Aanbod

Verdiepend improviseren

Coaching, Theater, Activiteit/evenement, Cursus/les/workshop/training, Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Kunst/cultuur/creatief, Coaching (persoonlijke ontwikkeling)
Illustration

Mensen kunnen soms dezelfde dingen doen of woorden zeggen, waarbij de een geloofwaardig is en de ander niet. Wat maakt iemand geloofwaardig? Vooral context en drijfveren zijn belangrijk om de woorden en daden van iemand op waarde te schatten. Ook bij een gespeelde rol op het podium.
 
In deze cursus Verdiepend Improviseren leer je improviseren met situaties die in het echte leven zouden kunnen gebeuren. De focus ligt op klein en authentiek spel, uitdieping van personages (inclusief drijfveren en valkuilen), samenspel en groepsdynamiek. Daarnaast komen ook theatrale middelen zoals mise-en-scène, fysiek en verbaal spel en ‘kunstgrepen’ om dit aan een publiek te etaleren aan de orde.

Er wordt zowel geoefend met ‘scène starters’ zoals je die kent uit ‘De vloer op’ als met vrije scènes op basis van uiteenlopende spelinput. Voor deze cursus in enige spelervaring vereist (bijvoorbeeld een Introductiecursus Improviseren, Basiscursus Theatersport of andere toneelervaring. In overleg met de groep wordt halverwege de cursus bepaald of er een presentatie of voorstelling gespeeld wordt.

Kijk voor gedaiteerde en actuele informatie over de eerstvolgde Verdiepend Improviseren op de website van SpringinTheater.

leeftijd 
vanaf 18 jaar
Illustration
 
Geplaatst op 17 januari 2023, 16:52 uur
Deel dit: