Ingezonden door: Emine Osanmaz
12-03-2014

Doe mee aan onderzoek gemeenteraadsverkiezingen

Doe mee aan het onderzoek naar de gemeenteraadsverkiezingen. Welke middelen kon jij goed waarderen en welke juist niet?
Met deze enquête wordt de bekendheid van de verkiezingen en de waardering voor de middelen gemeten.
In het kader van mijn afstudeeropdracht doe ik onderzoek (in samenwerking met de griffie van de gemeente Utrecht) naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Link naar enquête: http://bit.ly/1izUuvF

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 13-03-2014 schreef zwartewouder:

Ik was al voornemens te gaan stemmen en geen van de items aangegeven in de enquête hebben me overtuigd te gaan stemmen. Dit was helaas geen vraag. Stemmen is een recht dat veel mensen in de wereld niet hebben. Als je mag stemmen, doen! Mensen die niet stemmen in NL moeten hun mening wat mij betreft voor zich als ze niet de moeite willen nemen zich te verdiepen ente stemmen.
Op 13-03-2014 schreef Jules Groenendaal:

Ik ben het eens met de voorgaande reactie: bij de vraag naar de middelen en de intentie om te gaan stemmen heb ik 'nee' ingevuld, maar ik ga wel stemmen! Vanzelfsprekend, wat mij betreft. ( Het probleem met de vraag speelt alleen bij de mensen die sowieso al van plan zijn te gaan stemmen; het is dus helder welke vraag er nog tussen had gemoeten) In de lijst van middelen mis ik 'de krant' (dagblad).
Op 13-03-2014 schreef Buschauffeur:

Bij de 'middelen' staat aan het eind ook nog de keuze: 'anders'.
Daar kun je bijv. aangeven: 'dagblad' of: "wist het al"
Het gaat hier om de communicatie; om hoe je aan de kennis kwam dat er op 19 maart gemeenteraadsverkiezingen zijn.
Niet of je vind dat het je goed recht is of iets dergelijks.
Op 14-03-2014 schreef Jules Groenendaal:

De voorgaande inzender heeft gelijk wat betreft het hokje ' anders', waar ik mijn 'dagblad' kwijt had gekund. Ook gaat het in de enquete inderdaad niet om de redenen van mensen die sowieso al gaan stemmen. Maar het gaat wel om meer dan alleen de vraag hoe je weet hebt van de verkiezingen. Het gaat ook over hoe de intentie om te gaan stemmen tot stand is gekomen. Bij die vraag voelde het toch even raar om 'nee' te antwoorden terwijl je wel gaat stemmen. En: uit veel negatieve antwoorden kun je nu niet de conclusie trekken dat die middelen op dat punt gefaald hebben?