Ingezonden door: Els Troost
14-03-2014

Mijn kat Simbad doodgereden op Walcheren

Afgelopen zaterdag moest ik vernemen van de dierenambulance, dat mijn lieve kat Simbad is doodgereden op Walcheren in de nacht van 5 en 6 maart. Hij was op slag dood. En de dader is doorgereden. Mijn hart is verscheurd van verdriet. Ik heb Simbad nog even mogen zien.
Hoe kan dit op Walcheren gebeuren? En waarom moet er in een kinder- en dierenrijke buurt zo hard gereden worden? Al was het 's nachts gebeurt. Ik vind het jammer, dat de bestuurder niet even is gestopt, schijnbaar had hij haast. Toch wil ik bij deze de mensen bedanken, die Simbad hebben gevonden en de politie hebben gebeld. Ik zou het fijn vinden om te horen, als meer mensen dit ongeval hebben opgemerkt.
Misschien moeten er maar meer drempels komen, zodat automobilisten gedwongen worden, om rustiger die bocht te nemen.

Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 14-03-2014 schreef PV:

Gecondoleerd met het verlies en sterkte met de verwerking hiervan.

Ik woon zelf op Walcheren, maar heb niet het idee dat er zo hard gereden wordt in de straat. Nu is Walcheren een lange staat misschien wordt er op andere stukken wel hard gereden.

Vervelend dat de veroorzaker niet is gestopt. In ieder geval fijn dat de buren de moeite hebben genomen om de dierenambulance te bellen. Niets is erger dan in onzekerheid te zitten door niet te weten waar je kat is.
Op 14-03-2014 schreef b@weter:

De kat kan het niet navertellen, er waren geen getuigen, hoe weet je dan dat er te hard is gereden?
Op 15-03-2014 schreef jammer:

Binnen houden die katten.
Op 15-03-2014 schreef Els Troost:

Beste b@weter en jammer,

Hoe weet ik dat ze te hard hebben gereden?
Dit werd mij vertelt, door de dierenambulance verpleegkundige, die, helaas, jarenlange ervaring heeft op dit gebied. Zijn woorden waren: de auto moet zeer hard hebben gereden, want een kat breekt niet zomaar zijn nek. Wanneer de auto rustig had gereden, was dit niet het geval.
Katten binnenhouden?
Je hebt katten die graag binnen willen zijn en katten die graag buiten willen zijn. Simbad was een kat die graag buiten speelde met zijn vriendjes en de buren even gedag zei. Ik zou hem ernstig tekort doen door hem binnen te houden.
Op 17-03-2014 schreef Luuk:

Gecondoleerd met je kat, snap dat je emotioneel bent.

Je doet wel veel aannames; het moet door een auto gedaan zijn, deze moet hard gereden zijn en deze persoon moet ondanks dat hij/zij gemerkt heeft dat hij je kat overreed doorgereden zijn.

Kan net zo goed een scooter zijn geweest of een fiets, of een auto die langzaam reed en niet eens doorgehad heeft dat hij je kat raakte.

Ik heb al meerdere malen bijna een kat onder de auto gehad in Lunetten, gelukkig elke keer optijd kunnen stoppen maar dat had meer met geluk te maken dan met wat anders. Ook als je 20 rolt kan een plots overstekende kat niet meer te ontwijken zijn.

Misschien moet er ook maar een aanlijnplicht voor katten komen.

Sterkte ermee.
Op 20-03-2014 schreef Laurens:

@Luuk Je doet wel veel aannames

Mevrouw vertelt net dat de dierenarts dit gewoon heeft geconstateerd aan de hand van de breuk. Die weet heus wel waar ze het over heeft.

En katten kun je niet aanlijnen. Binnenhouden is ook zielig. Dat is gewoon geen optie en dat weet u best. Zo'n opmerking is zinloos en kwetsend. Ook katten (net als kinderen en andere wijkbewoners) moeten gewoon veilig over straat kunnen in een woonwijk.

Katten springen ook heus niet zomaar voor een auto. Ik rij zeer regelmatig auto en heb daar nog nooit last van. Wat ik wl doe is zodra ik de straat in rijd, dat ik ivm loslopende kinderen en katten het wat rustig aan doe, 15 km/u max. Dat is een normale snelheid in een woonwijk. Als u wl last heeft van plotseling verschijnende obstakels moet u misschien uw snelheid minderen.
Op 20-03-2014 schreef b@tweter:

"Katten moeten veilig kunnen oversteken"? Misschien wil de PvdD wel zorgen dat er een zebrakat op Walcheren komt. Het moet toch niet gekker worden!
Op 21-03-2014 schreef Els Troost:

Laurens, bedankt voor je ondersteuning, het was inderdaad kwetsend en daarom heb ik er maar niet op gereageerd. b@weter, je brengt mij op ideen. We zijn al bezig met een aantal buren, om de verkeerssituatie wat veiliger te maken. 15 km per uur is ook de snelheid in deze woonwijk.
Op 21-03-2014 schreef luuk:

Ik doe geen enkele aanname en zie ook niet echt wat er als kwetsend ervaren kan worden.
Zet wat vraagtekens bij de gegeven lezing.

Succes met je strijd tegen de boze automobilisten.


Op 21-03-2014 schreef Alex:

Dag Els,

Wij wensen je heel veel sterkte met de verwerking van dit voor jouw dierbare verlies.
In de 40 jaar dat ik nu auto rijd (met jaren van 60.000 km per jaar) is mij drie keer overkomen dat ik een poes aanreed, waaronder zelfs een van mijn eigen poezen.
We begrijpen je verdriet en leven met je mee. Misschien dat je nog eens een nieuw vriendje vindt of krijgt.
Hartelijke groet.
A&M
Op 21-03-2014 schreef Els Troost:

Dank je wel A&M, ik voel mij geroerd door jullie ondersteuning
Op 28-03-2014 schreef robedoes:

Beste els, als eerste gecondoleerd met het intens verdrietige verlies van simbad.
Ik woon op de furkabaan, en daar is mijn poes toen zij overstak ook aangereden,helaas ook overleden.
De Furkabaan is ook een soort snelweg door lunetten en walcheren is normaal een rustige straat.
Te voorkomen kan niet,drempels helpen ook niet,het gaat om de bewustvorming van mensen,om in in een autovrije zone niet te hard te rijden.
Ik ben blij , dat je dit gemeldt hebt, zodat anderen zich hier een voorstelling van kunnen maken en kunnen inleven wat dit verlies,voor welk dier dan ook kan betekenen.
Ik mis mijn poes nog ieder moment, en dat is nu 15 jaar geleden.
Heel veel sterkte.
Op 29-03-2014 schreef Mireille:

Wat een nare gebeurtenis voor jou! Ik moet er niet aan denken dat een van mijn katten zoiets overkomt!
Mijn katten zijn binnen katten en als ik dit soort dingen hoor ben ik daar zeer blij om..
Echter ongeveer een1/2 jaar geleden reed ik op de simplonbaan, midden op de weg lag een voor dood achter gelaten kat. Het beestje leefde nog maar is overleden toen ik wachtte op de dierenambulance.. Als de automobilist niet was doorgereden had dit beestje wellicht nog geleefd.
Alsjeblieft mensen, denk aan elkaar en de huisdieren in een woonwijk!
Op 10-05-2014 schreef Jansen:

Tsjonge.. treurig verheel, goed onder woorden gebracht; sterkte Els...

Ik zou niet weten hoe je dit kan voorkomen... :-(