Activiteit

Krijg de Kleertjes op het Oogstfeest!

zondag 20 september 2020 , 14:00 - 16:00 uur

De takken buigen bijna door van de zware appels en peren dus het is tijd voor het Oogstfeest! Dit jaar kun je op stadsboerderij Koppelsteede niet alleen de oogst komen proeven, bakken, plukken, kazen, en vieren, maar je kunt ook weer de Kleertjes Krijgen!

Het oogstfeest is i.v.m. Corona kleinschaliger van opzet dan voorgaande jaren. Wees je er bijvoorbeeld van bewust dat je misschien even bij de ingang van Koppelsteede zult moeten wachten omdat het maximale aantal bezoekers voor de locatie is bereikt. Ook tijdens het ruilen gelden voorlopig aangepaste spelregels om elkaar zo veilig mogelijk te houden. Lees deze dus vooraf goed door:
- Was je handen voordat je gaat ruilen en als je klaar bent met ruilen
- We ruilen buiten in de geitenweides & er mogen maximaal 15 ruilers tegelijk in de weides (wij zorgen voor een tel-systeem)
- De kleding ligt op kleedjes i.p.v. in de bakken, maximaal 2 ruilers per kleedje en hou ook tijdens enthousiaste ruilmoment de 1,5 meter afstand in acht
- Kom je kleding tegen die niet meer ruil-waardig is? Gooi die in de daarvoor bestemde bakken. Kleding die bij de verkeerde maat ligt, mag je zelf bij de goede maat leggen. Hiermee help je ons heel erg!

Inbrengen van kleding:

- Alle kleding is heel, schoon en kan echt nog een ronde mee (vieze, kapotte, verwassen kleding mag je zelf in de kledingbak bij je in de buurt gooien)
- Alle kleding is gesorteerd op maat (een touwtje eromheen of een tasje per maat). Doordat we nu een ruimere opzet hebben, is het anders heel veel heen-en-weer-geloop voor onze vrijwilligers
- We nemen geen speelgoed, slaapzakjes, beddengoed en nu ook geen winterjassen in. We hebben helaas te weinig ruimte om dat op te slaan

Meenemen van kleding:

- Je mag (ongeveer) evenveel kleding mee naar huis nemen als je hebt meegenomen. Wil je meer mee naar huis nemen? Overleg dan even met één van onze vrijwilligers
- Verwacht jij een kindje of is je kindje nog nergens uitgegroeid? Dan ben je welkom om een startpakket t/m maat 74 uit te zoeken. We hebben op het moment erg veel leuke dingen in kleine maatjes!

Zin om mee te helpen?

We kunnen altijd aanvulling gebruiken voor ons team enthousiaste hergebruikers. Dus zin om de konijntjes van Koppelsteede beter te leren kennen tijdens het sjouwen van de bakken? Altijd al zelf willen ondervinden welke kledingmerken het meest duurzaam produceren? Of eeuwig op zoek naar lapjes op snoetenpoetsers en andere verantwoorde herbruikbare artikelen te maken? Kom meehelpen!
Zo kan iedereen de kleertjes krijgen.

Tot Zondag de 20e! Tot ruils!

P.s. Weersomstandigheden: We gaan vooralsnog uit van zonnig & droog weer. Mocht het toch gaan regenen dan verplaatsen we het ruilen naar de stal. Bij extreem nat weer moeten we mogelijkerwijs annuleren. We laten dit uiterlijk op de avond voor het evenement weten via onze pagina’s op Facebook en Lunetten.nl en op prikbord Lunetten.

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede (Utrecht Natuurlijk)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: