Ingezonden door: Rozemarijn
23-01-2014

uitbreiden speeltuin Vesuvius: rolstoelvriendelijk?

Graag zou ik de speeltuin aan de Vesuvius laten uitbreiden via een leefbaarheidsbudget. Nu lijkt het me leuk dat alle kinderen daar kunnen spelen, dus ook kinderen met diverse beperkingen. Maar is hier wel behoefte aan?

Mijn vraag dus: is er behoefte aan (rolstoel)toegankelijke speeltoestellen?
Er zijn leuke toestellen die voor iedereen een uitdaging bieden.

En voor iedereenr: wat zou je graag in de speeltuin erbij willen?

Reageer op deze inzending
Op 25-01-2014 schreef Simone:

Hoi Rozemarijn,

Leuk idee. Wij komen ook vaak bij de Vesuviusspeeltuin, al wonen we iets verderop. Eigenlijk voldoet het al redelijk aan de speelbehoeften van onze kinderen zonder beperkingen. Meer klim en klautermogelijkheden zijn natuurlijk welkom. Voor kinderen met een beperking is zo'n hangmatschommel misschien een goede extra.

Ken je het spetterbad in de waddenbuurt? Zoiets zou ik in deze buurt een fantastische aanvulling vinden. Er is daar een beperkt aantal ouders met een sleutel van het watersysteem. Die kunnen het aanzetten als ze er zin in hebben met mooi weer en laten het leeglopen zodra ze zelf vertrekken. Er staat geen water in als die betreffende ouders niet aanwezig zijn, anders zou er in een onbewaakt ogenblik een kind kunnen verdrinken, al is het water, denk ik, hooguit enkeldiep. Als het wordt ontworpen met een één kant een hellingbaan, zou ook iemand met een rolstoel er zo in kunnen rijden
Op 06-02-2014 schreef Cees:

Ik denk dat er vooral behoefte is aan een meer duurzame, waterafvoerende dodembedekking bij de toestellen, om te voorkomen dat je tot je enkels in de blub staat. De kabelbaan is bv in de wintermaanden amper te gebruiken daardoor.