Aanbod

Basiscursus theatersport

Coaching, Theater, Activiteit/evenement, Cursus/les/workshop/training, Muziek/zang, Kunst/cultuur/creatief
Illustration

“Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.”

─ Keith Johnstone


Theatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Het publiek denkt actief mee en er is veel contact is met andere teams. Omdat in theatersport ‘fouten’ niet bestaan betekent het zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!
 
De Basiscursus  Theatersport  omvat 12 lessen van 2 uur waarin de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod komen waarmee je gaat oefenen aan de hand van diverse spelvormen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld ‘durven’ spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel. Voor deze basiscursus heb je geen ervaring op gebied van theater of improvisatie nodig.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Deze beginnerscursus geeft je een goede basis om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging.

Deze cursus wordt iedere 3 à 4 maanden gegeven in de Musketon. Kijk op de website van Springintheater voor de eerstvolgende cursus.

locatie 
De Musketon
leeftijd 
vanaf 18 jaar
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 17 januari 2023, 16:01 uur
Deel dit: