Ingezonden door: Cris
03-12-2013

Foutpakeren Hondsrug

Gemeente pakt foutparkeren op de hoofdfietsroute Hondsrug aan. Meer info zie link onder 'Actueel'

Ben er wel blij mee! Alleen jammer dat er zo weinig parkeerplaatsen zijn bij de winkels.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 03-12-2013 schreef zwarte wouder:

Beste Cris,

Volgens mij zijn er twee parkeer garages achter de AH en de hoogvliet!

en daar is altijd plek!
Op 03-12-2013 schreef Cris :

O! dank je want dat wist ik niet.
Zaterdag ga ik dus daar pakeren !

Op 05-12-2013 schreef Menno:

Dit is bijzonder goed nieuws. De gemeente Utrecht handelt hiermee adequaat op de huidige verkeers-problematiek van de Hondsrug. Daarbij laat de gemeente ook zien dat haar ambitie ten aanzien van het fietsbeleid in de wijk Lunetten serieus wordt vormgegeven. Met deze verbeterde route, de nieuwe fietstunnel onder het spoor en de geplande vervolgaanleg van een fietspad, is er een prachtige fietsroute die Lunetten verbindt met Hoograven en (straks) de Koningsweg. Hetzelfde geldt voor de fietsverbinding langs het spoor vanuit Lunetten naar Houten en naar het Ledig Erf. Een compliment van mij voor de gemeente Utrecht.

In de uitwerking kan er m.i. nog wel wat verbeterd worden. Vooral de betekenis van het fenomeen fietsstraat - auto’s te gast - blijkt lang niet voor alle automobilisten duidelijk te zijn. Er is bijvoorbeeld regelmatig een automobilist die van apotheek naar winkelcentrum rijdt. De kleur van het asfalt is op deze plek geen aanduiding meer voor het begin van een fietspad; al het asfalt is rood. En op de Nieuwe Houtenseweg had men beter de klinkers op het middendeel van de weg kunnen leggen en het asfalt aan de rand, in plaats van andersom. Nu zijn het toch de auto’s die op het voor fietsers bedoelde asfalt rijden en de fietsers die uit moeten wijken naar de klinkers. Hopelijk leert men hiervan bij de aanleg van nieuwe fietsverbeterprojecten.
Op 05-12-2013 schreef Jan de Griek:

Waarom nou weer alleen de Hondsrug? Zoals de Hondsrug zijn er nog enkele straten waar de auto's "maar wat doen" (lees: parkeren op de stoep etc.).
Op 05-12-2013 schreef Robb:

Ik fiets elke dag om half 5 over de hondsrug. Ik heb totaal geen problemen met de geparkeerde autos. Ruimte zat.
Vroeger stonden er zat autos en mocht men aan beide zijdes parkeren. Nu is er een fietsstraat en is het ineens een probleem.
Op 05-12-2013 schreef Annet:

Beste Robb,

Probeer ook eens als voetganger met kinderwagen over de stoep te wandelen op dat stukje...dat gaat dus niet..vanwege de auto's. Tevens als er wel een auto aan komt, dan wordt je nu dus gewoon van de weg gedrukt....

Er zijn parkeerplaatsen zat, aan weerszijden van het winkelcentrum en op de twee grote parkeerdekken. Iets beter aangeven lijkt mij..en och heden dan moeten ze een paar meter verder lopen...
Op 08-12-2013 schreef een ouder:

Beste Robb,
Op de Hondsrug mocht men nooit aan beide zijden parkeren, alleen in de parkeergarages bij de woningen en op de aangegeven parkeerplaatsen. Echter steeds meer mensen zetten hun auto overal neer en op de Hondsrug is het jarenlang gedoogd. Handhaving heeft in Utrecht geen prioriteit. Misschien als er dodelijke ongelukken gebeuren?
Voor de fietser is de fietsstraat een verslechtering zolang er niet gehandhaafd. De automobilist heeft lak aan verkeersregels (veel fietsers trouwens ook) fietspad, voetpad, het maakt hem niets uit, zolang het de kortste route is.
Op 13-12-2013 schreef Anne-Marie:

Ik heb nog geen verbodsbord gezien en de auto's staan er ook nog steeds.
Op 19-12-2013 schreef Canadees Parkeerder:

Leuk, die fietsroutes. Hierdoor wordt de automobilist weer eens tot halve crimineel gebombardeerd.
Een mannetje bij de gemeente vindt het kennelijk leuk om automobilisten te pesten. Hiervoor zijn fietspaden aangelegd en parkeerplaatsen wegverstoept. Ook zijin er afvalcontainers geplaatst waardoor wéér twee parkeerplaatsen aan de Hondsrug vervallen zijn. Leuke gast, die gemeenteman.
Parkeren achter de Albert Heijn is geen optie. De parkeerplaatsen zijn veel te klein en bovendien de laatste tijd doorlopend bezet door busjes van buwbedrijfjes, die zich kennelijk niet druk hoeven maken om de blauwe parkeerzone.
De gemeente doet er kennelijk alles aan om ervoor te zorgen dat de middenstand kapot gaat.
Op 28-12-2013 schreef Anne-Marie:

Lunetten is gebouwd in een tijd dat er veel minder auto's waren. Tegenwoordig hebben veel huishoudens zelfs twee auto's en daar is gewoon onvoldoende ruimte voor. Om de wijk leefbaar te houden moeten er wel maatregelen genomen worden, anders slibt de wijk dicht met her en der geparkeerde auto's.
De wijk is zo klein dat alles per fiets goed te bereiken is, scholen, sportvoorzieningen en winkels. Boodschappen kun je heel goed doen met de fiets, ook voor een gezin (eigen ervaring). Dan blijft er voldoende parkeerruimte voor die paar bewoners die echt afhankelijk zijn van de auto, vanwege lichamelijke beperkingen.
Dat is geen autootje pesten, maar rekening houden met elkaar.