Ingezonden door: Gerda
27-12-2013

Slecht werk van Schoorsteen en dakbedrijf

Er zijn schoorsteen/dak bedrijven bezig in Lunetten. Ze beginnen met het aanbod je dakgoot schoon te maken voor 5 euro. En vervolgens doen ze een offerte om de nok aan te pakken. Snel beslissen liefst.

Wat zijn jullie ervaringen met deze bedrijven? Zou je ze aanbevelen?

Ik heb zelf mijn nok laten doen en ben niet tevreden. Ik heb nog niet betaald, en men gaat komen om het werk te verbeteren. Liever verbeteren dan boekenonderzoek, schat ik in. Liefst wil ik hier een kundig iemand naast zetten om hen te controleren.
Kent iemand iemand die dat zou kunnen doen?

Verder bedacht ik dat veel eigenaren een nokprobleem hebben. En misschien ook wel isolatiekwesties of anders groot onderhoud. Zouden we een inkoopvoordeel kunnen bereiken door samen opdrachten te geven? Iemand interesse?

Ik zelf ben bezig met dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, voegwerk buitenmuren, dakisoloatie, vervaninging groepenkast. Kortom, groot onderhoud en upgrading.

Ik zelf woon in de rode huizen in het buurtje rond Lofoten.


Reageer op deze inzending
Op 28-12-2013 schreef Martijn:

Dat zijn vrijwel altijd oplichters
Op 30-12-2013 schreef Simone:

Bij ons en bij onze buren zijn ze afgelopen zomer ook geweest. We waren allemaal meteen wantrouwig. De dakgoten leegmaken voor een kleine prijs en dan meteen op de proppen komen zetten met een verhaal over 'toevallig' hadden gezien dat de nokbalk bijna rot was omdat de nokdakpannen (hoe heten die dingen?) niet goed vastzaten. Om het 'te bewijzen' liet de man een hand vol zaagsel tevoorschijn; zo vermolmd zou de nokbalk zijn. En natuurlijk hadden ze een prachtig product om de die nokdakpannen vast te zetten en verdere verrotting tegen te gaan (maar niet om de nokbalk in zijn geheel te vervangen bijvoorbeeld).

Het verhaal was te glad, te toevallig, dat we, samen met de buren, besloten vooral niet te geloven in het verhaal van de heren. Ook die handvol zaagsel die van de verrotte balk zou komen, leek ons onzin; verrotte balken zien er niet uit als zaagsel. We hebben toch nog iemand een second opinion laten doen en daar bleek uit dat er niets aan de hand was.
Op 30-12-2013 schreef Gerda:

Ik wilde graag in de kerstvakantie met de zolder aan de gang, o.a. Isoleren voorbereiden. Omdat ik wist dat er een kapotte dakpan was, leek het een kans dat deze mensen in de straat aan het werk waren. Offerte vragen was mijn plan. Maar ze konden mijn dak ook nog wel doen die dag. Tja... Dat was natuurlijk ook handig, zo vlak voor kerst. En zo is 't gekomen. Omdat ik niet genoeg geld in huis had, zouden ze dat later komen halen. Maar ik ben dus niet tevreden.

Iemand een idee hoe ik kan borgen dat het werk nu goed gedaan wordt?
Op 01-01-2014 schreef Simone:

Balen Gerda dat het zo loopt. Ik heb helaas geen tips om ervoor te zorgen dat deze mensen hun werk nu goed gaan doen. Het is de vraag of het oplichters zijn of klungelaars. Hoe zouden ze reageren als je ze filmt of fotografeert tijdens hun werk 'omdat je de hele verbouwing vast wilt leggen'?
Op 05-01-2014 schreef Marni:

Je kunt er natuurlijk een deskundige bijhalen. Maar dat kost je ook weer geld.
Of zorgen dat je zelf weet hoe het moet. Als je googlet op 'nokvorsten vastzetten' (zo heten die dingen) krijg je een schat aan informatie, o.a. op forum.fok.nl. Dan kun je zelf beoordelen of ze het goed doen.
Waarschijnlijk zijn het inderdaad oplichters. Niet betalen voor het goed gedaan is. En evt. de Consumentenbond of een consumentenprogramma erbij halen, het helpt misschien om dat tegen ze te zeggen.
Tja, dit is leergeld. Als je zoveel wilt laten doen aan je huis en er zelf geen verstand van hebt, vraag dan liever meerdere offertes bij betrouwbare aannemers. Succes!
Op 05-01-2014 schreef Robb:

Tja ik vind het nogal vrij naief.
Begrijp niet dat mensen erin trappen op verkopers aan de deur.
Op 06-01-2014 schreef Rene:

Zeer bekend verhaal! Inmiddels heeft heel Lunetten problemen met de nok geloof ik. Zo ook in onze straat. Gelukkig zijn wij er niet ingetrapt, maar onze buurman wel.

Wij verdachten de heren van moedwillig dingen kapot maken op het dak. Voor het leeg maken van de dakgoten willen ze over de nok heen klimmen. Liever dan omlopen naar de achterkant van het huis.

Dit is allemaal al 2 jaar geleden. Kennelijk loont het nog steeds om dit in Lunetten te doen. Trap er alsjeblieft niet in!