet het een stuk beter. Op de site valt te lezen dat de frequentie van de "teruggekeerde" lijn 8 (Station Lunetten - Diakonessenhuis) in de spits wordt verhoogd naar 8x per uur. Klinkt als een mooi alternatief voor de gemiste trein.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 29-11-2013 schreef Andere Kant:

Welke vrolijke PR-stagiair heeft dit berichtje nu weer bedacht? Wij moeten feestvieren omdat er een buslijn terugkeert tussen Lunetten en het Diac. Als tegenhanger voor het feit dat ProRail eerder een setje sporen is verloren van de vrachtauto, waardoor we in ieder geval tot eind 2015 een vrijwel onbewoond station hebben. O.k, graffiti-artiesten zullen het station regelmatig bezoeken, waardoor het er binnen enkele maanden net zo shabby uit zal zien als – bijvoorbeeld - Het Musketon. Wedden?

Kwiebus (sorry, Q-buzz!) doet het beter dat de NS? Iedereen doet het beter dan de NS! Zelf met een Fyra-trein doe je het sneller; zelf lopend of op je wenkbrauwen…..

Kwiebus: als ik mijn buurvrouwtje wil bezoeken in het ziekenhuis, zal ik jullie ‘hoge snelheidsbus’ overwegen. Dan accepteer ik ook dat jullie bus stopt bij elke dikke boom op de route.

Voor mijn werk in Haarlem (er zijn overigens meer steden waar Lunettennaren werken), wil ik een deugdelijke verbinding die aansluit op mijn trein op CS. Ben ik dan verwend? Misschien wel, maar dit is ons wél al die jaren voorgehouden.
Op 29-11-2013 schreef Martijn:

Qbuzz doet het iet beter dan de NS, Qbuzz is namelijk van de NS