Ingezonden door: wil
24-02-2014

geluidsoverlast festivals komend seizoen

Gezien het toenemend aantal festivals, evenals het toenemend aantal klachten over geluidsoverlast vorig jaar vanuit Lunetten, hieronder een aantal op een rijtje gezet. Afhankelijk van het aantal decibels, windrichting e.a. kan dat overlast voor Lunettenaren opleveren.
De eigenaar van Down Under heb ik per email verzocht op deze plek evt. aanvullingen te geven.
(Luidruchtige) evenementen in het Galgenwaard-stadion heb ik niet kunnen vinden.
Weet je zelf ook een festival? Geef dat dan hier door.

De bedoeling is dat degenen die zich storen aan de geluidsoverlast, in de gelegenheid worden gesteld elders een weekendje weg te boeken. Minder klachten, meer woonplezier, minder geruzie op deze site of bewoners zich er wel of niet aan moeten storen.

za 10 mei Worldofpleasure laagraven
zo/ma 8/9 juni dance fort vechten
za/zo 16/17 aug dance fort vechten
za 6 sep strijkviertel dance festival

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 24-02-2014 schreef L. Klein:

Fijn om te weten, dan kunnen we ons hierop voorbereiden :-(
Op 24-02-2014 schreef Martijn:

Komende vrijdag ongetwijfeld ook weer geluidsoverlast van de Spits die carnaval gaat vieren, dat hoor ik een paar straten verder nog keihard, terwijl er meerdere huizenblokken tussen staan
Op 24-02-2014 schreef Maarten:

Ik woon al heel lang in Lunetten , nog nooit overlast gehad van welk geluid dan van afstand dan ook. Bij noordenwind hoor ik soms op zondagmiddag een doelpunt van FC Utrecht in mijn tuin.
Ik heb last van keurige buurmannen die midden in de nacht hun kliko over de straat rollen naar het ophaal plekje.
Op 24-02-2014 schreef B. lazer:

Ik vind de regelmatige herrie die door bladblazers of andere elektrische 'gereedschappen' wordt veroorzaakt veel irritanter dan een incidenteel festival dat bij verkeerd staande wind hoorbaar is, Vooral omdat bladblazers kennelijk vooral heel vroeg in de ochtend gebruikt moeten worden en ik meer een avondmens ben. Desalniettemin een leuk idee om alle feesten en festivals in de buurt op een lijstje te zetten. Dan kan iedereen daar mee doen wat die wil: wegwezen, negeren of meefeesten.
Op 25-02-2014 schreef wil:

@Maarten en b.lazer:
het is niet de bedoeling dat hier voor de zoveelste keer discussies ontstaan waar men nou het meeste last van heeft, of dat iets incidenteels niet erg zou moeten zijn e.d. Die discussies zijn op deze site al talloze malen gevoerd en helpen niemand verder.
De bedoeling is puur informatief, zodat ieder zijn conclusie kan trekken. Laatste zin van b.lazer is precies treffend.

Dus: weet iemand nog een festival oid komend seizoen waar (een deel van) Lunetten overlast van kan ondervinden, heel graag in reactie ook hier even plaatsen. Dank alvast.
Op 25-02-2014 schreef san:

Martijn, mogelijk heb je overlast van kinderen.. maar in de wet is tegenwoordig opgenomen dat kinderen gewoon herrie mogen maken. Dat hoort namelijk bij hun leeftijd. Het moeten gewoon kinderen kunnen zijn. Het is dus niet meer mogelijk dat kinderen op een school binnen moeten blijven omdat een of andere ouwe zeurpiet heeft geklaagd over geluidsoverlast. Sowieso snap ik niet dat je spelende kinderen als geluidsoverlast kunt zien. Van kindergeluiden wordt je toch enkel vrolijk. Er zijn nog wel meer wetten nodig om kinderen te beschermen van zeurpieten.
Op 25-02-2014 schreef Freek:

Heerlijk! Leven in de brouwerij.

Dit jaar doen we weer mee met de carnaval EN World of Pleasure dus ons geluk kan niet op!

Op 25-02-2014 schreef Corina:

Een jaar heeft 365 dagen en dan kunnen sommige mensen moeilijk doen over vier of vijf festivals per jaar. En om dan ook nog te beginnen over het carnavalsfeest van de Spits??? Sinterklaas wordt ook altijd met muziek gevierd. Dit is een ochtend plezier. Kom op, er zijn toch wel belangrijkere dingen om ons druk over te maken?
Op 25-02-2014 schreef luuk:

Feestjes op het ford Vechten hebben we in lunetten toch geen last van?
Dat is zover weg en ben er de vorige keer geweest. De echte harde deuntjes spelen ze daar in de bunker zelf. Dat hoor je nog niet eens als je voor het fort staat.
Ik denk dat ik over het algemeen meer last heb van blaffende honden 's avonds laat in het park en overvliegende helikopters dan van een incidenteel feestje.
Op 25-02-2014 schreef een ouder:

Beste Wil,
bedankt voor het overzicht. Graag zou ik een paar weekendjes weg willen boeken in de festivaldagen. Mis echter de info over waar ik de rekening van die weekendjes naar toe kan sturen.
Op 26-02-2014 schreef Martijn:

San: Er is een verschil tussen spelende kinderen en carnavalsmuziek op een geluidsniveau wat een festival niet zal mistaan. Het is dusdanig hard dat het me niks zal verbazen dat er verschillende kinderen gehoorbeschadiging op lopen. En bovendien hoort de school hier een vergunning voor aan te vragen, maar dit doen ze niet. En de buurt informeren doen ze ook niet, terwijl er wel verwacht wordt van een festivalterrein buiten de wijk dat die heel de wijk even komen informeren terwijl daar feitelijk gezien veel minder geluidsoverlast van is omdat zij zich wel aan de beperkende vergunningen moeten houden
Op 26-02-2014 schreef Joyce:

H Martijn, die carnavalsmuziek van De Spits duurt op zn best een half uurtje. Dat is alles. Vrolijke feestje, allemaal blije kinderen. En jij maakt je daar al dagen druk over. Trouwens is jouw perceptie van de decibellen van deze carnavalsmuziek niet bepaald de realiteit. Je wordt op dat schoolplein echt niet omvergeblazen door een muur van lawaai. Mijn advies: ga die ochtend wat eerder naar je werk, of houd je raam een half uurtje dicht.
Op 26-02-2014 schreef Corina :

Waarom gaan sommige mensen niet op het platteland wonen, want als je je al ergert aan het carnavalsfeest op de spits...pffff, dan ook nog over een vergunning zeuren. Alsof dan de muziek ineens niet meer storend voor je is.
Op 26-02-2014 schreef Martijn:

Het is gewoonweg schattig dat zeuren op een carnavalsfeest op deze site niet mag maar alles daarbuiten kennelijk wel verboden moet worden, blijkt maar weer hoe hypocriet de gemiddelde inwoner van Lunetten is
Op 27-02-2014 schreef Corina:

Ik denk, en weet vrijwel zeker, dat de gemiddelde inwoner van Lunetten, niet zeurt over kleine dingen en geniet van de dingen die Lunetten te bieden heeft. Een klein percentage inwoners ergert zich waarschijnlijk al als er een vogel 's ochtends vrolijk begint te fluiten......
Op 27-02-2014 schreef Robb:

@martijn
Moet je gewoon niet werken die dag? Heb je er geen last van.
Op 03-03-2014 schreef Laurens:

Oh, ja, ik háát bladblazers! Ze beginnen al super vroeg, en natuurlijk altijd net op die dagen dat ik er een late avond van heb gemaakt dus mijn slaap hard nodig heb.

Die ergernis is ook bij mij vele male groter dan welke andere vorm van geluidsoverlast die we hier hebben in Lunetten (snelweggeluid inbegrepen).
Op 04-03-2014 schreef wil:

Het is erg spijtig dat mijn oproep genegeerd wordt en er wel met zinloze discussies op gereageerd wordt.
Het is ook spijtig dat de redactie, ondanks mijn verzoek daartoe, niet ingrijpt op niet-inhoudelijke bijdrages.
Dit is een leuke site, maar sommige discussies worden voortdurend overnieuw gedaan en helpen niemand vooruit. Dat is jammer, want dat ontmoedigt mensen om bijdrages te leveren.

Mijn oproep was puur informatief bedoeld. Het is aan een ieder om zelf uit te maken wat hij/zij met die informatie doet (weggaan, over je heen laten komen, meedoen).
Het heeft totaal geen zin om de ene lawaaisoort te vergelijken met andere; dan verleg je het onderwerp en doe je de bijdrage tekort. Het heeft ook geen zin om anderen te vertellen of ze ergens wel of geen last van 'mogen' hebben, dat is individueel.
Het heeft wel zin om met voldongen feiten, ook die waar je je aan stoort, op een constructieve manier proberen om te gaan. Dat heeft wel als voorwaarde dat ieder elkaar met respect benadert.

Daarom nog eens: heb je weet van festivals e.d. waar (een deel van) Lunetten mogelijk overlast van kan ondervinden, plaats dat dan hier.
Heb je niets te melden? Plaats bij dit onderwerp dan ook geen reactie svp (maar start zelf b.v. een nieuwe discussie).