Activiteit

Zaai mee voor de Bijen op de Nationale Zaaidag

vr 9 apr 2021 - do 22 apr 2021 , 10:00 - 17:00 uur

Bloeikaravaan, Bijen B&B of bijenvoer via de Bijenvoedselbank? Hoe dan ook: help jij ook mee de bijen van voldoende bloemen te voorzien? 

Haal vanaf 9 april een zakje biologische bloemzaad van The Pollinators op bij het Zaadruilkastje op Taunus 35 en doe op 22 april mee met de nationale zaaidag. Je bent uiteraard ook van harte welkom andere  (bijen)zaadjes te ruilen bij het kastje, zo zorgen we samen voor een zo divers mogelijk aanbod voor de bijen: een heus bijenfestijn!

Met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen inzaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel! Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn.

Extra zaaien: broodnodig voor bestuivers! Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie verre van rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Door een diversiteit aan biologische bloemen te zaaien, helpen we bestuivende soorten aan hun broodnodige krachtvoer.

Meer informatie: https://bijenstichting.nl/zaaidag/

Locatie
Kinderruilkastje Tralala
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 9 april 2021. Beëindigd do 22 april 2021
Illustration
 
Deel dit: