Ingezonden door: Maurice
30-11-2013

Er komt een Trekpleister in het winkelcentrum

Het goede nieuws is: we krijgen niet 4 kappers, het slechte nieuws is: we krijgen 2 drogisterijen... Volgens de laatste geruchten worden de voormalige kledingzaak en dierenwinkel samengevoegd, en komt daar een Trekpleister.

Reageer op deze inzending
Op 02-12-2013 schreef Claudia M.:

Mmmm, aan mij gaan ze het in ieder geval niet verdienen. Een echte bakker, slager, hakkenbar of een HEMA daarentegen... Hoewel toegegeven, dat ik ook daar in m'n eentje de deur dan weer plat loop, maar het zou wel handig zijn.
Op 03-12-2013 schreef Simon:

Ach, een beetje concurrentie voor die dure drogist kan misschien helemaal geen kwaad...
Op 04-12-2013 schreef Jacomine:

Belachelijk beleid. Géén beleid. Ik zet er geen voet binnen. We hebben een prima èchte drogist en die zit er al honderd jaar. En die heeft het al moeilijk door de concurrentie van de supermarkten. Jammer dat dat verhaal van Zeeman of een andere zaak van het soort dat we nog niet hadden, niet door lijkt te gaan.
Op 04-12-2013 schreef Remko:

Uiteraard is er geen beleid om het al danniet vestigen van een drogist tegen te gaan.

Maar idd wel jammer, liever een kledingzaak in het segment dat er al zat....
Op 05-12-2013 schreef Joyce:

Hé, een drogist. Hadden we die niet? O ja, om de hoek op hetzelfde pleintje! Het is vast een wedstrijdje: welk van de twee is het eerste failliet. Of gaat heel Lunetten nu dubbele hoeveelheden shampoo aanschaffen?

Voor een slager, een bakker (die bijv. op zondagochtend al warme broodjes verkoopt), een schoenenwinkel of een kledingzaak is blijkbaar geen ruimte. Maar wel drie kappers, twee drogisterijen en een uitzendbureau. Wat een aanbod!
Op 05-12-2013 schreef laila:

Helaas De Dio gaat sluiten, dus er komt weer een pand vrij.
Op 09-12-2013 schreef Laurens:

@laila Aha, interessant. Hopelijk omdat de eigenaar met pensioen gaat ofzo, of dat ze overgenomen zijn door Trekpleister, en niet om meer onaangename redenen. Ik neem aan dat dit al langer in de pijplijn zat (en dat de verhuurder dit wist), dus zulk slecht beleid is het dan toch niet geweest. :)

Ben dan wederom benieuwd wat er dan in het pand van Dio terecht gaat komen. Alhoewel het me voor een bakker toch wat aan de grote kant lijkt helaas.

Overigens, dat leegstaande pand naast de snackbar… Dat staat al behoorlijke tijd leeg. Misschien niet de beste locatie zo tegenover de vuilniscontainers, maar voor bijv. een bakker lijkt het me wel een mooi pand, als het opgeknapt wordt. De juiste grootte en veel raamruimte om de waar uit te stallen. Zal daar ooit nog wat in komen?
Op 10-12-2013 schreef Remko:

We hebben twee bakkers gehad maar kochten er met zijn allen niet genoeg. Ik zie nog geen nieuwe bakker verschijnen. Misschien een kapper erbij ;-)?
Op 12-12-2013 schreef Laurens:

De laatste bakker / ijssalon-combi had heerlijk brood, dat is de eerste voorwaarde voor een goedlopende zaak, maar zag er helaas wat amateuristisch en niet echt uitnodigend uit, wat denk ik de hoofdreden was dat er niet genoeg klandizie was. Met een wat professionelere aanpak valt er volgens mij best wat te verdienen als bakker, ook met twee supermarkten in de buurt!
Op 12-12-2013 schreef Remko:

Als je bedenkt dat bakkers een kleine 1/3 van de consumentenmarkt (brood en banket) in handen hebben, dan zou dat inderdaad zo moeten zijn. Maar blijkbaar zijn er factoren die dat scenario voor Lunetten niet op doen gaan.

Dat kan ook aan andere zaken liggen, bijvoorbeeld:
panden niet van het juiste formaat
huurniveau.

Op 13-12-2013 schreef een ouder:

Een bakker (jarenlang 2 tegelijk), poelier, slager, schoenenwinkel, kado/cdwinkel, speelgoedwinkel, kledingwinkel, we hebben het allemaal gehad in Lunetten. De groentewinkel heeft diverse eigenaren gekend. Blijkbaar hebben deze winkels geen bestaansrecht hier. We kunnen wel diversiteit willen, maar er moet wel klandizie zijn.

In tegenstelling tot een eerder bericht in dit topic de Dio heeft nog geen plannen om te sluiten.

De al jaren leegstaande zaak zou gehuurd worden door de snackbar. Echter bleek nadat het af was de huurprijs te hoog.
Er was ook een gerucht toen dat er gokkasten zouden geplaatst worden, maar dat er geen vergunning voor kwam.
En met die bakken voor de deur is het ook geen aantrekkelijke locatie voor een andere zaak. In deze tijd staan meer en beter gelegen locaties te huur/te koop dus waarom zou je daar gaan zitten.
Op 16-12-2013 schreef Andere Kant:

Ik heb wel een functie voor die onverhuurbare, oerlelijke hennepkwekerij naast Smulwereld. Een suggestie die prima past op die locatie, tegenover die net zo lelijke vuilstortbakken (waar gemeente Utrecht zo trots op is!).

EEN KRINGLOOPWINKEL! Ik heb nog nooit zo'n mooie integratie gezien van enerzijds een afleverplek van troep en anderzijds een 'winkel' die daarmee kan gevuld.

Andere Kant: ook in te huren voor tuinadvies!
Op 16-01-2014 schreef hermandad:

en dan hebben we nog een sushi bar,
komt er wel eens iemand in deze uitspanning?