Aanbod

workshops improviseren

Naschoolse activiteiten, Coaching, Theater, Activiteit/evenement, Cursus/les/workshop/training, Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Kunst/cultuur/creatief, Coaching (persoonlijke ontwikkeling) , Voorlichting & advies
Illustration

Improviseren: we doen het al vanaf het moment dat we geboren worden. Want iedere keer als we voor het eerst met iets nieuws of onverwachts te maken krijgen moeten we daar mee om gaan. Voor kinderen is dat niets bijzonders, want die lopen continue tegen nieuwe dingen aan, maar volwassenen hebben in de loop van hun leven steeds meer vaste patronen ontwikkeld die uiteindelijk tot een comfortzone uitgroeien. Want wat je al kent en kunt is immers vertrouwd.

Toch heb je niet alles in de hand, en veranderd de wereld om ons heen steeds sneller. Improviseren is een vaardigheid die iedereen in beginsel macht is, maar die in de loop der jaren vaak weggezakt is.  Ook organisatie moeten continue veranderen om mee te bewegen met de veranderingen in de maatschappij, en medewerkers moeten daarin uiteraard meegaan. Voor veel mensen vinden dit spannend, en ondervinden daar stress van. En dat is jammer, want "een mens lijdt het meest van het lijden dat men vreest." Iedereen kan improviseren, maar je je kun zeker leren om het met meer gemak te doen, zeker als je daar duidelijke handvatten voor aangereikt krijgt.

Voor particulieren verzorg ik ook trainingstrajecten zoals bijvoorbeeld de Introductiecursus Improviseren of de Basiscursus Theatersport, maar in korte vorm verzorg ik ook workshops van een paar uur voor zowel particulieren als bedrijven en andere organisaties.

Illustration
 
Geplaatst op 8 maart 2022, 14:49 uur
Deel dit: