Activiteit

Sociaal tuinieren Lunetten 2021

zaterdag 9 oktober 2021 , 10:00 - 15:30 uur

https://www.facebook.com/events/1201147740311409/?ref=newsfeed 

Na een paar zeer geslaagde eerdere edities gaan we opnieuw aan de slag in Lunetten! We gaan ervoor om de wijk nog groener, duurzamer en meer biodivers te maken in 1 dag! Tegelijkertijd helpen we mensen die om allerlei verschillende redenen hun tuin zelf niet goed meer bij kunnen houden. Dat gaan we samen doen, op 9 oktober!Doe je mee?  

Het plan:
In 1 dag met een groep vrijwilligers, mensen uit de wijk en een aantal organisaties: verwaarloosde tuintjes opknappen, (deels) ontstenen en vergroenen. Present wil hiermee bijdragen aan een groene, duurzame buurt en de sociale cohesie bevorderen, want een groene buurt = een gelukkigere buurt. We planten onderhoudsarme plantjes die specifiek zijn uitgezocht voor deze tuintjes.


Voor wie?
Het gaat om tuintjes van mensen die om diverse redenen niet de mogelijkheid hebben om hun tuin bij te houden (financiële problemen, geen eigen netwerk en/of gezondheidsproblematiek). Ze kunnen de hulp dus goed gebruiken en zijn ook op zoek naar een gezellig praatje. Het zijn bijvoorbeeld cliënten van het Buurtteam Lunetten.
Coronamaatregelen:
Natuurlijk houden we rekening met de corona maatregelen die op dat moment gelden. Hierover zal op een later moment nog gecommuniceerd worden.


Woon jij in omgeving Lunetten en wil je meehelpen?
Meld jezelf en je vrienden aan door een mailtje te sturen naar info@presentutrecht.nl.

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede (Utrecht Natuurlijk)
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: