Activiteit

Hoera iedereen kan weer de Kleertjes Krijgen!

zaterdag 20 juni 2020 , 12:00 - 15:00 uur

Na maanden van stilte is het eindelijk weer mogelijk om, op Corona-veilige-wijze, weer kleertjes te gaan ruilen bij Krijg de Kleertjes Lunetten!

Let op: we ruilen op een ander tijdstip dan je gewend bent namelijk van 12:00 tot 15:00 uur. Ook zou het kunnen dat je even bij de ingang van Koppelsteede zult moeten wachten omdat het maximale aantal bezoekers voor de lokatie is bereikt. Om te zorgen dat we op zo'n manier kunnen ruilen dat we elkaar veilig houden gelden voorlopig aangepaste spelregels. Lees deze dus vooraf goed door: 

- Was je handen voordat je gaat ruilen en als je klaar bent met ruilen- We ruilen buiten in de geiten-weides, maximaal 15 ruilers tegelijk in de weides (wij zorgen voor een tel-systeem)
- De kleding ligt op kleedjes i.p.v. in de bakken, maximaal 2 ruilers per kleedje en hou ook tijdens enthousiaste ruilmoment de 1,5 meter afstand in acht
- Kom je kleding tegen die niet meer ruil-waardig is? Gooi die in de daarvoor bestemde bakken. Kleding die bij de verkeerde maat ligt, mag je zelf bij de goede maat leggen. Hiermee help je ons heel erg!
- We hebben een kleine hoeveelheid dameskleding, hier mag je natuurlijk ook leuke dingen uithalen. De focus ligt vandaag wel echt op kinderkleding. We hopen dit jaar nog een specifieke dames-ruil te houden!

Inbrengen van kleding:
- Alle kleding is heel, schoon en kan echt nog een ronde mee (vieze, kapotte, verwassen kleding mag je zelf in de kledingbak bij je in de buurt gooien)
- Alle kleding is gesorteerd op maat (een touwtje eromheen of een tasje per maat). Doordat we nu een ruimere opzet hebben, is het anders heel veel heen-en-weer-geloop voor onze vrijwilligers
- We nemen geen speelgoed, slaapzakjes, beddengoed en nu ook geen winterjassen in. We hebben te weinig ruimte om dat op te slaan

Meenemen van kleding:
- Je mag (ongeveer) evenveel kleding mee naar huis nemen als je hebt meegenomen. Wil je meer mee naar huis nemen? Overleg dan even met één van onze vrijwilligers
- Verwacht jij een kindje of is je kindje nog nergens uitgegroeid? Dan ben je welkom om een startpakket t/m maat 74 uit te zoeken. We hebben op het moment erg veel leuke dingen in kleine maatjes!

Tot zaterdag! Tot ruils!

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede (Utrecht Natuurlijk)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: