Ingezonden door: Lunetics
09-12-2013

21 december theatersport in Musketon

Op zaterdagavond 21 december is er vanaf 20u00 een theatersportwedstrijd in de Musketon in Lunetten. Thuisgroep de Lunetics neemt het dan op tegen theatersportgroep Parnassos. Garantie voor spannend improvisatietoneel met grote inbreng van het publiek. Kaartjes 6 euro (5 euro met U-pas) bij de ingang of te reserveren via http://www.lunetics.nl/reserveringslijst.

Omdat het vlak voor kerst is, mag het publiek ook creatief aan de slag. Wie zich het meest kerstachtig uitdost, krijgt 2 gratis vrijkaartjes voor een volgende wedstrijd. De drie rechters vormen de jury en zullen daartoe het publiek inspecteren. Om het feest compleet te maken geeft een Lunettense cursusgroep vooraf nog een presentatie.

Theatersport is in Nederland steeds populairder aan het worden. Dat komt omdat voorstellingen vaak komisch, soms hilarisch, soms ontroerend zijn, maar altijd spannend omdat het ook goed mis kan gaan. De twee teams die om de gunsten van het publiek (en drie rechters) dingen, dagen elkaar uit met improvisatieopdrachten. Ze zullen het publiek vaak vragen om namen, situaties, beroepen en andere trefwoorden. Het publiek stemt over de voorstelling en krijgt rozen en natte sponzen om het oordeel nog eens extra duidelijk te maken.

De Lunetics zijn de thuisgroep van Lunetten. Ze bestaan inmiddels al ruim 5 jaar en hebben er echt zin in. Zie http://www.lunetics.nl De gasten zijn leden van de groep van Parnassos, meestal studenten met flink wat energie. Zie http://www.tsgp.nl . De groepen zijn al eerder bij elkaar op bezoek geweest. Wie nieuwsgierig is naar eerdere prestaties kan makkelijk wat op Youtube vinden. De Lunetics zijn bijvoorbeeld te zien op http://www.youtube.com/watch?v=QLlXQ2UbzLc en http://www.youtube.com/watch?v=R9qSUHsaq98 . Een mooie reclame voor de Parnassosgroep is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=r34TkpF9gK8 .


Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 13-01-2014 schreef Lunetics:

Voor de liefhebbers: de eerste les van deze basiscursus theatersport start vanavond, er zijn nu 12 deelnemers. Als s je nog wilt meedoen kan dat, mits je nog voor vanavond (13 januri 2013) inschrijft. Er kunnen op moment van schrijven nog maximaal nog 2 3 mensen meedoen weblocatie