Activiteit

Vergeetachtigheid. Is het de leeftijd of toch...?

donderdag 20 februari 2020 , 15:00 - 17:00 uur

Is het de leeftijd of toch...? Hoe herken je het verschil? Begin je erover als je het bij een ander merkt? Maar hoe dan?

Lunetten Wil Wel en DemenTalent organiseren samen een bijeenkomst over vergeetachtigheid.

Ken je dat verschijnsel: waarom liep ik ook al weer naar de kelderkast?? Ken je die twijfel: Is mijn vergeetachtigheid wel normaal? Ik zal toch niet....? Ken je het gevoel: Het lijkt wel of de buurvrouw wel heel erg vergeetachtig wordt. Ze zal toch niet...? Ik maak me best zorgen maar hoe begin ik daar over?

Vergeetachtigheid leidt vaak tot onzekerheid en zorg. Bij degene die vergeetachtig is en bij degene die dat ook opmerkt bij die ander. Dat is niet alleen sneu voor de persoon in kwestie, maar ook voor de omstanders. Het kan helpen door meer te weten over vormen van vergeetachtigheid. En het kan ook helpen door er meer samen over te praten, zorg te delen en tips uit te wisselen over hoe er mee om te gaan.

En dat is precies wat we tijdens deze bijeenkomst gaan doen: informatie geven en delen; tips en adviezen geven en delen. Is er iets aan te doen? Zo ja, wat dan? En zo nee, hoe kan je er dan toch zo goed mogelijk mee omgaan? Binnen en buiten gezin en familiekring.

Het gaat deze middag dus om vergeetachtigheid en geheugenproblemen (en niet om gediagnostiseerde dementie).

Wijkbewoners zijn van harte welkom. En ook verenigingen en clubs die merken dat sommige leden vergeetachtig lijken te worden. En winkeliers. En andere belangstellenden.

Lunetten Wil Wel zet zich in voor prettig ouder worden, wonen en leven in Lunetten. DemenTalent koppelt mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie aan vrijwilligerswerk. Het gemeenschappelijke doel is een inclusief Lunetten met plek voor alle mensen. Ook vergeetachtige mensen.

Locatie
15.00 - 17.00 uur, bijeenkomst Vergeetachtigheid. Aansluitend 17.00 - 18.00 uur, soep met brood (voor wie wil)
Bij je aanmelding graag aangeven of je blijft eten.

Aanmelden: mailen naar contact@lunettenwilwel.nl of bellen naar 0654693775.
Aanmelden kan ook via de aanmeldknop onder aan dit bericht.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
omschrijving doelgroep 
Buurtbewoners, winkeliers, verenigingen en clubs, belangstellenden.
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
50

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Gerda Driesser

Meld je aan
Deel dit: