Ingezonden door: Els
17-01-2014

afvalwijzer geeft alleen gft aanBeste redactie,

Ik woon op de Walcheren en ik ben er achter gekomen, dat zowel digitaal, als per app, als op de papieren afvalwijzer, de afvalwijzer niet klopt. Bij ons staat er alleen maar gft en geen papier en plastic.
Is dit in de rest van Lunetten ook de situatie? Ons papier is ook niet opgehaald woensdag. Gelukkig is het inmiddels wel gebeurt.

Ik heb nu al 3 keer gebeld met de Gemeente.
hopelijk zijn ze nu wakker geschut bij Gemeente Utrecht en hebben ze beloofd, dat eind volgende week de afvalwijzer correct is.
We wachten het af


Reageer op deze inzending
Op 17-01-2014 schreef Maurice:

Dat is niet mijn ervaring. Ik heb op de iPhone app keurig een melding gekregen dat ik dinsdagavond het papier moest buitenzetten, en de kliko is netjes geleegd afgelopen woensdag (omgeving Karpaten).
Op 17-01-2014 schreef Rob:

Papier en plastic worden hier in Frans Lunetten helemaal niet opgehaald.
Je moet het zelf brengen naar de verzamelplek. Net als glas.
Alleen GFT wordt nog opgehaald. Restafval ook niet meer.
Dus ik denk dat ze de wijkdelen niet helemaal goed hebben of dat het bij jullie binnenkort ook verandert en ze dit op de verkeerde ingangsdatum gezet hebben?
Op 17-01-2014 schreef Els:

Maurice
als je kijkt op mijn postcode 3524 ZS dan zie je alleen gft staan.
Rob wdij hebben plastic- en papierafval in kliko's sinds vorig jaar. Ik ga ervan uit dat ze niet zomaar nieuwe kliko's binnen een jaar afschaffen.
Het papier werd alsnog gisteren opgehaald
Els
Op 17-01-2014 schreef Maurice:

Ik snap dat er bij jullie, en blijkbaar in Frans Lunetten ook, iets fout gaat. Bij mij dus niet, en rond de Betuwe bijvoorbeeld ook niet. Ik weet dat de gemeente er veel aan gelegen is om deze proef te laten slagen, dus ik begrijp niet waarom je de gemeente 3 keer moet bellen, en dan nog alleen vage toezeggingen krijgt.Blijkbaar klopt de app wel, want die zegt dat het papier niet wordt opgehaald, en dat gebeurt vervolgens ook niet... De planning is daar duidelijk niet in orde! Ik zal het in de volgende BOL vergadering (28-1) aan de orde stellen.
Op 18-01-2014 schreef PV:

In de app kan je instellen welke meldingen je wil krijgen. Ik woon ook op Walcheren en kreeg dinsdagavond netjes een melding dat de volgende dag papier zou worden opgehaald. Jammer genoeg kwamen ze alleen niet. Is al eerder gebeurd en toen kwamen ze de volgende dag. Ik heb mijn papierkliko dus een dagje extra laten staan en donderdag bleek hij inderdaad geleegd te zijn.
Op 18-01-2014 schreef Marni:

Ik zat met hetzelfde probleem (bij de Shetlands), Niks op mijnadvalwijzer.nl en ophaaldagen gemist.
Na drie keer telefoneren met de gemeente heb ik een papieren ophaalschema gekregen waar alleen gft opstond.
Na wat doordrammen ben ik uiteindelijk teruggebeld door iemand van Stadswerken die het helemaal had uitgezocht: het bleek dat we met 4 adressen in de straat niet goed in de database stonden. Inmiddels is dat verholpen.
Ik raad je dan ook aan om met de gemeente te bellen (286 00 00) en te vragen of je teruggebeld wordt door Michel van de Broek, die heeft het voor mij opgelost en kent het probleem.
Succes ermee.