Ingezonden door: Klaas
22-12-2013

Wat vinden jullie van de verlichting op de nieuwe bussen?

De nieuwe stadsbussen hebben aan de buitenkant rondom heel fancy led-verlichting met het lijnnummer en een paar onbegrijpelijke symbolen. Deze zijn echter zo fel dat mijn woonkamer langs de route 's avonds een paar keer per uur lijkt op het discobowlen bij Bison Bowling of het lijkt of er een politieauto langskomt.

Zijn er meer bewoners van de ringweg die hier last van hebben of stel ik me aan?

Reageer op deze inzending
Op 22-12-2013 schreef Buschauffeur:

Zie ook: weblocatie
Op 22-12-2013 schreef Cris:

Ja ook ik heb er erg veel last van. 2 bushaltes vlak voor mijn deur heb ik minder moeite mee dan met dit kerstboomlicht.
Op 22-12-2013 schreef John:

Gebeurd er nou nooit iets positiefs in lunetten? Of is het soms verboden om hier iets positiefs te vertellen.
Ik vind de bussen een verbetering. En heb er niks over te zeuren.
Op 22-12-2013 schreef Robb:

Inderdaad Die bussen vind ik veel minder geluid maken dan de vorige. Dus top!
Op 22-12-2013 schreef Martijn:

@John Als je het selecte groepje op deze site mag geloven wonen hier alleen maar zeikerds, hier is altijd wel ergens op te zeuren
Op 24-12-2013 schreef Klaas:

Pfff, ik neem aan dat jullie jezelf ook bedoelen met het selecte groepje vaste bezoekers op deze site, ik kom hier iig voor het eerst en voel me niet aangesproken als zeer tevreden Lunettenbewoner. Ik vraag me berhaupt af waarom je reageert zonder inhoudelijke bijdrage.

@buschauffeur: bedankt voor de link, zo te zien ben ik niet de enige en wordt er misschien iets aan gedaan. Een simpele aanpassing van de kleuren in de led-matrix of de helderheid zou al een hoop schelen denk ik.
Op 24-12-2013 schreef wimmie:

Afijn, wat mj opvalt is dat het busnummer nog niet goed leesbaar is. Dat is nu een wit cijfer op een gekleurde, maar even felle achtergrond.
Om letters en cijfers goed te kunnen lezen is het belangrijk dat er veel helderheidscontrast in zit. Dat geldt zeker voor ouderen en slechtzienden.
Volgens mij is dat simpel op te lossen door het cijfer in zwart uit te voeren. De achtergrondkleur plus diens functie blijft dan intact.


Op 25-12-2013 schreef Andere Peter:

Die Carnavalsbusverlichting is lelijk, overbodig en hinderlijk. Gebaseerd op het bizarre onzinidee dat mensen kleuren beter uit elkaar zouden kunnen houden dan cijfers.

Erger vind ik dat op station Utrecht Centraal de busstations dramatisch onoverzichtelijk zijn geworden. Hopeloos slechte bewegwijzering waar je alleen iets aan hebt als je tevoren weet welke eindbestemming de bus van jouw richting heeft. Geen natuurlijke scheiding meer tussen stads- en streekbussen. Een waanzinnig slecht leesbaar kaartje, zowel op internet als bij de haltes. Een kaartje waarbij men juist weer heeft verzuimd om kleuren per lijn te gebruiken, iets wat op een kaart nou net wl een meerwaarde heeft (op een bus niet).

Bedacht door een of andere communicatieafdeling die het nieuwe bedrijf in de markt moet zetten. Nou we weten het hoor. Nu weer normaal doen graag. Dit gaat zonder twijfel ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Dramatische miskleun.
Op 13-01-2014 schreef U-OV-erstapper:

Voor de laatste ontwikkelingen, zie dit bericht op RTV Utrecht:

weblocatie

Op 16-01-2014 schreef rj:

Ja wij hebben op de lemelerberg ook last van die nieuwe LED feest verlichting op de nieuwe stadsbussen.