Ingezonden door: Jacquelien Vroemen
25-03-2014

ZelfmaakWinkel in het winkelcentrum

Op de hoek van winkelcentrum Lunetten, naast de snackbar en tegenover de vuilcontainers, is een winkelpandje. Het staat al jaren leeg. Tot ergernis en verdriet van velen, die graag willen dat het winkelcentrum er mooi en gezellig uitziet.
Wijkbewoonster Jacquelien Vroemen heeft contact gezocht met de eigenaar van het pandje. En die heeft haar toestemming gegeven om er een pop-up store in te beginnen.
Het plan is om in dit pandje een ZelfmaakWinkel op te zetten. We knappen het op, richten het in en verkopen er spullen die we zelf gemaakt hebben. Zelfgebreide en genaaide kleding, jam, kerststukjes, verjaardagskaarten, houtsnijwerk, kaarsen, schilderijen, sieraden, geborduurde kleedjes, gehaakte pannenlappen. Alles kan.
De ZelfmaakWinkel wordt gesteund door het Bewoners Overleg Lunetten (BOL) en de winkeliersvereniging.

Oproep
We mogen het pandje voor - in ieder geval - zes maanden gebruiken, maar moeten het wel nog opknappen. Er moet van alles gebeuren: de vloer moet geëgaliseerd worden, er moet een systeemplafond in. Ook moet de elektriciteit nog worden aangelegd. Deels zullen we het werk laten doen door een professioneel klusbedrijf. Om dit te kunnen betalen, vragen we geld aan bij het Wijkbureau. Maar dit heeft ook als voorwaarde dat we proberen zoveel mogelijk werk vrijwillig te laten uitvoeren. Dus, als jij goed kunt klussen en een handje wilt helpen: stuur een mailtje naar zelfmaakwinkel@outlook.com. Of vraag het bij BOL Lunetten: http://www.bollunetten.nl
Kijk ook op onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/ZelfmaakWinkelLunetten


Meer info >>Reageer op deze inzending
Op 05-04-2014 schreef wil:

Geen facebook-account, dus ff via deze weg:
Geweldig initiatief!

Misschien een idee om het te combineren met een 'repair-café'? Het repareren zou ook in iemands schuurtje kunnen, maar dan weer ter verkoop in deze winkel aangeboden kunnen worden.