Activiteit

Spellenavond Bordspelgroep Lunetten-tm 1 juni geannuleerd

elke Donderdag , 19:00 - 22:30 uur

Ook in 2019 is er weer op elke donderdagavond een gezellige spelletjesavond in Utrecht Lunetten in de Musketon, georganiseerd door de Bordspelgroep Lunetten. Aangezien ik daar regelmatig dezelfde vragen over krijg, wil ik daar graag via deze post antwoord op geven. Hopelijk zie ik daarna jou ook een keer op de bordspelavond!

** Die tijden, hoe zit dat nou precies?
We hebben beschikking over de ruimte van 19:00 tot 23:00. Doorgaans is er tussen 19:00 en 19:30 inloop en kletsen we gezellig nog wat bij, bekijken we wie er welke spellen meegenomen heeft, etc. Zo rond 19:30 komen dan de eerste spellen ook op tafel. Rond 22:30 proberen we de spellen af te ronden zodat we ook echt om 23:00 buiten staan.

** Maar ik kan pas later komen of moet eerder weg. Heeft het dan wel zin om te komen?
Jazeker! Kijk, het is simpel, als je later komt kan het zijn dat je even zal moeten wachten voordat je ook echt met een volgend spelletje actief mee kunt spelen. Dat neemt niet weg dat het ook al gezellig kan zijn om mee te kijken bij een spel dat al gespeeld wordt, en misschien zijn er ook juist wel al anderen die nog niet zelf iets aan het spelen zijn.
Ook het eerder weer weg moeten is geen probleem, zolang je daar maar zelf ook rekening mee houdt en je dus niet deelneemt aan een spel dat heel lang gaat duren. Dat is immers ook niet netjes tegenover je medespelers, als je dan halverwege weg moet.

** Ik heb zelf helemaal geen spelletjes. Kan ik dan wel komen?
Op één enkele keer na (en die anekdote wordt op de avond zelf nog regelmatig verteld...) is het tot dusver nog nooit voorgekomen dat er niet sowieso al veel te veel spellen meegenomen zijn door andere spelers. Het is dus eerder een kwestie van keuzestress dan te weinig keuze opties. Maak je daar geen zorgen om!

** Wat kost het nou eigenlijk?
In principe helemaal niets, tenzij je iets wilt drinken. Entree is gratis, maar fris/koffie/thee/bier zal je bij de bar moeten halen tegen schappelijke prijzen (€1,50 voor fris, €1,00 voor koffie/thee en vanaf €2,00 voor bier).

** Wat spelen jullie dan zoal? Mens erger je niet, monopoly, risk?
Nee, die "klassiekers" komen maar weinig op tafel. Wel hebben de spellen die we spelen vaak in de kern wel iets gemeenschappelijks met zo'n klassieker, al zijn er in de loop der jaren ook heel veel nieuwe spelmeganismen ontwikkeld.
Het is ook heel lastig om te zeggen wat er zoal gespeeld wordt, omdat vele spellen maar één of twee keer op tafel komen. Er is immers zo veel te krijgen dat je met gemak elke week een paar nieuwe spellen kan spelen.
Om toch even een idee te geven, noem ik wel wat titels van spellen die al vaker dan één keer op tafel gekomen zijn. Als het je niets zegt, gewoon even google'en  ;-)
7 Wonders, Agricola, Alhambra, Altiplano, Berenpark, Black Stories, Boonanza, Camel Up, Carcassonne, Chimera Station, Codenames, Cottage Garden, Dominion, Escape Room: The Game, Fabelfruit, Flash Point, Hoogspanning, Iguazu (999), Keer op Keer, Keltis, Kingdomino, Machi Koro, Machiavelli, Magic Maze, Munchkin, NMBR 9, Pandemic, Photosynthesis, Quadropolis, Qwirkle, Qwixx, Regenwormen, Robo Rally, Santorini, T.I.M.E Stories, Take 5!, Thunderbirds, Ticket to Ride, Tiny Epic Quest en Unlock!
Ongetwijfeld vergeet ik er nu nog een heleboel, maar dit is wat ik zo snel aan de hand van de "Collections" van een paar regelmatige spelers samen kon stellen.

** Ik ben geen ervaren speler. Kan ik dan wel aansluiten?
Een deel van het plezier van een speleigenaar zit hem juist in het uitleggen van het spel aan anderen en daarmee het plezier van het spelen te kunnen delen.
Uiteraard worden er zo nu en dan ook echte "Expert" spellen gespeeld waarbij het niet aan te raden is om als beginner daar aan deel te nemen, maar dat komt niet vaak voor en als dat wel zo is wordt je echt wel gewaarschuwd.

** Hoe weet ik wanneer het wel of niet door gaat, hoe weet ik of iemand een bepaald spel dat ik graag wil spelen mee kan nemen, etc etc?
Hou onze Facebookgroep goed in de gaten. Hier wordt voor elke donderdagavond een "evenement" aangemaakt waar je dit soort vragen in kunt stellen.

** Hoeveel mensen komen er nou gemiddeld op zo'n avond?
Het wisselt, maar doorgaans zo rond de 20. We hebben uitschieters gehad naar de 30+, maar ook naar minder dan 5 man. Juist omdat het leuk is om op zo'n avond meerdere spellen op tafel te kunnen leggen en ook eens te kunnen wisselen wat betreft tegen of met wie je speelt, is het juist leuk om meer mensen op zo'n avond te hebben.

** Wat voor mensen komen er dan?
Leeftijd en achtergrond van de spelers binnen de groep varieert enorm, maar één ding hebben we minimaal met elkaar gemeen: we houden allemaal van gezellig een spel spelen!

** Moet ik mij van te voren aanmelden?
Voor de wekelijkse donderdagavond is dit niet verplicht. Bij andere evenementen kan er wel gevraagd worden om je van te voren aan te melden. Dit staat er dan in de uitnodiging op Facebook bij.

** Waarom staat het antwoord op mijn vraag hier niet tussen?
Omdat we dan nog niet aan jouw vraag gedacht hebben. Neem contact met ons op en we zorgen zo snel mogelijk voor een antwoord.

Dus, kom aanstaande donderdag zo tussen 19:00 en 19:30 naar de Musketon en schuif gezellig aan!

Locatie
De Musketon
Kosten
Gratis

Gestart op do 4 juli 2019. Beëindigd do 4 juni 2020
Illustration
 
Deel dit: