Ingezonden door: Arjan Kleuver
13-02-2014

Burgemeester: wel toename diefstal, geen bende

Mede naar aanleiding van de berichten hier en op twitter, hebben we tijdens de raadsvergadering van 13 februari mondelinge vragen aan de burgemeester gesteld over een bende die mogelijk actief is in Lunetten. Dit zijn de antwoorden:

* Er is inderdaad een toename van het aantal inbraken en pogingen daartoe. (cijfers gingen een beetje snel, maar die meld ik wel als het verslag er is)

* Er zijn vermoedelijk meerdere/verschillende daders en de inbraken vinden verspreid over de wijk plaats, met een lichte concentratie aan Fivelingo. Dat, en het feit dat er relatief veel pogingen tot inbraak zijn, leidt tot het idee dat het hier NIET gaat om een bende.

* Er is in Lunetten sprake van verhoogde surveillance en de dienst toezicht en handhaving pleegt ook extra inzet. (Ik weet niet wat dat concreet betekent, maar misschien kan de burgemeester daar ook niet over uitwijden omdat daders dat ook wel zouden willen weten)

* De gemeente is voorstander van whatsappgroepen en het project Waaks! en wil ook mensen met elkaar in contact brengen.

* De burgemeester zal Lunetten op korte termijn bezoeken in het kader van inbraakpreventie.

Nou, dat lijken mij keurige antwoorden. Het lost niks op, maar het is duidelijk dat de burgemeester het op zijn vizier heeft en dat hem er veel aan gelegen is om het aantal inbraken weer terug te dringen.

De mensen die erover twitterden en er anderszins informatie over deelden met mij: hartelijk dank!

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 13-02-2014 schreef Cristien:

Dank voor de info.
Hoe nu verder? Politie zie je hier zelden.
Op 13-02-2014 schreef Arjan Kleuver:

@Cristien: Eerst even afwachten wat de extra surveillance en de extra inzet van toezicht en handhaving opleveren. Ik heb de indruk dat de burgemeester er veel aan gelegen is om de boel veiliger te krijgen. Met het stellen van vragen vang je geen boeven, maar een beetje politieke druk op de zaak kan geen kwaad. :)
Op 13-02-2014 schreef Laurens:

Er reed hier gisteravond nog een motoragent door het parkje tussen de flats… :)
Op 13-02-2014 schreef Cristien:

Wat meer verlichting op parkeerplaatsen. zou ook een beetje kunnen helpen.
Parkeerplaats Betuwe (regelmatig autoinbraak) is erg donker.

Ben erg blij dat er aandacht is voor deze inbraken.
De inbrekers weten denk ik niet wat ze mensen aandoen.

Op 13-02-2014 schreef Arjan Kleuver:

Eens, Cristien. Er moet ook aandacht zijn voor preventie, kwaliteit en veiligheidsbeleving in de openbare ruimte. En ook eens met wat een inbraak met mensen doet.
Op 14-02-2014 schreef Arjan Kleuver:

De campagne van D66 is terecht stilgezet in verband met het overlijden van mevrouw Borst. Hoewel ik niet het idee of de bedoeling heb hier ordinair campagne te voeren, is de grens natuurlijk niet altijd duidelijk te trekken. Daarom een paar dagen stilte van mijn kant. De politiek gaat ook nu gewoon door, dus als er iets inhoudelijks is: via onze website kunt u me altijd benaderen.
Op 14-02-2014 schreef Buschauffeur:

Tja dat zet de, de afgelopen tijd vertoonde, belangstelling van de heer Kleuver voor diverse zaken in onze wijk wl even in een ander daglicht.....
De campagne....
En ik maar denken dat het hem cht interesseerde.
Op 14-02-2014 schreef Cristien:

Potver dus er steekt weer iets achter zo als gewoonlijk bij de politiek.
En ik maar denken dat "".......... Ach laat maar.

@Buschauffeur mijn ogen zijn weer open.
Helaas werkt dat niet voor mij omdat ik never nooit op D66 zal stemmen zolang ze Nederland willen verkopen aan de EU. :)
Op 14-02-2014 schreef peter R:

Vreemde reactie, Buschaufffeur. U verwijt het de heer Kleuver dus dat hij signalen uit het electoraat oppikt en daar iets mee doet, ten einde meer stemmen te trekken. Maar volgens mij is dat precies wat een politicus moet doen: signalen uit het electoraat oppikken en daar mee aan de slag gaan. En dan stemmen de mensen op hem, inderdaad. Dat wordt ook wel democratie genoemd.
Op 14-02-2014 schreef Buschauffeur:

@Peter R. Hij noemt het anders zlf een
"ordinaire" bezigheid . . . .
Op 14-02-2014 schreef Jurgen Haanstra:

Volgens mij heeft Arjan Kleuver er nooit een geheim van gemaakt dat hij voor D66 in de raad zit. Ook is hij een van de weinige mensen die zijn volledige en echte naam hier gebruikt zodat je in ieder geval weet met wie je te maken hebt en dus het ook heel makkelijk is om uit te vinden wat zijn/haar andere belangen zouden kunnen zijn.
Op 14-02-2014 schreef Sandra:

Kan mij geen ene r**t schelen wat het belang is van Arjan, als er maar iets gebeurt. In ieder geval bedankt dat er vragen zijn gesteld aan het college. Er zijn nu wel meer agenten in de wijk, volgens mij ook in burger.
Nog steeds zie ik boefjes rondlopen (van de week nog op het Furkaplateau om 20:30 uur). Gewoon met de fiets en een fietstas. Hun kraak mislukte omdat het alarm van de auto afging. En wat zijn zij slim. Niet samen wegrennen maar splitsen, 1 fietst richting de Furkabaan en de ander wandelt rustig richting de Hondsrug. Meetingpoint werd Oldambt/Hondsrug. En wat zijn zij jong!!!! Ik schat een jaar of 14/15.
Op 15-02-2014 schreef Robb:

@sandra
Ik mag toch aannemen dat je op een grote afstand toch wel 112 hebt gebeld?
Op 18-02-2014 schreef Robb:

Laatste 3 maanden zijn er net zoveel inbraken in lunetten als in hoograven noord.
Als je hoograven noord en zuid bij elkaar optelt zitten we veel lager!!
Op 19-02-2014 schreef Arjan Kleuver:

Wat jammer dat het gespreksonderwerp zo veranderde. Dat was niet mijn bedoeling. Ik kom er zo nog even op terug. Hoofdzaak is dat de wijk veilig blijft/veiliger wordt. De statistische vergelijking met Hoograven is interessant, maar ik vermoed dat je, als je Hoograven in tween deelt, je twee subwijken overhoudt die kleiner zijn dan Lunetten en het verandert niets aan de toename van het aantal inbraken hier. Tegelijkertijd is het ook waar dat we niet moeten overdrijven. Lunetten is geen ghetto, maar dat moet het ook niet worden.

Dan even over 'mij'. Tja... ik kan niet ontkennen dat ik hoop dat mensen op mij of mijn partij stemmen op grond van wat ik zeg. Het zou me trouwens verbazen als dat voor andere raadsleden niet geldt. Dat doet niks af aan mijn oprechte betrokkenheid bij wat er speelt. Ook als je nooit op mijn partij zou stemmen, wil ik nog steeds graag meedenken over oplossingen voor van alles en nog wat. Dat is mijn werk en dat vind ik leuk. Omdat de grens tussen campagne en communiceren vaag is en we in verband met het overlijden van mevrouw Borst tot en met gisteren de campagne stillegden, leek het me netjes om te melden waarom ik een paar dagen niet zou reageren op een door mijzelf geopend onderwerp... Dat leek me netjes. Maar daar mag iedereen anders over denken. Dat ik een tijdje afwezig was hier had uitsluitend te maken met reacties zoals die van @buschauffeur. Natuurlijk mag je alles zeggen en vinden, maar als mijn aanwezigheid hier niet gewaardeerd wordt, dan blijf ik weg. Even goede vrienden, hoor. Maar dit raakte z aan Lunetten dat ik vond dat het wel even gemeld moest worden.
Op 19-02-2014 schreef Laurens:

@Arjan Kleuver Niks aantrekken van die zeurpieten. Ik ben blij dat er naar gekeken wordt, en zo actief over wordt gecommuniceerd met de bewoners van deze wijk!

Hopelijk blijven we dergelijke betrokkenheid ook zien na de verkiezingen :), ook van andere raadsleden. Dat is denk ik de kern van bepaalde opmerkingen.
Op 20-02-2014 schreef Buschauffeur:

Quote: "maar als mijn aanwezigheid hier niet gewaardeerd wordt, dan blijf ik weg."

Tjonge, jonge, dan heb je het toch wel hoog in je bol. Met een dergelijke opmerking geef je gewoon aan dat je geen kritiek duldt.
Wat mij betreft mag je dan ook wegblijven uit de gemeenteraad.
Op 20-02-2014 schreef wil:

nou nou nou 'buschauffeur', kun je wat inbinden?
Arjan, ik zal ook nooit op D66 stemmen maar je bijdrage wordt zeer gewaardeerd!
Op 20-02-2014 schreef Arjan Kleuver:

@buschauffeur Natuurlijk is kritiek welkom. Zeg maar hoe je het wilt hebben. Als ik er wel ben doe ik het volgens jou kennelijk alleen maar om stemmen te winnen en als ik er niet ben heb ik het hoog in mijn bol. Ik ga kritiek nooit uit de weg, maar kritiek waar ik iets mee kan werkt een stuk beter dan insinuaties. En ik wil hier niemand in de weg zitten. Dus: zeg maar hoe je het gehad had willen hebben. Koffie drinken in La Lunetta? Laat het maar weten.
Op 20-02-2014 schreef Arjan Kleuver:

Eventjes voor de mensen die iets aardigs zeiden, of iets nuchters: Dat waardeer ik heel erg. En dat geldt ook voor de niet-D66-stemmers. Maak er gebruik van dat er een raadslid in de buurt woont, wat de partij ook is. Als iets opgelost of aangekaart moet worden, hoeft dat echt geen D66-feestje te zijn. Met alle plezier vraag ik de fractie van je voorkeur of ze samen met mij/ons iets aan de orde willen stellen. En als je iets wilt wat echt niet strookt met ons verkiezingsprogramma, breng ik je graag in contact met andere fracties.
Op 21-02-2014 schreef Buschauffeur:

Getver. Wat een geslijm zeg!
Sint Arjan voor al uw problemen.
De campgne is, zo te zien, nu toch cht begonnen.
Op 21-02-2014 schreef Cristien:

@Arjan Er hebben hier al heel vaak onderwerpen gestaan over misstanden in de wijk.
Waarom reageer je nu pas?

Ik vind het heel normaal dat er mensen zijn die nu twijfels hebben (ik ook)
De landelijke politiek en ook de gemeenteraden doen niets anders dan liegen oplichten en stelen van de burgers.
Er zijn hier al eerder veel inbraken geweest (o.a. bij mij) maar toen waren er geen verkiezingen dus er kwam geen reactie van wie dan ook.

En voor de andere: Fijn dat er iemand EINDELIJK iets wil doen aan dit probleem maar sluit je ogen niet voor de waarheid.
Als het om stemmen gaat zijn wij ineens vriendjes van de politiek.
Eenmaal gekozen denken de dames en heren dat ze ons mogen bestellen en bedriegen.
Dat moest ik even kwijt.

PS. Je mag rustig schrijven dat ik een zeur ben enz. Dat doet mij geen snars. Zolang ik mijn ogen maar open heb. Die van veel van jullie zitten pot dicht!

Dit was mijn laatste bijdragen aan deze site want een afwijkende mening mag hier niet.....
Groetjes en succes bij het stemmen!Op 22-02-2014 schreef Laurens:

Nou, met dank aan Buschauffeur en consorten hebben we geloof ik nu de laatste directe communicatie met raadsleden voorlopig wel weer gezien. Bedankt! Lekker constructief bezig! Jullie maken het er een stuk beter op!