Activiteit

Krijg de Kleertjes op het Oogstfeest!

zondag 19 september 2021 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

De takken buigen bijna door van de zware appels en peren dus het is tijd voor het Oogstfeest! Dit jaar kun je op stadsboerderij Koppelsteede niet alleen de oogst komen vieren, maar je kunt ook weer de Kleertjes Krijgen!

Kleinschalig ruilen zoals ‘Krijg de Kleertjes’ kan zolang we afspreken geen risico’s te nemen met elkaars gezondheid. Daarom wil we graag het volgende met jullie afspreken om te zorgen dat we op een fijne, veilige, en ook ontspannen manier kunnen ruilen:
- We ruilen in de buitenlucht en zullen wijds opgezet de kleertjes per maat op een kleedje leggen i.p.v. in bakken. Hou ook tijdens enthousiaste ruilmoment 1,5 meter afstand.
- Kom alleen naar het Oogstfeest als jij en je eventuele huisgenoten of gezinsleden geen klachten hebben, 
- Kom niet als je vermoed in contact te zijn geweest met iemand met Corona. 
- Was je handen bij binnenkomst en vertrek,
- Maximaal 15 ruilers per weide (wij zorgen voor een telsysteem) en 2 ruilers per kleedje 
- Mondkapjes dragen is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.
- Kom je kleding tegen die niet meer ruil-waardig is? Gooi die in de daarvoor bestemde bakken. Kleding die bij de verkeerde maat ligt, mag je zelf bij de goede maat leggen. Hiermee help je ons heel erg!

 

Inbrengen van kleding:

- Alle kleding is heel, schoon en kan echt nog een ronde mee (vieze, kapotte, verwassen kleding mag je zelf in de kledingbak bij je in de buurt gooien)
- Alle kleding is gesorteerd op maat (een touwtje eromheen of een tasje per maat). Doordat we nu een ruimere opzet hebben, is het anders heel veel heen-en-weer-geloop voor onze vrijwilligers
- We nemen geen speelgoed, slaapzakjes, beddengoed en nu ook geen winterjassen in. We hebben helaas te weinig ruimte om dat op te slaan

Meenemen van kleding:

- Je mag (ongeveer) evenveel kleding mee naar huis nemen als je hebt meegenomen. Wil je meer mee naar huis nemen? Overleg dan even met één van onze vrijwilligers
- Verwacht jij een kindje of is je kindje nog nergens uitgegroeid? Dan ben je welkom om een startpakket t/m maat 74 uit te zoeken. We hebben op het moment erg veel leuke dingen in kleine maatjes!

Zin om mee te helpen?

We kunnen altijd aanvulling gebruiken voor ons team enthousiaste hergebruikers. Dus zin om de konijntjes van Koppelsteede beter te leren kennen tijdens het sjouwen van de bakken? Altijd al zelf willen ondervinden welke kledingmerken het meest duurzaam produceren? Of eeuwig op zoek naar lapjes op snoetenpoetsers en andere verantwoorde herbruikbare artikelen te maken? Kom meehelpen!
Zo kan iedereen de kleertjes krijgen.

Sociaal Samen

Krijg de Kleertjes Lunetten wordt mogelijk gemaakt door een team vrijwilligers waar ook mensen tussen zitten die, ondanks de vaccinaties. nog steeds een verhoogd risico hebben. Ons doel is daarom niet alleen om risicogroepen te beschermen maar om iederéén zo gezond mogelijk te houden. We weten namelijk hoe ontwrichtend een chronische ziekte als LongCovid kan zijn en dat wensen we niemand toe. 

Laten we dus vooral goed voor elkaar zorgen door sociaal dichtbij te zijn maar fysiek afstand te houden.


Dus: zondag 19 september van 14:00 - 16:00 uur Krijg de Kleertjes Lunetten op Koppelsteede


Tot de 19e, tot ruils!

Kosten
Gratis
Deel dit: