Activiteit

In gesprek: vrijheid vieren in coronatijd

vrijdag 8 mei 2020 , 10:00 - 12:00 uur

In mei gaan we iedere vrijdagochtend online in dialoog over wat ons bezighoudt in coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die de buurtgesprekken in Lunetten, Leidsche Rijn, rond het Griftpark en elders in de stad mist.

Deze week vierden we de vrijheid die werd herkregen op 5 mei 1945 na een 5 jaar durende oorlog. Terecht wordt jaarlijks stilgestaan bij de betekenis van vrijheid die voor velen van ons zo vanzelfsprekend is. Door COVID-19, het virus en zijn gevolgen waarmee we op dit moment geconfronteerd worden, is die vanzelfsprekendheid ineens een heel stuk minder. Er worden soms vergelijkingen getrokken met oorlog maar nu met een onzichtbare en onberekenbare vijand.

Alle regels die er worden geadviseerd of opgelegd hebben invloed op onze vrijheid. Hoe ervaar jij deze vrijheidsbeperkingen? Voel je je beperkt in je bewegingsvrijheid of ook op andere manieren? Heb je vragen als hoe lang houd ik dit nog vol? Wanneer kan ik gewoon weer bij mensen die me dierbaar zijn op bezoek, ze knuffelen of gewoon een hand geven? Wanneer kan ik weer naar mijn werk? Of voel jij je juist even bevrijd van iets wat je anders als een last ervaart? Brengen de regels ook nieuwe ervaringen van vrijheid met zich mee? Deel tijdens de dialoog je ervaringen en verlangens en luister naar die van anderen.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtenwisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan.

Locatie
Online via Zoom
Kosten
Gratis
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Illustration
 
Deel dit: